ג'וקים ותל אביב...

Rיקושט

New member
ג'וקים ותל אביב...

כמו לרבים אחרים, אין לי רשתות על החלונות בדירה והתחילה עונת הג'וקים, הם פשוט עפים לי לתוך הדירה מהחלון.
2-3 כל לילה, זה נמאס!

אומנם החתולה שלי אוהבת להתעסק איתם ולפעמים אף להרוג אותם אבל לי זה ממש נמאס.

בשנים קודמות היינו חיים עם ג'וק בשבוע, אפילו פחות ואני מעריך שזה היה בגלל שהיינו כל הזמן עם מזגן וחלונות סגורים, השנה אנחנו נגמלים ממזגן
לטובת הקלה על חשבון החשמל המטורף (1200+ ש"ח).

שתי שאלות:
1. הדברה של הדירה תעזור במשהו? הרי הם טסים מהחלון הפתוח... ומה עושים עם החתולה בזמן ההדברה? האם זה לא מסוכן לה?
2. האם יש אפשרות להתקנת רשתות בחלונות? (אין עוד מסילה באלומיניום) זה היה פותר לי את כל הבעיות.

prizman

New member
סלח לי שאני חוזר בשאלה

אבל מתעניין במה שקורה בישראל כרגע.
1200 ש"ח זה חשבון חשמל חודשי או לחודשיים?
אני עם חשבון חשמל של 400 ש"ח לחודש מרגיש שאני משלם המון וכן, רוב היום המזגן עובד.

לשאלות שלך.
1, הדברה טובה תעזור. הג'וקים יתפגרו קרוב לזמן הנחיתה. את החתולה מוציאים מהבית בזמן
ההדברה, עם החומרים של היום מדוהר על 3-4 שעות, לא משהו קריטי.

2. זה תלוי במשקוף של החלונות. בהרבה מהם ניתן להתקין רשתות ומסילות. קח בחשבון שרשת
חוסמת במידה לא מבוטלת את כנסת האוויר לבית. אני בכל מקרה בעד.

עלה13

New member
תלוי כמה זמן המזגן עובד...

אם הרבה החשבון יגדל הרבה, 1200 לחודשיים עם מזגן שעובד מעט, אני לא אוהב מזגן כלל ונמנע מלהפעיל וחשבון החשמל שלי הרבה פחות מחמש מאות ש"ח

prizman

New member
גם אני לא אוהב מזגנים

אבל לא תמיד יש ברירה.
כרגע 40 מעלות אצלי אבל הלחות נמוכה אז אפשר להסתפק במאוורר, כך אני מעדיף.
בערב הלחות תעלה כרגיל ואז לא תהיה ברירה אלא להפעיל מזגן.
לישון זה רק עם מזגן. כל השנה.

Rיקושט

New member
אנחנו באופן קבוע היינו מקבלים

בין 900 ל1400 ש"ח בחודשיים חשבון חשמל.
מכוון שאני נמצא רוב הזמן בבית אז המזגן היה פעיל כמעט כל היום, אפילו בזמן הלילה.

כשמתגלים לקור קשה לסבול חום.

מאז ינואר החלטתי שזה לא עסק והתחלתי לחפש איך חוסכים ועכשיו הממוצע שלי הוא בין 350 ל450 ש"ח בחודש.

אני מנהל אקסל מסודר ורושם את השעון כל כמה ימים עם חישובי ממוצע ועלויות וגם הערכת חשבון לפי הממוצע, לשם ההשוואה אני גם רושם את של השכנים שהם זוג צעיר בלי ילדים בדירה זהה לשלנו.

בעוד שאנחנו עומדים משתמשים בבמוצע ב10-11 קוט"ש ביום השכנים כבר המריאו מלפני חודש (כשהתחיל החום) ל50-60 קוט"ש ביום והחשבון שלהם עומד לצאת מעל 1300 ש"ח.

המזגן הוא אוכל חשמל מטורף, לפי החשבון שלי הוא אוכל 2~ קוט"ש בשעה ומכוון שהשימוש שלנו הוא לפחות 18 שעות ביום זה יוצא משהו כמו 20 ש"ח ביום, כפול 60 יום יוצא 1200 ש"ח רק המזגן!

אז איך אנחנו מחזיקים בלי מזגן בינתיים? זה דורש התרגלות, מעט בגדים, שתיה מרובה ומאווררים ומתפנקים על מזגן רק כשאנחנו עושים כושר בחדר שינה...

בינתיים אנחנו מחזיקים מעמד, אבל זה קשה.
התאוריה שלי היא שאם אתה מתחיל עם מזגן אתה לא יכול להפסיק אז גמילה כמעט מוחלטת היא הפתרון.

אגב,
אני נרשמתי למבצע של חברת חשמל של החזר כסף למי שחוסך עד 40%, החודש אני לא עומד בו, חסכתי בערך 60% , משעשע.

אם הג'וקים עפים מבחוץ, ולא באים מתוך הדירה,

הדברת הדירה תגרום לאלה שנכנסים אליה למות, אבל לא תמנע את כניסתם. מקור הג'וקים הוא מהביוב, וכפי הנראה יש לכם בור ביוב פתוח. אנחנו ברמת גן מרססים את בורות הביוב של הבניין בכל תחילתו של קיץ, ואין לנו ג'וקים כל העונה. ככל שיותר בניינים בעיר יעשו זאת, כך לא יהיו ג'וקים בקיץ - מומלץ.

danezeq

Member
רוב הגו'קים מיעים מעצים וצמחייה לא?

פחות מהביוב..

ממש לא על העצים. פתח בור ביוב ותיראה. שם נמצא

המזון שלהם + החום והלחות שלהם הם זקוקים ולכן שם הם מטילים את ביציהם. אם תרססו את בורות הביוב בחודש מאי, תשמידו את הביצים והג'וקים ולא תיראו ג'וק אחד באיזור (אלא אם כן הם גרים לכם בתוך הבית בארונות של המטבח).

Rיקושט

New member
אני חושב שהם אכן מגיעים מהעצים.

או לפחות ממריאים משם, הדירה שלנו עטופה בעצים בקומה רביעית.

למעלה