גורדון חסקל?

CallMeCavanaugh

New member
גורדון חסקל?

מסיבה זו או אחרת מצאתי את עצמי יותר מוקדם היום יושב מול רשימת שירים ענקית, כשאני אמור להקשיב לחצי דקה מכל אחד מהם, ולדרג כמה אני אוהב אותם. להפתעתי נתקלתי אי שם בתוך הערימה בשני שירים של גורדון חסקל. זה לא יהיה מוגזם להניח שמדובר בגורדון חסקל מקינג קרימזון, בהתחשב בעובדה שברשימה היו גם שירים של ג'נסיס מתקופת גבריאל, מהאלבום הראשון של מריליון, או סתם שירים של Blue Oyster Cult. העניין הוא שאותם שירים של חסקל היו, איך לומר... קיטש. שום תחכום או משהו דומה לתחכום. לחנים בנאליים ושירה בנאלית לא פחות. האמנם זה מה שקרה לו אחרי שעזב את קינג קרימזון, או שסתם פספסתי לחלוטין את מה שהוא עושה כי לא שמעתי מספיק?

HelterSkelter1

New member
גורדון האסקל

להאסקל היה להיט גדול מאוד בבריטניה, כך אומרים, בשם How Wonderful You Are. עושה רושם שהסגנון שלו הוא פולק, פופ קיטש וכדומה... יש עוד פרטים באמ"ג. אני חושב שמאז שנות השבעים הוא לא נגע בפרוג, בעצם, וגם לא היה פעיל במיוחד.

giloni

New member
יש לו אלבום סולו משנת 1971

בשם It is and it isn't. נדמה לי שהוא הקליט את האלבום באותה עת בה היה בקרימזון. האלבום הזה, להבדיל מהחדש שלו שבאמת נשמע קיטש, הוא חביב מאד וניכרים בו השפעות מקדונאלדיות וג'יילסיות, ומטבע הדברים הרבה פחות פריפיות. יקי

epitaph

New member
אם כן הוא לא יהיה הראשון...

יש הרבה שאחרי הפרוג נטו בקיצוניות לעבר פופ שיטחי, יותר או פחות. לפי מה שאני יודע גורדון האסקל המשיך בקריירת סולו לא הכי מוצלחת (כמה צפוי, לבן אדם יש קול כ"כ גרוע). לפי משהו ששמעתי בחצי אוזן הוא הוציא איזה משהו בשנה שעברה או שקרה לו משהו, תכלס, לא ממש עניין אותי, התקופה הקצרה שלו בקרימזון לא השאירה עליי רושם טוב.

למעלה