ג'וני דפ לא למד משחק?

F a l k o r

New member
ג'וני דפ לא למד משחק?

רפרפתי על ביוגרפיות שלו, כולל זו של המחתרת האירית כמובן, ולא מצאתי באף אחת מהן איזכור ללימודי משחק בשלב זה או אחר של חייו. מניסיון שהיה לי עם שחקנים אחרים, בחו"ל לא תמיד טורחים לציין את לימודי המשחק- לכן חשבתי שאולי מישהי מכן תוכל לפתור לי את הקושיה שעלתה. תודה!

מיצי007

New member
הממממ

לפי מה שאני יודעת הוא למד בהתחלה אצל מישהי אבל ממש ממש טיפה לפני הסיוט ברחוב אלם.... יכול להיות שאני טועה ומתבלבלת

את צודקת, הוא הזכיר את זה בסטודיו

למשחק. הוא גם למד מספרים וכדומה. אך זיכרו שמשחק זה לא דבר שמלמדים. זה רק לתת שיטות וטיפים. כישרון זה מולד.

F a l k o r

New member
מאוד לא מסכים עם מה שאמרת

משחק, כמו הרבה מיומנויות הנשענות על כשרון התחלתי כזה או אחר, הוא בהחלט דבר שניתן ואף רצוי ללמוד. מעבר ללמידה דרך ניסיון, שנמצאת בכל מקצוע, יש בהחלט מקום ללמידה של ממש בכל תחומי אמנויות הבמה. אולי בגלל שהשחקנים הגדולים שאנחנו מכירים מחו"ל לא מדברים על תהליך הלמידה כי בד"כ הוא נתפס כטריוויאלי בעיניהם, עדיין- רובם למדו. כדי לא לתת את ג'וני דפ לדוגמא, אקח שחקן מוערך אחר- קווין ספייסי למשל, כמעט אף פעם לא מציין את זמן לימודיו, ויש לא מעט ביוגרפיות שלו שלא מזכירות זאת, אבל הוא למד 4 שנים בג'וליארד(בית ספר לאמנויות הבמה בניו יורק, נחשב לאחד המובילים בתחום בעולם) לפני שהתחיל לשחק בתיאטרון ובקולנוע לאחר מכן. אני מסכים שיש מידה לא מבוטלת של כישרון שתלויה בעניין- כמו בכל מקצוע בעצם. גם רופא, משפטן, כלכלן או טבח צריך הרבה מאוד כישרון אישי כדי להתבלט באמת במה שהוא עושה. יש ניצוץ התחלתי, שאצל חלק הוא חזק יותר מאשר אצל הרוב. אבל כמו שנולדנו עם ידיים, ורובנו הגדול ידע לנגן בפסנתר רק אם ילמד, כך גם העובדה שנולדנו עם קול וגוף (כלי העבודה של השחקן) לא בהכרח אומרת שנדע לעשות בהם שימוש מקסימלי בתהליך בניית דמות במחזה או בעבודה על תסריט לסרט. באופן אישי, אני לומד כבר שנתיים משחק ותיאטרון, ואין מה להשוות את היכולת שהייתה לי אז לעומת זו שיש לי היום, בכל אספקט שהוא. וזה לא רק בגלל שנתנו לי "שיטות וטיפים". זה התהליך כולו. זו דעתי, אתן מוזמנות לחלוק עליי או להסכים..

ringe lotte

New member
מסכימה....

טיפים בהחלט עוזרים... ולימוד גם כמובן... אבל לדעתי יש גם את עיניין הנסיון ועובדה שיש הרבה שחקנים שבהתחלה היו פרצוף יפה עם כשרון והם למדו תוך כדי עבודה והכשרון נהיה קצת יותר... לעומת זאת יש אנשים שגםללמוד לא יעזור להם... זו דעתי...

חולקת על דעתך

זה כמו שצייר אף אחד לא יכול ללמד לצייר. משחק כמו כל אומנות הוא כישרון מולד או שאין לך את זה או שייש לך את זה. אם יש לך את זה אתה יכול ללכת ללמוד כדי ל"ללטש" את הכישרון הזה. שזה דבר מומלץ לרוב השחקנים. אבל אם אין לך אז זה לא יעזור לך כמה שנים תלמד משחק ואצל מי. תסתכל על אורלנדו בלום, הוא היה בביצפר למשחק כזכור לי והוא חרא של שחקן. אני לא למדתי ציור מעולם, כשהייתי קטנה פשוט התחלתי לצייר לבדי ולדעתי אני יודעת לצייר דיי טוב. ובקשר לאלו שלא למדו פסנתר, תתפלא, יש אנשים עם שמיעה מוזיקלית שיכולים ללמד את עצמם.

F a l k o r

New member
שימי לב

יש לי חבר טוב שהוא צייר ומעצב במות בצרפת, הבחור מצייר מגיל חמש, ומצייר מדהים לכל הדעות- ועדיין, הוא אומר בגלוי, שבלי הלימודים הוא לא היה מצליח להוציא מעצמו את כל מה שהוא מסוגל אליו. גם ציירים לומדים, ומי שלא לומד לא מגיע למקסימום שלו, זה ההבדל. רוצה לקרוא לזה "ליטוש"? אחלה, לא נתווכח על ניסוח. לגבי אורלנדו בלום- עניין של טעם לגבי שחקן טוב או רע. אולי בעינייך הוא קונצנזוס של שחקן גרוע, אבל אם יש כאלו שחושבים אחרת, אני לא נכנס לדיון כי אלו כבר רעיונות סובייקטיביים. רוב הפסנתרנים שאת מכירה את שמותיהם למדו, ועדיין לומדים, מאוד קשה. כמות האנשים שהגיעו לדרגת גאונות דרך שמיעה מוסיקלית, אפילו תהיה אבסולוטית, היא מעטה, מעטה מאוד. ברור שיש כאלו, כמו שיש כאלו שלמדו כימיה ופיסיקה בכוחות עצמם ויכולים להביך פרופסורים. אלו אנשים מחוננים, אין לזה נגיעה לאמנות. יש גם אנשים מחוננים באמנות, כמו בכל תחום אחר, זה הכל. מה שכן, כמו שכבר אמרתי, כל אחד יכול ללמוד כל מקצוע. כדי להיחשב למצוין במה שאתה עושה, כדי לבלוט מעל כל השאר, צריך שיהיה הניצוץ האישי שבך. אבל אין בניצוץ הזה לבדו כדי לבטל את הצורך ללמוד. ויש הרבה מאוד שחקנים שנחשבים למשהו מדהים, שאומרים בגלוי שבלי ללמוד לא היה יוצא מהם כלום. אנחנו אוהבים להיאחז בסיפורים יוצאי הדופן, רק שוכחים לפעמים שזה מה שהם- יוצאי דופן. ואי אפשר שנשליך מהם על הכלל.

מיצי007

New member
אני מגיבה לכאן

לאחר שקראתי את כל ההודעות מתחת, לא רוצה שיהיה בלאגן
אני חושבת שבמידה מסויימת יש לי במה להסכים איתך אבל כך גם עם הדברים של ניקול... (לומד משחק? בהצלחה שיהיה לך...) תראה, שניכם אומרים דברים דומים- אמנם הרבה שחקנים מאוד טובים כיום למדו לימודי משחק אבל עדיין יש משהו שצריך לבוא מבפנים וזה כשרון מולד וקריצה למקצוע. בין אם אחר כך אותו בנאדם מחזק את התחושה הזאת ועובד יותר על הכשרון שלו כדי להגדיל גם אותו. כל אחד יכול ללכת וללמוד אומנות (לכל תחומיה) או ללמוד מקצוע ריאלי יותר, השאלה היא אם הוא יהיה טוב בזה. וכמו שאמרת על אורלנדו בלום- זה באמת עניין של דיעה אישית, כי את אותו הדבר אפשר להגיד על שחקנים כושלים שאנשים אחרים לא חושבים שהם מתאימים לאף סרט ואף תיאטרון אבל עדיין יש להם את הדחף הזה והרצון וגם הכשרון הלא ממוצה. אני אישית חושבת שליטוש זאת באמת המילה הנכונה להגיד, בסך הכל כל העניין צריך לבוא מהבנאדם עצמו, כי זה שאנשים יכולים ללמוד מקצועות שונים זה ברור- השאלה היא יותר אם יש להם את הטאצ' הזה לעשות כך. אני ברורה? כי נראה לי שבלבלתי אפילו את עצמי

F a l k o r

New member
לא ברור לי

למה גם הגישה שלך וגם של ניקול מפרידה בין מקצוע השחקן לבין כל מקצוע אחר- או בין מקצועות האמנות והיצירה לבין המקצועות שאינם כאלו. גאונות יש בכל תחום בחיים. יש גאונים במתמטיקה, במחשבים, במשפטים, ברפואה, כמו גם בציור, פיסול, ריקוד, כתיבה ומשחק. אני לא מסכים עם ההפיכה של מקצוע המשחק למשהו שנולדים איתו וזהו. כדי להמשיך להצליח, כדי לעשות משהו שונה באמת, חייבים ללמוד ולהתפתח. לכן קוראים לזה שואו ביזנס- כי יש גם צד של ביזנס. יש תפיסה כזו, בעיקר בארץ, שאם אתה נחשב טוב בתחום אחד של אמנויות הבמה זה מספיק. אין קורלציה בין מגוון כשרונות הבמה שאדם יכול לפתח בעצמו, וזה נובע בעיקר בגלל התפיסה שאין צורך ללמוד את התחום, "או שיש לך את זה או שלא". בחו"ל, למשל, כמעט כל שחקן שאת מכירה קשור לעוד כמה תחומים באומנויות הבמה. ג'וני דפ מנגן (אולי גם שר, איני זוכר, אני חושב שכן), קווין ספייסי רוקד ושר נפלא, ג'ים קארי זמר מצוין, כריסטופר ווקן רקדן מדהים, ויש עוד המון דוגמאות.. משום מה, כאן נתפס המשחק כמקצוע "לא ממשי", ואולי בגלל זה אנשים לא מרגישים צורך להשקיע בעצמם ובמקצוע שבחרו את זמן הלימוד, כי גם ככה אומרים להם שהם טובים. ובכן, אין כזה דבר מישהו שלא מסוגל להוציא מעצמו משהו שלא היה שם קודם. נכון, לא כולם מוכשרים ברמה שהמשהו הזה יספיק להביא אותם לרמה שתבלוט מעל השאר. ומצד שני, יש גם כאלו שילמדו מתמטיקה קשה מאוד כל חייהם, כי זה מה שהם רוצים, ולעולם לא יזכו בנובל על פיתוח תורת המשחקים.. מה שאני רוצה לומר, לסיכום, המשחק הוא מקצוע. מי שבוחר לא ללמוד, יכול להיות שיצליח- אבל לדעתי, הוא מאבד חלק חשוב מהעניין, ומפספס סיכוי להעשיר את עצמו וליצור גיוון ביכולות שלו, גיוון שיכל לתת לו הרבה יותר אפשרויות ביצירת דמות כזו או אחרת.

מיצי007

New member
חחחח

אז לא הבנת אותי נכון אמרתי שכל דבר שאדם בוחר לעשות חייב שיהיה לו את הטאצ' ואת הרצון התייחסתי למה שניקול אמרה לגבי המילה "ליטוש" כי כל אדם יכול ללכת וללמוד אבל עדיין הוא צריך את הכשרון והגישה למקצוע כל מקצוע ואמרתי את אותו הדבר שמי שלומד רק מרחיב את עצמו ומגדיל את מה שכבר יש לו תקרא שוב

למעלה