גולם

גולם

חברים צהריים טובים. השבוע בעת עבודה על גינתי החדשה מצאתי בתוך עץ_פנימה) גולם גדול ושחור. דעתכם?

שקדי

New member
אם הוא היה בתוך עץ ברוש.....

אז זה רפרף הברוש......נכון צפנתי???

לא,נו שכחתי את שמו,שרוכים ארוכים

שיורדים מהענפים הגבוהים מטה לכיוון האדמה.

חיובי ,ערבה בוכיה,נו מה עושים?

הורגים את הגולם? העץ מת?(יש קן נמלים בפנים העץ+חלק מהגזע היה רקוב)אבל העץ עדיין פורח וגודל בצורה מרשימה.

טסונמי1

New member
אסף ניראה לי שזו התולעת של הסס

היא עושה שמות בערבה פזר מיסביב לגזע שלה גרגירי דיזיקטול או שפוך מעט פירינקס מיסביב לגזע והשקה תבדוק האים יש לאורך הגזע או הענפים חורים שיוצאת מהם נסורת-במצב כזה אני מנקה את החור ומזריקה פנימה פירינקס וסוגרת את החור עים פלסטלינה הסס כשהוא מתישב בעץ מסוגל ליגמור אותו

ט, שלילי אין נסורת, זהו גולם בודד

שמצאתי עמוק פנימה,דעתך?(להרוג?) עוד שאלה/בקשה את יכולה שוב להסביר לי לכמה אור זקוק שתיל הפתל? ולמה הוא אינו מסוגל להסתיר חלון? אסף

טסונמי1

New member
עמוק פנימה בתוך הגזע?

כניראה שיש שם מחילה? או פצע בגזע? במישור החוף כל הערבות נגועות בסס זו פשוט מכה אצלנו בתיקווה שהחלון לא גבוהה מדי אתה צריך להוביל את הפטל לחלון עים חוטי ברזל פטל הוא קוצני החלון לא יוכל להיות בשימוש אולי בסופו של דבר תקבל כיסוי לחלון אים תתעקש- דבר נוסף הצד שיפנה לכיוון החלון כמעט ולא יניב פרי מחוסר שמש הצד ה"יפה" יהיה כלפי חוץ פטל צריך לפחות 5 שעות שמש כדי שיפרח מקסימלית

מוטי בר

New member
אהלן אסף. פטל זקוק לאור מלא אך ישרו

ד גם אם אין שמש והוא גדל טוב מאוד גם בחצי צל היות ומקור במקווה מים או גדות נחלים והוא נפוץ מאוד בנחלים בארץ כמו שמורת טל, הירדן, וגם במעיין בליפטא בצפון העיר,(מקום מאוד מומלץ לטיול בשמורה). היות ופטל הוא צמח משתרע יש לתמוך אותו בכדי לכסות חלון והוא מתאים יותר לגידול על גדר רשת או סורגים ביחוד לצורך קטיף הפרי, או כצמח כיסוי. רק אזהיר אותך שהוא קוצני ביותר ודורש לא מעט תחזוקה בגלל תפוצתו חסרת רסן בכל מקום בגינה גם מזרעים וגם מנצרים מתוך השורשים וגם מהשתרשות של הענפים בכל מקום לח. אם כל זה לא מפחיד אותך אז זה בהחלט כדאי לגדלו כי הפריחה האביבית הלבנה מאוד קישוטית במשך חודש והפרי ממש מעדן ואפשר להנות ממנו חודשים לפחות. הערה: אין לגזום את הצמח לקראת הקיץ כי הפריחה והפרי מופיעים על ענפים מהעונה הקודמת ויש לבצע גיזומים רק לאחר הפרי בקיץ. בהצלחה. באשר לגולם בתוך העץ, יש להדביר כפי שהוסבר לך ולעקוב בשבע עיניים לגבי מזיקים חדשים.

תודה, בנוגע לפטל,לאורך של 12 מטר

כמה שתילים צריך בשביל לכסות? בנוגל לקניית השתילים,מה לבקש?פשוט שתיל פטל?או שיש לו שם "מקצועי" אחר

אני גידלתי פטל שנים והבעיה היתה

גם בעלים וקטעי ענפים שמתפזרים בגינה וכשמישהו הולך יחף הקוצים נתקעים לו בכפות הרגליים. אחרי מחאות הילדים נפרדתי מהפטל והשארתי את הילדים...

טסונמי1

New member
לדעתי כל מטר שתיל

אים הצמחים יקרים תקנה רק חצי כמות וברגע שיתחילו לרוץ עשה יחורים הם ניקלטים במהירות

מוטי בר

New member
היי, בקש פטל תרבותי ואם אין אנסה לנ

דב לך מגינות קרובי משפחה. הפטל התרבותי בעל פרי די גדול ומאוד דומה בגודלו לפרי של תות שדה בינוני. הפרי טוב למאכל רק כאשר הוא מקבל צבע כמעט שחור לגמרי(סגול כהה מאוד), ושתול מקסימום שלושה שתילים וגם על זה אתה עוד תקונן כי הם מתפרעים ומשתרשים ללא הפוגה. אם יש לך מזגן מומלץ מאוד להשקות במימיו את הפטל כי הוא ידוע כצמח פלגי מים ואוהב מים רכים ללא הגבלה. בהצלחה.

למעלה