גולברי טוב לחינוך

nirhob

New member
גולברי טוב לחינוך

אני מסתכל על רשימת הפרוייקטים שפורסמה בפורום וכדאי לשים לב שהרבה מאוד מהפרוייקטים קשורים לחינוך פורמלי ולא-פורמלי: תחילת הקמת בית הנוער בצורן הקמת אולם הספורט בקדימה השלמת אולם הספורט ביובלים ועבודות הפתוח סביבו פארק החלומות בצורן תחילת עבודות על מגרש הוקי גלגיליות בצורן מגרש כדורסל ביובלים רכישת מחשבים לבתי הספר שיפוץ מוסדות חינוך שיקום גינות ציבוריות מיזוג אולם הספורט בצורן לא משנה מה תגידו על תקציבים או על חריגות - גולברי עוסק בטיפוח החינוך.
 

shavitmass

New member
ניר אולי מספיק....!

לפי מה שאני קורא (במידה והייתי חוצן...) הייתי מבין כך: גולברי היה ראש מועצה ...ובמסגרת תפקידו הוא מילא את חלק מהנושאים עליו היה מופקד! (זה ממש נכון!) אין חילוקי דיעות ביננו! השאלה (וכאן יש לנו כנראה חילוקי דיעות רבים) היא על האיך? הניהול...(או האין ניהול) ,באיזה מחיר? בכמה זמן (זמן = כסף ולפעמים הזמן עלה מאות אלפי ש"ח ואולי מיליונים כמו באולם הספורט) ... שיפוץ מוסדות חינוך - לא בא במקום תחזוקה שוטפת!! במקרה של גולברי זה כן היה במקום ברוב המיקרים - במידה והיה פיקוח נאות וטיפול במבנים כל השנה (ולא רק בקיץ) הסכום היה קטן בהרבה...(שוב כסף(. שיקום גינות - בחייתק! תתחזק מה שיש אז לא צריך לשקם מה שלא מטופח! שוב כסף... שאני אמשיך או שהעינין ברור?? ב- 11 לנובמבר צריך לבחור מנהל!!!! למועצה (זה של כולנו!!) אנו מושקעים פה - בחינוך ילדינו , בביתנו , בפנאי ! צריך לבחור מי שעשה למען הישוב בעבר! מי שיש לו ניסיון ניהולי עשיר מי שגם התגלח על זקנם (וכספם לפעמים) של אחרים על מנת שישתמש בצורה הראויה ביותר במשאבים האנושים והכלכלים שאנו התושבים מעמידים לניהולו. אני כפעיל במשך כל שנותי בישוב למען החברה , בחרתי באבי קולמן - וכך עשו רבים וטובים מהפעילים בשנים האחרונות שהצטרפו לשינוי . בברכה שביט מס לשם השקיפות מספר 2 ברשימת אופק בראשות אבי קולמן
 

שירי147

New member
מי יכול לעשות את השינוי

שביט ניר וכולם ההיתי בחופשה אבל לא חדלתי לעיין בפורום כולם כותבים על כולם מי יכול מי לא יכול מי יש לו נסיון ומי אין לו . לכשבוחרים ראש מועצה חשוב לראות את האופק והנחישות יכולות ניהול וגישה להבטיים ולצרכים של כל רובדי האוכלוסיה ובניתוח עומק שערכתי בזמן חופשתי הגעתי למסקנה הברורה שכבר הגעתי אליה בעבר שמנדי רבינוביץ הינו האיש ולמה ? 1-אין לו משקעי עבר כפי שישנם לרוב המעומדים ! 2-אנשי הרשימה שעימו ובנוסף כל צוותי הפעולה שכבר עובדים על יום המחר הינם איכותיים ביותר. 3- מנדי אישית בעל רקורד חינוכי ניהולי ברמה גבוהה והשכלה מה שאין לאף אחד מהמתמודדים. 4- מנדי רואה את צורן וקדימה ישוב מאוחד כפי שנגזר עלינו ועל הצורך המיידי בהשלמת האיחוד מה שאף מועמד לא עושה. 5- מנדי מכבד את כל הסיעות וישמח לעבוד עם כל אלו שיכנסו בקאולציה וללא אופוזציה כולם שווים. 6- מנדי הינו מנהיג של הדור החדש עם אנרגיות ומוטבציה שיסחוף אחריו את כל עובדי המועצה למתן שירות טוב יותר לנו התושבים לכן שביט מס 2 וכל היתר זו הסיבה שלהערכתי יהיה חכם שכולם יחברו אליו למען עתיד טוב יותר של כולנו ודרך אגב אני חשה באוויר את הסחף לכיוון ! שירי
 

רחל 65

New member
כמה שאלות שירי, שאני במפגיע רוצה עליהן תשובות

1. למי שלא נגע בעשיה, אין משקעי עבר. לכן מנדי מגיע כטבולה- ראזה, את יכולה להגיד את אותם דברים גם על מקומות עבודה קודמים שלו? (אגב, מה עשה לפני שנהיה מנהל בית ספר הדסה נעורים? הוא, למרות שנולד להיות שליט לא התחיל את דרכו דווקא שם). סליחה על הציניות, אני לא יכולה לשאת את ההתנשאות שבדבריו, וזה כבר מספיק טוב כדי שאת הקול שלי לא יקבל, יחד עם זאת - גם לך יש זכות דיבור ואת רשאית לנסות לפחות לשכנע אחרים. 2. אין לי ספק שבקדימה צורן יש אנשי איכות, שיודעים לעבוד ואוהבים לעשות זאת בהתנדבות. מדוע אם כך המליכו עליהם מלך, את מי שלא עשה פה שעה אחת מזמנו על חשבונו, בהתנדבות, מלבד לטובת הנאה אישית - כס ראש המועצה? 3. רקורד חינוכי ברמה גבוהה - אנא פרטי נמקי והשלימי את שאלה 1. בינינו, לנהל בית ספר כמו הדסה נעורים, שיש בו איש צוות אחד לכל 4 תלמידים פחות או יותר, לא קשה להגיע להישגים, מה גם שהמקום שהכי קל להגיע בו להישגים הוא תחתית החבית, כל שיפור ולו קל ביותר נותן שיפור של עשרות אם לא מאות אחוזים. השכלה... מה מכל ההשכלה שלו, סלחי לי על השאלה, אבל מה מכל השכלתו של מנדי רלוונטי לתפקיד כה ביצועי: פילוסופיה קיומית? הסטוריה עכשווית? גם לא מכון מנדל. שלא תהיה לך טעות - אני מכבדת כל אדם שלמד בכל תחום למידה. מעריכה מאוד את ההשכלה ואת מה שהיא נותנת לאדם... אלא שלא תמיד הכלים הם מעשיים. 4. אין לי ספק שעוד רבה העבודה, ויש מה לעשות בהשלמת האיחוד. שירי, איני יודעת איך את רואה את האיחוד, אבל האם זה אומר שברשימה שלו יופיעו אנשים בשיטת הזיגזג? אחד מקדימה אחד מצורן? האם זה אומר, שיש לו יכולת להתאחד עם רשימות אחרות ולא רק לרוץ וללטף לעצמו את האגו? את יודעת מי מבין המועמדים באמת עשה זאת? את יודעת מי מבין המועמדים באמת טרח ומיקם אנשים בשיטה זו? (חוץ מהסגן של אלוהים, הבחור היפה, הוא דווקא לא הראה לנו מה שהוא יודע בתנאים שהם עדין בשליטה מלאה שלו.) 5. בוודאי שישמח, איזה ראש מועצה לא ישמח להקים קואליציה מקיר אל קיר? מעצם אמירת המשפט הזה אפשר להבין כמה ועד כמה אתם באמת מבינים בשלטון מוניציפלי. האם למנדי יש ניסיון כלשהו בהקמת קואליציה? בעבודה בתנאים לא מפרגנים? בניסיון להקים שיתוף כזה או אחר בין גופים מתחרים ומתנגדים? אני רוצה להאמין שאלו רק הדברים שלך ושאינם מיצגים את מנדי בכבוד, כי אם זה מה שהבחור יודע אסור לו לשבת על שום כסא מוניציפלי כי, מה לעשות - אנחנו נשלם את המחיר, בכל יום מחמשת השנים הבאות! 6. יש לך מכשיר בודק אנרגיות אנושיות של הדור החדש??? ואם לא על סמך מה את מבססת את דבריך? לא ססמאות, דברים שראית, שמעת, חווית. את יודעת - עובדות. אגב, הערכתי כרגיל, שונה משלך. הערכתי היא שמנדי, כדאי שייטיב עימנו, ויחוס עלינו, ולא יבזבז קולות יקרים נגד גולברי, ויחבור לאחת הרשימות, אפילו ליישי אם ירצה, העיקר שיהיו פחות גורמים המתחרים על הקולות שגולברי לא לוקח.
תודה מראש רחל.
 

שירי147

New member
רחל 65

לצערי הרב אני נעלבת בשם הרבה מאוד תלמידים שלומדים במוסד הזה שנקרא הדסה נעורים ומקבלים צאנס לחיים יותר טובים כי מהמקומות שהם הגיעו לשם לא היו מצליחים ויש ילדים שמגיע להם כמו ילדינו שיש להם הכל לכן היחס המזלזל והמתנשא שלך קרי תחתית החבית אייננו נותן לך כבוד ולהערכתי גם להעביר ביקורת על מישהוא בכלל.! בנוגע להשכלה זה חשוב ולכן חינוך הוא עמוד התווך שמשליך על כל גורם בחיינו ! אנא תתנצלי לא בפני מנדי אלא בנוער שלומד שם. שירי
 

Master Stav

New member
איש חכם אמר פעם ...

לא נעלבים בשמם של אחרים את העלבונות שומרים בצד לימים של שיעמום וגשם טורדני .... לאיש קראו וינסטון צ'רצ'יל ...... ומעבר להעלבות היה מעניין אותי לקרוא את התשובות לשאלות שהעלתה רחל 65 אשמח לקרוא ולהשכיל .
 

רחל 65

New member
שירי,אני לא מתנצלת, אני מודה לך על התשובות

לא יכולתי לצפות ליותר מזה, מפני שלדעתי - כפי שהוכחת אותה במעשיך קרוב לודאי אין תשובות מנדי אינו איש מתאים הוא לא בעל ניסיון עברו מוסתר אין לו "קבלות בשטח", ואת - יכולה לדקלם לכל היותר את המנטרות שלו ששמעת בכנסי הפעילים. חבל! מנדי, עזוב עכשיו לפני שיהיה מאוחר!
 

רחל 65

New member
עבר שבוע, ואין עדין תשובה עיניינית

האם עלי להסיק שפשוט אין!????
 
כמה הערות

נראה שבחופשה הפנמת יפה את מסרי הקמפיין של מנדי אבל יש לי כמה הערות: 1. מה הקטע הזה עם משקעי העבר ודור חדש? האם כל מי שהיה עד עכשיו בפוליטיקה לא שווהכלום? נו באמת. משקעי עבר, כמו נסיון עבר אולי תורמים קצת לתפקיד. חשבת על זה? מי שעשה הרבה וגם טעה פה ושם וגידל קצת צלקות מחכימות יכול להיות מועיל קצת יואנשיתר ממי שהגיע רק עכשיו. 2. אנשי הרשימה שלו (כולל מנדי בעצמו) עושים רושם של אנשים אנשים תורמים ואיכותיים בישוב שלנו, אז האם צריך להצביע למנדי כדי שיפעלו ויתרמו? האם נהנה מפועלם רק אם מנדי יבחר? אני חושב ומקווה שהתשובה היא לא. אני גם משוכנע שמיקי ישמח לעבוד איתם בשיתוף פעולה (כן - גם עם מנדי) ולכן - אני בוחר לפי המועמד עצמו ולא לפי הסובבים אותו. 3. נכון , אנחנו רוצים אדם משכיל ורחב אופקים שיעמוד בראשות המועצה אבל האם התואר בהיסטוריה טוב יותר ממנהל עסקים של מיקי? האחרון לטעמי קצת יותר מעשי. בכל מקרה שניהם עדיפים על האין תואר (כך אני מבין) של גולברי. 4. אף מועמד לא רואה את הישוב כמאוחד? תקראי ותשמעי טוב מה שמיקי אומר ומה שהוא מציג ותחשבי שוב. תעברי על מה שמיקי עשה ועל מה שהוא מצהיר שיעשה ותגידי אם מיקי חושב יותר על טובת צורן מאשר על טובת קדימה. זה פשוט לא נכון! האמת - אני לא רואה כל אופציה אחרת וכל מועמד שלא יעבוד ככה (ע"ע הרשימה הסקטוריאלית יחד בתנופה) ידון לכשלון.
 

Master Stav

New member
בוא נעשה סדר

בית הנוער ...קגולברי רצה 70 מטר מיקי נלחם וקיבלנו 300 מטר אולם הספורט בקדימה בעלות של 6 מתכונן 7וצי דהיום ותיקצוב לגמירה של 10 מיליון שקל ....מעניין כמה עלה היכל נוקי ...ה השלמת אולם יובלים באמת מתי הושלם והפיתוח שאל את גולברי לאן נעלמו 30 עצי זת עתיקים שהיו אמורים להישתל שם כתרומה .... פארק החלומות בצורן הוא עבודתה של עופרה תאומי ולא של גולברי היא דחפה היא עשתה והיא הביא הלא מעט אנשים לבוא לישיבה המדוהרת ללוץ על כולם לאשר את הפארק הזה .... תחילת עבודה ....הוקי ...יש תכנון ל2 מגרשים טריבונות ועוד ....מגרש אחד וכלום לידו מספק אותך אולי נחכה עוד 4 שנים כדי שבשנה החמישית זה יבנה ? מגרש הכדורסל ...כן ...אחה אסיפת בחירות הייתה שם .... רכישת מחשבים לבית הספר ....מקרן המדינה ומול זה מרבית המחשבים בכיתות הם כל כך ישנים שההורם משדרגים אותם מהגרוטאות שיש להם בבית שיפוץ מוסדות חינוך - גולברי שיב עם מנהלי ומנהלות בתי הספר ...מיקי עשה זאת והביא דו"ח מפורט שיקום גינות ציבוריות - יש גן שכבר עומד בשממונו כשנה ...בצורן בהדרים פינת ההדס ....מישהו חושב חשב לשקם ? הוצגו לגולביר תוכניות הצעות מחיר ובקשות ...טענתו ונדליזים של ילדי צורן ..... מיזוג אולם הספורט ....הרשה לי לגחך ..... תתעורר ....אבל באמת תתעורר , אם חוזרים על משהו מספר פעמים זו עדיין לא האמת אלא פשוט שקר שטוחנים אותו עד דק גולברי אל טוב לחינוך, גולברי לא טוב לביטחון הישובי, גולברי לא טוב לאיכות הסביבה , גולברי לא טוב נקודה !!! כל אחד מהאנשים המתמודדים בלי יוצא מהכלל ראוי עשרות מונים ממנו להיות ראשי מועצה .
 

nirhob

New member
אז מי יעסוק בחינוך - מר מנדי?

גולברי לפחות עוסק בשיפור החינוך ובאמצעים. אני מסתכל על המועמדים האחרים והיחידי שאני רואה שמדבר באופן כל כך חזק על חינוך הוא מנדי. בוא ננסה לבדוק מה הוא עשה במהלך החיים שלו: 1. הוא אותר מגיל אפס כאחד ממנהיגי הדור - הכרזה מעניינת של אדם מגלומן. 2. נבחר על ידי מכון מנדל - כל בעל תואר שני עם כסף ומעט כריזמה ורצון להתקבל יצליח לעשות זאת. הבחירה למכון היא על סמך הגשת מועמדות ולא על ידי איתור של המכון. עוד הכרזה מגלומנית. 3. מנהל בית ספר בהצלחה מרובה - לנהל בית ספר של 400 תלמידים עם 66 אנשי צוות זו ממש חוכמה גדולה. בכיתה נורמלית היחס בין המורה לתלמידים הוא מורה אחד ל-40 תלמידים. אצל מנדי בבית הספר יש על אותם 40 תלמידים כמעט 7 מורים. כל דבר אחר חוץ מהצלחה מלאה היה כשלון. 4. איש הוראה משכמו ומעלה - האם איש הוראה היה קורא לאנשי הוראה אחרים שנמצאים מתחתיו עובדים. אלה לא עובדים, אלא אנשי הוראה שמטפחים את דור העתיד, ובתור אחד ש"אותר" למנהיגות הייתי מצפה שמנדי יטפח גם את העובדים תחתיו. גם כן מנהיג! בקיצור - מנדי הוא אדם מגלומן שחושב שכל האנשים סביבו נועדו אך ורק לשרת את מטרותיו ואני מאמין שהוא רואה את הבוחרים רק כעוד קול בקלפי לקראת היעד.
 

Master Stav

New member
גולברי מה עושה ?

שיפור מה ? כול פרוייקט שהתחיל לא סיים ואת אלו שהתחילו לפניו הרס את אלו שימשיכו אחריו יצטרכו ככל הנראה לשלם הרבה בכדי לא להתחיל מהתחלה ...מה שאומר נזק תחזור על מה שכתבת ? גולברי עושה מה ?
 

רחל 65

New member
הכל יחסי

אולם הספורט הוקם לפני שגולברי נכנס לתפקיד. עכשיו - בשנה האחרונה הוא שם שם מיזוג. האקוסטיקה, מה שיאפשר באמת שימוש נאות באולם - עדין על הפנים. רק לראות, לא ממש להשתמש. ארבעה תקציבים חלפו עברו להם והאולם נשאר בעינו. אגב, עבודות פיתוח, כמה זמן לוקח לשתול 100 מ"ר דשא ולשתול 5 גדמי זיתים? אה, וגם היציאה משם מסוכנת בטרוף, לא חשוב לאן אתה פונה. פארק החלומות, מעבר לזה שמהתחלה ועד הסוף המיזם היתה של אמא משוגעת לעניין - אחת, עדין אין שם צל, ואין שם הארקה, מה שמאפשר לכולם לראות, אבל לא להשתמש ממש, איך אמרו על נרות חנוכה? מגרש הכדורסל ביובלים- נבנה בשונה מכל האישורים והתכניות שהוצגו. היה אמור להיות שם מתקן ספורט ראוי לשמו, ובמקום קיבלנו מגרש ספורט מוגבה, מסכן הילד שינסה להציל כדור בדיוק בשפת המגרש, המגרש לא מחופה, והשביל המוביל אליו עשוי כך שבגשם הראשון הוא יעלם. בקיץ כמובן, החום הקופח מצד אחד, והחושך בלילה...גם כאן, נראה לעין - הכי קרוב לגדר, בשביל הכניסה לצורן, ויחד עם זה - אלא לראותו בלבד. תחילת הקמת בית הנוער בצורן? אתה יודע כמה פעמים האיש זכה למחיאות כפיים עד שסוף סוף סחט את העט והוציא תחת ידיו את האישור להציב גדרות ולחפור באדמה לכבוד מה שיהיה בסופו של דבר בית נוער בצורן? לפחות שלוש שנים. התקציב, שוכב בבנק מאז, ומעלה ריבית והצמדה (מקווה שלא שמו אותו צמוד דולר) ובינתיים? קרוונים על הגבעות. אפשר לקרוא למדריכים שלנו נוער הגבעות. להמשיך או שהבנת את הרעיון? אני מקווה שמנדי שמצהיר על עצמו כטוב בחינוך טוב מגולברי, זה כבר יהיה שיפור לעומת המצב הקיים, אבל חוץ מחינוך יש עוד שניים שלושה דברים שעושים כראש מועצה. בהם, לפי הצהרתו אין לו מושג קלוש והוא יצטרך ללמוד. גולברי כתב על השלטים שלו "מועצה ללא הפסקה", מנדי צריך לשים על השלטים שלו "ל", כזה של המכוניות רחל
 
למעלה