גולות?? גולות?????

natanronen

New member
גולות?? גולות?????

מישהו יודע איפה מוצאים בארץ הזאת גולות מעניינות/מיוחדות??? לא?

אתה אוסף ג'ולות?

אומרים כמובן ג'ולות, לא גולות. או בלורות. יש לי עדיין את האוסף הישן, ויש בו בומביליות, פיציות, ראסיות, חלביות, פרפריות ואחת מרובעת. למה אתה מתכוון ב"מעניינות"? והיום הרבה יותר קל להשיג ג'ולות. בכל חנות צעצועים יש חבילות.

מאמאסאן

New member
ויש פצציות - גדולות, שקופות,ובתוכן

חלקיקים. אני תאומה, לבן, נאלצתי להתעסק גם במשחקי בנים, ג'ולות, פורפרות, טייארות, ואוסף קוגלאגרים, שהיוו בסיס לבנית עגלות, מארגזי עץ. אספנים סובלים מנגיף נוסטלגיה, טורף.

דובושכ

New member
וגם ג'ולים ובנדורות

אצל הירושלמים המילים והמשחקים תמיד אחרת. נזכרתי כששחקנו בגולות (גם ג'ולים) היו מילים נפוצות "תאני" וגם "דחלה" בין "כללי" המשחק. איני מצליח להיזכר מה הייתה המשמעות של ה"כללים" האלה. יש מי שספר שיש "רק" 17 בולים שונים מכל העולם עם גולות! וזה הבול הישראלי:

דובושכ

New member
גולות ל"מתקדמים" או "המשוגעים

אתר גולות עם הרבה קישורים מצוינים . שימו לב לאתר של BERT COHEN

ביוקנעם אלה היו בלורות

וכשעברנו לרמת החיל הם פכו פתאום לג'ולות
וגם אני שיחקתי ג'ולות וקוגלגרים בתור גלגלי עגלות ומכוניות במקום בובות ואפילו עמדתי בשער בכדורגל, בלי אח, רק אחיות. סתם טומבוי

בלורות

אני זוכר שהיו שהיו שלושה סוגי משחקים, בור אחד, שלושה בורות, ועוד אופציה שהיו מניחים ערימה של בלורות בסידור מסויים ומי שהיה פוגע בהם ממרחק הן היו שלו...היו יחידי סגולה שהיו בעלי "ענקיות", בלורה בגודל שזיף ממוצע..ולוקחים את כל הקופה. גולות, זה היה שם צפוני...זה כמו להגיד: חשקה נפשי בשלגון

arye9

New member
אצלנו היו אומרים

טוש TUSH אחרון, זה שזורק אחרון את הבלורה ביחוד במור זה היה חשוב מאד. תאני TANI לפני האחרון, אולי בא מערבית = שני?

dan the man

New member
חחח לפני כמה שנים עוד שיחקתי בהם...

ואני שומר אותם לבן דוד שלי הקטן כי הם חוזרים כל 10 שנים אז זה יהיה בדיוק בזמן שהוא יהיה מתאים לשחק בהם..

למעלה