ג'ון לנון

ג'ון לנון

שלום לכולם, גיליתי את הפורום הזה לאחרונה... אני קוראת עכשיו את התפסן בשדה השיפון, האם זה נכון שרוצחו של ג'ון לנון קיבל השראה מהספר?... תוכלו להצביע על קטע מסויים? נדמה לי שמישהו אמר משהו על צוק וילדים אבל לא ממש הבנתי...

זה מה שגם אני תמיד שמעתי

אבל מישהו אמר לי לא מזמן שפשוט מצאו את הספר הזה בכיס שלו. אז אני לא יודעת מה האמת. וגם אם הוא טען שהוא מצא השראה בספר, זה לא אומר שיש משהו בספר עצמו שמעודד מעשים כאלה. אם מחפשים מסרים מסוימים מוצאים אותם בכל מקום.

danieljj

New member
היתה על זה פעם תכנית

בערוץ היסטוריה (של YES) אם אני לא טועה. לפי מה שהראו שם זה לא רק נמצא אצלו בכיס אלא הוא טוען( הרוצח, מארק צ'פמן ) שזה ממש היה ה"תנך" שלו. בעיקרון הוא העריץ את לנון מאוד אבל הוא ראה בו הרבה זיוף ( כמו הילד בתפסן שכל הזמן אומר על כולם שהם מזויפים) , הוא טען שג'ון לנון מטיף כל הזמן "PEACE" אבל שבעצם הוא לא באמת חושב ככה, אני לא זוכרת אייך הוא הגיע למסקנה הזאת אבל הוא הסביר את זה שם. בכל אופן אני יודעת שבערוץ הזה הם ממחזרים תוכניות בלי סוף , אז מי שיש לו יס שווה לבדוק מידי פעם אולי תתקלו בתכנית. קטע קטן שמצאתי באינטרנט שקשור לרוצח ולתפסן: בדצמבר, 1980, ניו יורק סיטי: לא מצאתי מה לעשות בתקופה הזאת. ישבתי בינתיים בסנטרל פארק. בדיוק סיימתי ספר שהשאלתי מהספרייה, מאת איזשהו ג'י.די. סלינג'ר. "התפסן בשדה השיפון" קראו לו. ספר נחמד, דווקא. על הספסל לידי התיישב היפי עם שיער ארוך. על החולצה שלו הייתה מודפסת תמונה של הביטלס. "אהלן," הוא אמר לי. "מה אתה קורא?" עניתי. "סתם, ספר... בדיוק סיימתי. רוצה אותו?" "כן. למה לא? "איך קוראים לך?" שאלתי בנימוס. "שמי מארק צ'פמן... נעים להכיר."

ל א

New member
ובעקבות כל הסיפור

סלינג'ר החליט להסתגר - הוא הפסיק לפרסם ספרים ולהתראיין. ורק כדי לסגור את המעגל, צ'רלס מנסון, טען שקיבל את ההשראה לרציחותיו מהשיר "הלטר סקלטר" של הביטלס (מופיע באלבום הלבן), שכתב ג'ון לנון.

suki da yo

New member
ערוץ ההיסטוריה

הוא בכבלים דיגיטלים וגם בלווין, אבל עכשיו אין מה לחפש בו- כל התוכניות קודש להכנה לבגרויות בהיסטוריה... זה ממש מעניין- אבל אני לא זוכרת שזה החומרשלמדתי לבגרות... לא משנה:)

bennyTKD

New member
הסרט "תיאורית הקשר", ועוד מסתורין

נסו לראות את הסרט "תיאורית הקשר" (או שם דומה, אני אף פעם לא זוכר איך תרגמו שמות של סרטים לעברית) עם מל גיבסון. יש שם חלק שלם שמוקדש למיסתורין סביב הספר הזה. ואם נלך צעד ונסף לכיוון המוזר - באחת התוכניות בערוצי דיסקברי ודומיו שהיתה על הנושא המעניין (גם אם לא מאמינים לו) של איך ממשלת ארה"ב מכשירה רוצחים שישמשו אותה, הוזכר גם הספר הזה על ידי עדים (או "עדים"...) שרואינו בתוכנית. העדים טענו שממשלת ארה"ב השתמשה בשיטות היפנוזה ושטיפת מוח כדי להכין אותם לרציחות פולטיות, וכאשר הם שומעים משפר מסויים מ"התפסן בשדה השיפון" זה מפעיל אצלהם במוח את הטריגר שגורם להם לרצוח. משוגע לגמרי, אבל רעיון מקורי... בני

למעלה