גופי קטון בשתן

Ekam Eveileb

New member
גופי קטון בשתן

היי :) אני ממש לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אבל אני אנסה בכל מקרה... אני עושה דיאטה (שומרי משקל, שיטת הנקודות) כמעט חודשיים וירדתי עד כה 4 קילוגרם (כרגע שוקלת 74, גובה 168). לאחרונה עשיתי בדיקת שתן ויש לי גופי קטון בשתן (שאר הערכים תקינים, כולל סוכר, חלבון וקריאטנין). אני יודעת שגופי קטון נוצרים מפירוק לא מלא של חומצות שומן - לי זה נראה חיובי (איזה כיף, מתפרק שומן!), אבל קראתי שזה מקושר לסכרת (שאין לי), להרעבה או לחלופין לדיאטה דלה בפחמימות ועשירה בחלבונים ושומנים (כגון אטקינס). אני לא חושבת שירידה של 4 קילו בחודשיים נחשבת להרעבה (?) הדיאטה שלי דלה מאוד בשומנים (מגיעים בעיקר ממוצרי חלב 0-3%) ולא נראית לי ממש דלה בפחמימות (כוס שיבולת שועל + כוס אורז/אטריות + 2-3 פרוסות לחם קל ביום). אני רצה 4-5 ק"מ, 3 פעמים בשבוע (אולי קשור?). האם להמשיך את הדיאטה כמו שהיא ולשמוח על שריפת השומן? להוסיף עוד פחמימות? אם זה לא הפורום המתאים, אודה על הפנייה למקום הנכון. תודה בכל מקרה.

שאלה קטנה

בעקבות מה שלחו אותך לבדיקות שתן? כדאי להתייעץ עם דיאטנית ורופא ששלח אבל בלי קשר, אם השומן שלך רק ממוצרי חלב, אז חסר. צריך להוסיף מקורות שומן בריאים כמו אגוזים שמן זית טחינה. בשביל הבריאות זה הכרחי.

Ekam Eveileb

New member
תשובה

קודם כך, תודה על התגובה המהירה :) הסיבה לבדיקת השתן הייתה חשש לדלקת בדרכי השתן. אין לי דיאטנית (אני בשומרי משקל), חשבתי שיש כאן... השומן בעיקר ממוצרי חלב, אבל אני אוכלת גם מנת בשר ביום, בדרך כלל חזה עוף או הודו... את צודקת לגבי צריכה של מקורות שומן בריאים, פשוט תמיד "חבל" לי לאכול את הדברים האלו, כשאני יכולה לאכול במקום דברים אחרים שמשביעים אותי יותר... :)

שומן משביע יותר מפחמימות לטווח הארוך

1 גרם שומן = 9 קלוריות. 1 גרם פחמימה = 4 קלוריות. בהקשר של פחמימות יש נטייה להגזים, עם שומן (שלא בא במגע עם פחמימות או דל מאוד בפחמימות) קשה לעשות זאת. ממחקרים אחרונים נראה שמי שמרבה בשומן בדיאטה שלו רעב פחות במשך היום ואין לו גם את ה"חשק למתוק". בכל מקרה, לגבי גופי הקטון, אם אין לך סכרת סביר להניח שאין פה סיכון מיוחד. את נמצאת כנראה בקטוזיס, זה מצב מוכר בדיאטות עם פחות מ 80-100 גרם פחמימה ליום (מה שאת אוכלת, או במקרה הזה לא אוכלת). בכל מקרה אין לי מושג איך מתעללים בכם שם בשומרי משקל, אבל לאכול מוצרים נטולי שומן = סיכון בריאותי לטווח הרחוק (הכוונה לצריכת השומן הכללית שלך ביום. אם זה עומד על 0 או קרוב לכך, את בבעיה). צריכה של שומן חשובה למהלך התקין של הגוף בייצור הורמונים, תיפקוד מיני, ומניעה של דלקות וזיהומים. אני כבר לא מדבר על ספיגה אידיאלית של ויטמינים ומינרלים, שזה מובן מאליו (יש ויטמינים שמסיסים בשמן). צריכת שומן נורמאלית בדיאטה תעמוד על כ- 0.5 עד 0.8 גרם לק"ג משקל גוף, זה משתנה בין הדיאטות (דל פחמימה/מרוב פחמימה וכדומה). עיקרון אחר, טוען לא לרדת מ 15-20% מסך הקלוריות של שומן מכלל הקלוריות בתפריט.

shaxuca

New member
שקדים ואגוזים מהם?

שומן? פחמימה? כמה אפשר לאכול מהם?

שאלה

אם מקורות שומן עיקריים הם מאגוזי מלך זה בסדר או שחיבים לגוון? יש לי גם מחביתה, גבינה, סויה (טופו, חלב), ועוד מקורות מהחי. נניח 10 אגוזי מלך וזה יוצא פי 0.8 למשקל גוף אז זה סביר?

תשובה

10 אגוזי מלך (מלאים, לא חצאים) = כ-25 גרם שומן. לא נראה לי שאת שוקלת 20 ק"ג, לכן זה לא מספיק. מקורות של שומנים הם אגוזים, בוטנים (עדיף לא קלויים), שקדים, אבוקדו, שמן (זית, קנולה, קוקוס, בוטנים), דגים מהחי, חמאת בוטנים ומקורות שומן במוצרי חלב ובשר. לדוגמה, אם רוצים להעלות את מקורות השומן בתפריט, אין טעם לאכול חזה עוף יבש, אפשר לאכול המבורגר (שעושים בבית) או לקחת חלקים שמנים יותר בעוף, כדוגמה פולקה'. עדיף לגוון בין כל מקורות השומן כדי לקבל את כל הערכים התזונתיים הנדרשים (אומגה 3-6-9, למרות שיש מסמכים המראים שעודף של אומגה 6 יכול לעשות רע ובתזונה המערבית חוסר באומגה 6 נדיר מאוד). אין בעיה עם שומן רווי לרוב האנשים, זה לא עושה מחלות לב/מעלה כולסטרול/כל מדע בדיוני דומה לכך (עניין של מינונים).

פצית219

New member
הייתי הולכת לרופא. גופי קטון לא אמורים להיות

בשתן ונוכחותם עלולה להעיד על הפרעה מטבולית כלשהי, וזה יכול להיות עוד דברים חוץ מסוכרת ודיאטה חריפה או דלת פחמימות. לכי לשאול, מה אכפת לך להיות בצד הבטוח.

תשובה

לא הייתי עושה כרגע שינוי. סהכ התהליך שאת מתארת תקין. ירידת משקל של 4 קג בחודשיים- מצויין. את לא בתהליך של הרעבה/סכרת.[ שיכול לגרום ליצירת גופי קטו.

למעלה