גונל F

גונל F

שלום, אני פוליציסטית בת 32. טופלתי באיקקלומין שלא השפיע על השחלות העקשניות שלי ולכן עברנו לזריקות גונל F. מהיום החמישי למחזור: 6 ימים אמפולה אחת, 4 ימים אמפולה וחצי. היום (יום 15 למחזור) ביצעתי שוב בדיקות והזקיקים לא גדלו (11 מ"מ) ויש המון כאלו. מה עושים? להתייאש? IVF? אימוץ? נא תשובתך. אני מיואשת. תודה

גונל F

תפוזינה שלום חלילה מלהתייאש, דרושה סבלנות ואורך רוח. יש מקום להמשיך בנסיון הגירוי וגם במידה ולא יצלח לחפש שילובי טיפול שיצליחו יותר. ד"ר אמנון בוצ´ן

תודה ועוד שאלה

תודה על תשובתך המהירה. הרופא העלה לי את המינון של הגונל ל-2 אמפולות. יש לי ברשותך מספר שאלות נוספות: 1) האם לא כדאי להפסיק את הטיפול ולהתחיל אותו בחודש הבא בשלב מוקדם יותר (למשל יום שלישי) על מנת לגייס את הזקיקים מוקדם יותר? 2) במקום שזקיק אחד יגדל, יש לי 5 זקיקים שגודלים ביחד (הם קטנים עדיין). האם ניתן לגרום רק לזקיק אחד או שנים לגדול במקום לכל ה-5? 3) אני מעוניינת להתחיל בדיקור סיני, אצלכם במרפאה, מה דעתך? 4) למה התכוונת שניתן לחפש שילובי טיפול נוספים? המון תודה.

ועוד תשובות

תפוזינה שלום כדאי לקבל את המלצת הרופא. בהחלט יש מקום לצפות לתגובה בהמשך. מתוך ה 5 יכולים לגדול כולם או רק חלק, אין על כך שליטה מוחלטת (מסיבה פשוטה - נסיון להקטין את עוצמת הגירוי, יכול לעלות בכך שלא תהיה תגובה כלל). בהחלט יש מקום לשקול טיפול סיני ואת מוזמנת למרפאה. קיימים מספר רב של שילובי טיפול (מבחינת התרופות בהן משתמשים, צורות המתן, יום ההתחלה ומשך הגירוי). ד"ר אמנון בוצ´ן

למעלה