ג'וני כחול.

ג'וני כחול.

בעקבות השרשור מכירת מינייטורות שהיה כאן למטה, נזכרתי שמעולם לא טעמתי את אותו ג'וני כחול מפורסם. את האדום אני לא אוהב, השחור גם לא גליק רציני בעיניי, מה גם שלדעתי המחיר של שניהם לא מוצדק ובלתי הגיוני בעליל. הכחול, שמחירו גבוה עד כדי גיחוך בבארים (וגם הבקבוק שלו מן הסתם), מסקרן אותי. למה לתת כזה מחיר, ולמה לשלם כזה מחיר. נשאלת השאלה האם באמת הוא *כל כך* טוב? מישהו טעם ויכול לתת חוות דעת?

hermis1

New member
הכחול הוא וויסקי איכותי, אבל יש אבל

לדעתי הוא ממש לא מצדיק את המחיר שלו, ומניסיוני מי ששותה אותו בבר מחפש יותר "פאסדה" מוויסקי טוב. הבלו מתהדר בכך שחלק ממרכיביו הם בני 60 שנה, מצד שני אף אחד לא מזכיר ולו ברמז, מהו החלק שלו היחסי בבלנד. אותו סיפור לגבי השיבס רויאל סאלוט, הרבה רעש ופאסדה תמורת וויסקי שאני אישית לא הייתי משלם עליו מחצית ממחירו. אם כבר אתה מתעקש להוציא 150ש"ח ויותר לכוסית יש מספר אלטרנטיבות מענינות יותר, בסקירה קצרה: בין הזולים יותר מאותה משפחה תמצא את הג'וני סווינג, בלנד שעובר דאבל ווד בחביות שרי ונותן טעם וניחוח קצת יותר מעניינים מהבלו, כ100ש"ח לכוסית. מבין היקרים שאכן שווים את תג המחיר שלהם (הכל סוביקטיבי כמובן) ישנם גלן מורנג'י מרתף 13 (CELLER13) שתוכל ללגום כ60CC ממנו תמורת הפרידה הכואבת מכ120ש"ח ואת ההילנד פארק 18 בכ150ש"ח (שדרך אגב נמכר סדיר כמיניאטורה עבור קצת פחות מ5 פאונד. אבל זה "נדיר" כי לא תמצא אותו במכולת השכונתית של עזומי, לפי מדד הנדירות של כמה ממשתתפי הפורום). במידה וגילית כי הטופס מראה את כל השישיה, ולא רק חמש והמספר הנוסף, תוכל להתפנק עם מקאלן 25,( 200ש"ח ברפאל, הכי זול שמצאתי) מגלן מורנג'י אלגנס בן 21 שנים באותו מחיר ובתוספת של כ80ש"ח (הגענו ל280ש"ח) הילנד פארק 25. בביקורי בברים אני בדרך כלל נאמן למקאלן 12 שמחירו נע בין 65-85 ש"ח ברוב המקומות, ומשאיר את חוויות שתיית האקזוטיים יותר לבית. *המחירים משקפים את הממוצע בת"א, ככל שתתרחק מת"א והמרכז ובמידה ותמצא את אחד המצוינים לעיל, המחיר ירד.

הרמיס, יש לך טעם לטעמי -

גם בוויסקי וגם בסדרות טלויזיה
לא חשבתי אפילו לרגע ממש *לקנות* כוס של הבלו, מקסימום לשתות אם מישהו ייתן לי, וגם אני בד"כ לוקח מק'אלן 12 בתל-אביב (גם כי הוא לא כל כך נדיר בתל אביב, וגם כי אני פשוט משוגע על הטעם שלו, מה לעשות
). המק'אלן 25 הוא חלום, וכך גם ההילנד-פארק שלצערי לא יצא לי לטעום. שאלה לי -- מהו "מרתף 13"? סתם שם של סדרה של גלן-מורנג'י?

MEIMIS

New member
ג'וני כחול...

אני עוד מעט מקבל מתנה מחברים את הבקבוק... יש לך פה פרטים על הבקבוק...

עזוב פרסומות... (ועוד שאלה--)

מעניין אותי חוויות של אנשים מהטעם שלו
הנה עוד שאלה -- מה הכי הרבה ששילמתם על כוסית משקה בבאר/מסעדה, איזה משקה זה היה, והאם זה היה שווה את זה?

hermis1

New member
מרתף 13

היא סידרה של גלן מורנג'י, שכפי ששמה מעיד עליה מיושנת במרתף מספר 13. הסידרה מובדלת משאר הסדרות על שום התנאים השונים במעט ומשפיעים הרבה לאורך השנים, המרתף הנ"ל חשוף מעט יותר לשינויים מחוץ למבנה ועל כך השוני באופי הוויסקי לאחר היישון. הכי הרבה ששילמתי עבור משקה היה 220 ש"ח עבור קוניאק MARTEL ODYS

lao lao

New member
כנ"ל

220 עבור מרטל אודיז שווה כל שקל גם אני לא הייתי מוציא את הסכום שעולה הבלו על הוויסקי הזה...... מיתוס אחד גדול, בלי הרבה הצדקה......... אגב, הרמיס, אם כבר הוצאת סכום כזה על האודיז, תוסיף עוד קצת ותשתה את ההנסי פאראדי הטעם זהה לשם!

אני שתיתי...

הוא טוב מאוד (ד"א שתיתי אותו בבית של חבר, האבא מטורף על וויסקי) לא הייתי משלם הרבה כסף לוויסקי הזה... אבל זה רק אני ואני ממש לא מבין בוויסקי... תהנו

למעלה