גוף מנוע סדוק !

asafh1

New member
גוף מנוע סדוק !

יש לי מנוע של 046 של חברת OS בריסוק האחרון של הטיסן שלי הגוף של המנוע נסדק ! האם יש חברה בארץ או חנות אשר מתקנות מנועים ( יש משהו לעזות עם המנוע הנ"ל ?) אודה לכם על תשובה מהירה

tumti69

New member
תלוי בכמה רציני הסדק

אני לא חושב שיש חנות שעוסקת בתיקוני פשוט קונים חלק חדש. במקרה שלך אני לא יודע כמה חמור הנזק תן יותר פרטים איפה הוא נסדק? האם הסדק הוא רק חיצוני או שיש חור של ממש. תענה לי על השאלות ואולי אוכל לייעץ לך יותר. יבגני סניף ב"ש

tumti69

New member
../images/Emo91.gif

תנסה לסתום את הסדק עם אפוקסי מתכתי או עם סיליקון שחור (סיליקון מיוחד שעומד בטמפ גבוהות עד 1000 מעלות). יבגני סניף ב"ש

שחר הרץ

New member
לא יעזור שום דבק

לי קרה בדיוק אותו הדבר סדק בגוף המנוע (במנוע 25 OS ) ניסיתי 2 דבקים cold welding של loctite (החברה המובילה בדבקים) ודבק שני גם מאוד חזק לפי המפרט שלו וזה פשוט לא עזר מהסדק המשיך לנזול שמן והמנוע לא עבד בצורה עגולה. הדבק נשבר לא מהחום או מהמאמצים אלה מהרעידות תכלס, אין מה לעשות...

tumti69

New member
אני חושב....

שסיליקון כן יעזור כי הוא לא ישבר מהרעידות אבל אני לא בטוח שהוא ידבק טוב בכל מקרה כדי לנסות יבגני סניף ב"ש

דבק

יש דבק שנקרא JB WELD זה מעין דבק EPOXY למתכות. לא בטוח שזה יעזור, אבל אולי. דני

noam weissman

New member
דבק לא...

למעט מקרים חריגים (תלוי בסדק) שום דבק לא יעזור. הפתרון היחידי הוא ריתוך הסדק. חסרונות הרתוך, הגוף יכול להתעוות. הפתרון הטוב ביותר הוא לקנות גוף חדש ולהעביר את כל החלקים. בברכה.

noam weissman

New member
תיקון גוף מנוע

הפשוט ביותר זה לקנות גוף אחר ולעביר את כל החלקים. באותה הזדמנות יש לבדוק את המיסבים !. עם בכל זאת הגוף ניתן לתיקון יש לפרק את המנוע לגורמים ולגשת למישהו שמרתך ריתוכי ארגון. ריתוך ארגון זה ריתוך מיוחד אשר לא גורם לחימום יתר והוא ריתוך נקודתי. כל פעולה אחרת פשוט לא תצליח. יש לקחת בחשבון שהסדק יותר גדול ממה שרואים. תברר כמה עולה גוף למנוע ואם יש לך חברים בארה"ב זה יכול לעלות חצי. עוד נקודה חשובה, עם המיסב האחורי לא במצב הכי טוב לא לקנות מיסב סטנדרטי אלא רק מקורי. המיסבים במנוע, במיוחד האחורי הם מיסבים מיוחדים ויש להם חופש גדול יותר ממיסב רגיל. הסיבה ךכך שהמיסב יושב בגוף המנוע בלחץ ואם לא יהיה לו חופש בטמפרטרת ההנעה הוא יהיה תפוס מדי והמיסב ינזק. ניתן לקנות מיסב חופשי ולא חייבים מקורי, אבל בישראל קשה להשיג מיסבים אכותיים שלא נדבר על חופשיים. אפשר לנסות אצל א.ב בת"א ולבקש מיסב במידה שצריכים ולציין C3 או C4. הציון C3 אומר חופש במיסב גדול יותר מהנורמלי ו C4 חופשי יותר מ C3. לגבי המיסב הקדמי זה פחות חשוב וניתן להשתמש במיסב רגיל... בהצלחה.

MemphisRaines

New member
הערה לגבי א במייסבים

בעבר נהגתי לקנות אצלו מייסבים חשוב מאד להדגיש בפניו שאתה רוצה מייסב מייצרן מסוים ואת הדגם המדויק קרה כבר שביקשתי ממנו מייסב עם הגדרות מסוימות zz וקיבלתי מייסב שלא עמד בדרישות שלי באו אס כל המייסבים מיוצרים על ידי nsk וניתן להשיגם בארץ אצלן היבואן הרשמי של nsk שרון

ci

New member
אני מוכן לרכוש

אני מוכן לרכוש ממך את המנוע אם אתה מעוניין צור קשר 053674629

varontal

New member
מנוע סדוק - ריתוך

בצעירותי, התרסקה לי האנפה עם מנוע OS 25 FSR (נוסטלגיה). גוף המנוע נשבר לשלושה חלקים!!!. אבא שלי לקח אותו למכון לשיפוץ ראשי מנוע של מכוניות ושם ריתכו אותו בהלחמה שנקראת הלחמת ארגון (גז ארגון). זו שיטת הלחמה המתאימה לאלומיניום וסגסוגות. המנוע עובד עד היום. בהצלחה.

shamgar

New member
גם לי קרא את אותו הדבר

אני לקחתי אותו לרתך תעופתי והוא ירתך לי אותו בריתוך אם אני לא טועה אלומניום כרבון הוא מקצוען אמיתי והמנוע שלי עובד מעולה אז אם אתה רוצה עוד פרטים שלך לי מייל

למעלה