"גוף בתוך גוף...", האמנם?

"גוף בתוך גוף...", האמנם?

אחרי שיחת טלפון מאוד משעשעת שהייתה לי וליובל, חשבתי לנסות להעלות את הדיון הזה לפורום. השיר "דרך המשי" נכתב ע"י צרויה להב. עד שיעור ספרות בכיתה י' או י"א (לא זוכרת), לא קראתי את המילים עד הסוף, ולא הבנתי על מה השיר מדבר, אבל כנתבקשתי להכין פירוש לשירה, בחרתי במשוררת המדהימה הזאת כדי לפרש את שיריה. מיותר לציין שאי אפשר לדעת באמת על מה השיר נכתב, והיחידה שיודעת היא המשוררת, אבל בואו ננסה בעצמנו פה, לדבר על כך ואיש איש יפגין את דעתו ויגיד על מה הוא חושב שהשיר נכתב. דרך המשי / צרויה להב "בוא נעבור בדרך המשי דרך קירות התוך בוא נטביע את כל הקושי בכל אגמי הרוך גוף בתוך גוף בתוך גוף חום בתוך חום בתוך חום ציפור מתרוממת לעוף אישה נשברת בי פתאום..." עובדות שיכולות לעזור בניתוח השיר :
דרך המשי, נחשבה במשך שנים למסע מרתק שרק סוחרים ומסיונרים אמיצים העיזו לצאת אליה. סכנות רבות ארבו בדרך לשיירות וההכנות למסיע היו מרובות. היה צורך להתגונן בפני שודדים ותנאי מזג אוויר קשים, ללמוד להתמודד עם סיפורי אגדות על מפלצות ויצורים מתיים ולשאת ציוד רב. (מתוך האתר "למטייל")
השורה הראשונה של השיר שונתה על ידי יהודית רביץ. במקור שורה זו הייתה "בוא תיכנס בי דרך המשי". (מתוך האתר "מימה", עובדות על שירים)
"הדמיון של צרויה להב הוביל אותה לאגמים של רוך שבהם ניתן להטביע את כל הקשיים, אבל זה מתברר כחלום טוב כי "אשה נשברת בי פתאום"." (מתוך ביקורת על האוסף "מיטב השירים" של יהודית רביץ) עכשיו הגיע הזמן לראות מה אתם חושבים. אגב - כידוע, מילות השיר כמובן שונו, אם אני לא טועה, אבל לא הצלחתי למצוא את הצורה המקורית שבה נכתב השיר, אז נאלץ להסתפק בעיבוד המילים של יהודית
.

venustudent

New member
נראה לי שזו הפרשנות הכי סבירה.

סך הכל שיר ארוטי מאוד יפה ומיוחד.

למעלה