גולף 1.6 לעומת 2.0

גולף 1.6 לעומת 2.0

מעוניין לקנות לבת שלי (או טו טו חיילת משוחררת) רכב קטן ולא יקר לתחזוקה. לאור נסיון עבר מעולה עם פולקסווגן היינו מאד רוצים גולף, אבל פוחדים מעלויות התחזוקה, ובעיקר דלק. אז: אם בכל זאת נלך על גולף (2000 או 2001), מהי תצרוכת דלק סבירה ל- 1.6 ול- 2.0? האם עלויות טיפולים/תיקונים יהיו משמעותית יותר יקרים מרכב יפני/קוריאני מקביל? (על אירופי אחר כגון פיז'ו אין מה לדבר) או שהאמינות של הגולף תכסה את ההפרשים?

enigo

New member
דווקא לא...

כשמישהו מאמין בדברים ללא בסיס, זו אמונה טפלה. אבל יודע מה? אפשר להתיחס לזה גם בתור דעה קדומה אם מאוד רוצים.

אמונה טפלה או דעה קדומה, מודה בשתי

ההאשמות. אז אנא, אפשר לקבל עובדות אמיתיות? רצוי מבעלי נסיון - כלומר החזיקו גולף כנ"ל?

גולף מודל 2000/2001

אולג פה שלידי החזיק בעברו גולף מודל 2001, 2000 סמ"ק וטוען שהיא פנטסטית. לגבי יוקר האחזקה שלה, היא לא מאוד זולה אבל למי שמתייחס אל האוטו הזה כרכב קטן וזול זאת לא אמורה להיות בעייה. וסתם שאלה (שמעצבנת פנאט סיטרואן שכמוני) - למה לא באה בחשבון שום מכונית אירופאית שלא הפולקסווגן?

מקריאה מקרית בפורום הזה מידי פעם,

אני מבין שיש עם רנו/סיטרואן/פיז'ו די הרבה בעיות, בעיקר חשמל. יכול להיות שהרושם מוטעה, אבל זה הרושם. כמו שטענו קודם, יתכן וזה רק אוסף של דיעות קדומות ואמונות טפלות... אשמח לקבל גם תגובות מכאלה שיטענו אחרת.

חן 1111

Active member
אותן בעיות יש גם בפולקסווגן

ובנוסף לזה גם האחזקה שלה יקרה, החלקים יקרים והחברה והמוסכים לא מי יודע מה. לך על יפאנית. את האמינות שאתה חושב שיש לגולף, יש רק ליפניות.

שי ז.

New member
אם אתה קורא פה אז נתקלת מספיק

גם בחוות דעת על צ'מפיון.

enigo

New member
עובדות

הגולף היא לא מכונית קטנה. היא שייכת בדיוק לאותה קבוצה כמו קורולה, סיוויק, לאנטיס, 307, מגאן וכו' - קבוצת הקומפקטיות. מנוע ה-1.6 חלש יחסית, ונותן ביצועים עצלים. אם המטרה היא עירונית בעיקרה, ובאזור שטוח, הוא עשוי להספיק. אחרת כדאי ללכת על מנוע ה-2 ליטר. גם הוא לא חלש ביחס לנפח, אבל נותן ביצועים סבירים בסך הכל. מדובר במנוע עתיק למדי, ולכן גם צריכת הדלק שלו לא מזהירה. מבחינת אמינות - פולקסוואגן לא מציגה רקורד אמינות מזהיר במיוחד ושייכת מבחינה זו לקבוצת האירופאיות יותר מאשר לקבוצת היפניות. בנוסף, החלקים והטיפולים בה יקרים יחסית (אם כי, כמו תמיד, אפשר להוזיל אותם בהרבה עם צרכנות נבונה). תמורת האמינות המעט פחות טובה - אם כי לא מדובר בהפרש אדיר - תקבל רכב עם תחושת איכותית במיוחד בתא הנוסעים, בהחלט עדיפה על מכוניות מקבילות מאותו מודל.

fazer

New member
"האמינות שלך הגולף" ../images/Emo35.gif

על איזו אמינות אתה מדבר? אני בטוח שכיון שאתה קורא את הפורום, קראת חוות דעת מסויימות על צ'מפיון ועל האמינות של הוואגנים - אם לא, אתה מוזמן להשתמש בחיפוש. כנ"ל, אגב, לגבי האמינות של הצרפתיות - חפש בפורום ותבין שהיא הרבה פחות גרועה ממה שאתה חושב.

כנראה שלא קראתי מספיק בפורום...

מבטיח להשתפר
ואם ברגל, רצוי לפחות שישה (תגובה לחתימה שלך), שמניע אותם לפחות 1100... (ZZR1100)

זה פורום מכוניות, לא? אם כבר,

אז... הגיע לארץ ממש בימים אלה ZZR1400. הביקורות לפחות בחו"ל מהללות. עד כאן על אופנועים

john111

New member
תקנה לבת שלך 206 1.6

ידנית, מודל 2001 ומעלה. תקבל אוטו לא יקר לאחזקה, אמין, ומהנה. וגם יפה בהרבה מהגולף.

Hit n Run

New member
היופי הוא בעיני המתבונן.

בנוגע להודעה המקורית: למה דווקא גולף? היא גדולה, כבדה ויקרה. אני הייתי הולך על פולו 16v. קטנה, די חזקה (הספק כמו גולף רק על משקל קטן יותר), אמינות ואיכות הרכבה של וולקסווגן ויותר זולה משמעותית. דגם 3 דלתות מאוד יפה.

Matan G

New member
יש עוד רכבים בשוק

יאריס, פג'ו 206 ויש עוד כמה רכבים לא רעים.. מה שכן, המקדם פוזה של הגולף גבוה יותר

למעלה