ג'ורג' קוסטנזה צדק

arieltr

New member
ג'ורג' קוסטנזה צדק

הכל הפוך על הפוך בעולם הזה.
אם הוא יזמין הפוך מהסנדוויץ' שהוא תמיד מזמין, אם הוא ילך ויציג את עצמו אל הגברת הנאה ישירות, ואם הוא יאמר בראיון עבודה שהארגון מסריח עד היסוד - רק כך זה יעבוד. וזה עבד!

וכך הליברלים ש'אמורים' להתנגד לגלובליזציה היבשתית שכופה בריסל על האי האנגלי, או למערכת שלטון אימתנית שחסרה כל יחוס לאזרח הקטן והפשוט העדיפו להישאר, והשמרנים ש'אמורים' להיות בעד המגה קונטרול היבשתי והסכמי סחר שמטיבים עם ההון והממון העדיפו לצאת מזה. ונכון שזה תיאור סופר פשטני ולא נדיב בגישה או בדיוק (אבל כן מתאים לקוסטנזה), אבל זו ההרגשה המוזרה הזו שמלווה את השנים האחרונות, שהכל הולך וילך הפוך על הפוך. וככה זה הולך להיות בתקופת החיים הנראית לעין.

ועכשיו, כלומר ביום שני בבוקר, אני הולך לתקוע לבוס מזלג בצוואר ולומר לו שאני מתפטר, והוא כמובן ישמח שלקחתי יוזמה וחסכתי לו את העניין כי לצערי את קוסטנזה הוא לא מכיר הנבלה.

Celluloid Hero

New member
עקרון הקוסטנזה עובד נפלא אצלנו

למעשה נדמה לי שעובד יותר מכל אחד אחר במקום העבודה שלי... :)
אני מניח שזה תופס לכל מקום עבודה שפועל בשיטת ה revolving door ,כלומר מקום העובדה שמעדיף לא לתת לך העלאה, אלא לשלוח אותך לדרכך אחרי שנה-שנתיים ולהעסיק מישהו יותר זול ויותר צעיר במקומך. במקומות כאלו (ונדמה לי שהם רק מתרבים עם הזמן), לעד לא תהיה הערכה ליכולות וכישורי עבודה אמיתיים, לעד המנהלים ייתעסקו בשטויות והישרדות העצמית שלהם במקום לנהל, והעובדים הותיקים שנשארו (מתחלקים לשני סוגים- המסכנים, שאין להם ברירה אחרת, והמזוכיסטים- אני), יעשו כל העולה על רוחם, ורצוי כמה שפחות, וכמה שיותר גרוע, כדי לקבוע סטנדרט אחיד ברחבי החברה. בכנות- יוצרי סיינפלד רק התחילו לגרד את קצהו של הקרחון השוקע הזה... אבל על מה אני מלין, כאשר יש פה ממשלה שבזכות הרכב השרים שלה זוכה בפרס ע"ש קוסטנזה כל שנה מחדש?

לצערי (כפי שאנגלים הדגימו) העניין הוא גלובאלי, ואין באמת לאן לברוח, למעט המקום הקטן הזה בראש שלך , ששם עוד אפשר לקיים חברה חופשית של תאים עצמאיים, ולפנטז על יום הנקמה שלנו, האנשים השפויים (שפויים לשעבר במקרה שלי) שיפרשו מהעולם הדפוק הזה, כמו שחזתה איין ראנד, וייבנו איזה מקום קטן ונורמאלי שאפשר לחיות בו. גם אם זה הדבר האחרון שנעשה.

למעלה