גוי רייד 200 2013 תקלה

47DAVID

New member
גוי רייד 200 2013 תקלה

לכל חברי הפורום שלום.
אשמח לקבל תשובה מקצועית וחוות דעת או המלצה להמשך עם הקטנוע שלי כמו שיפורט בהמשך .

רכשתי ממטרו כפר סבא קטנוע גוי רייד 200 2013 ב1.1.13 התחלתי לבצע את ההרצה כמו בספר .לאחר כ 500 קילומטר כבה לי הקטנוע ללא שום סיבה ברמזור במצב סרק.
בתחילה לא יחסתי לזה חשיבות חשבתי שאולי לחצתי בטעות על לחצן כיבוי החרום האדום.
באיזור ה 980 קילומטר כבה לי שוב פעם הקטנוע ברמזור ואז זה הדליק לי אור אדום מכוון שהייתי מוזמן למחרת לטיפול 1000 הרצה דיווחתי על כך למכונאי הראשי אוריה .
כאשר הגעתי לקחת את הקטנוע מהטיפול נאמר לי שהחליפו לי מחשב ניהול מנוע והבטיחו לי שהבעיה נפתרה ( נאמר לי אל תדאג יש אחריות ).
יצאתי לדרכי בהנחה שהבעיה טופלה .לאחר שבוע שוב ניכבה לי המנוע ברמזור ללא שום סיבה באופן פתאומי .
חזרתי למטרו כפר סבא ניגש אלי אריאל וכאשר שאלתי אותו מה יהיה וז התשובה שלו הייתה אל תדאג הכל בסדר פשוט שכחו בהרכבת המחשב ניהול מנוע לבצע איפוס ולכן הוא כבה שוב .ותשובתו של אריאל הייתה קורה לא נורא.
הייתי בטוח שהכל בסדר ויצאתי לדרכי .לאחר מספר ימי רכיבה נוספים עד אתמול ה 3.2.13 כבה לי הקטנוע פעמיים במהלך היום החלטתי שכך אי אפשר להמשיך וניגשתי שוב למטרו
דיווחתי לאוריה על המקרה שקרה לי שוב והקטנוע ניכנס שוב לטיפול ובדיקות מעמיקות .( נאמר לי שהם צריכים להתקשר לסאן יאנג ולהתייעץ איתם זה יקח קצת זמן ושלחו אותי הבייתה במונית כאשר הקטנוע החדש נימצא במוסך והשד יודע איפה חופרים לו כרגע כדי לעלות על הבעיה .היו הוא על 1700 ק"מ .

לכל המקצוענים בפורום
רציתי לדעת אם מישהו כבר ניתקל בתופעה הזו בגוי רייד 200 ?
ומה אתם ממליצים לי לעשות בהמשך במידה ולא תפטר הבעיה ?

hofnoan

New member
וואו מוזר... מה שבטוח

זה שאתה בידיים טובות. בטוח שאף אחד לא הולך למרוח או לתחמן אותך שם. חבל שלא הוצאת קטנוע חלופי בינתיים. תבקש, אולי יתנו לך. בכל אופן אני לא הייתי דואג מהמוסך הזה.
תעדכן !
^^

47DAVID

New member
גוי רייד 200 2013 תקלה .

המשך עדכון :

לאחר שהקטנוע יצא השבוע ממטרו ביום שלישי יצאתי לדרכי עם הרגשה מוזרה איבדתי את האמון בגוי רייד 200 ( הרבה אומרים שהוא כלי מאוד אמין )
ביום רביעי לאחר הנעה מנוע חם פותח מצערת בעדינות להתחלת נסיעה ושוב המנוע נכבה . ייאוש עולמי בזבוזי הזמן במוסך ...
דיברתי על כך עם אוריה ממוסך מטרו והוא ביקש ממני לאשפז את הקטנוע למספר ימים עד שיבדקו שוב מה הבעיה .
כמובן שאקבל קטנוע חלופי .בכל זאת אני מקווה שזה קורה רק בגוי רייד שלי ולא בכל הגוי ריידים 200 ....מבחינתי כמובן זאת הפעם האחרונה שאני נותן להם לנסות לפתור את הבעיה ....( לא אשחרר את הקטנוע עד שיבטיחו לי במיליון אחוז שזה לא יחזור על עצמו )...

אמשיך לעדכן במידה ויקרה שוב אדרוש ממטרו להחליף לי לקטנוע חדש ....

פרארי1

New member
נחזיק לך אצבעות שהפעם זה יסתדר

פרארי1

New member
גם לי נראה שכדאי לדבר איתם על חליפי

אין הגיון שכל כמה ימים תבזבז זמן על ריצות למוסך.
נראה שהם לוקחים אחריות ומטפלים בבעיה, אבל עדיף שיחזירו לך את הכלי רק אחרי שהם בטוחים מעל לכל ספק שהוא תקין, גם אם זה אומר שהוא יישאר אצלם כמה ימים לצורך בדיקות.
מכיוון שזה כלי חדש לגמרי ואין סיבה שתיפגע, לדעתי מגיע לך קטנוע חליפי לתקופה בה הקטנוע שלך "מאושפז".

jekyll1

New member
תנהל רישום מסודר של השתלשלות הדברים

יתכן ויהיה לו שימוש אם למשל תבקש לקבל קטנוע חדש עקב חוסר פתרון של הבעיה

בעיה דומה

קטנוע מאותו דגם אבל נקנה לפני כשנתיים. בדיוק אותה תופעה, מהרגע שקיבלתי אותו.

לצערי עבר זמן רב ויחד עם אותה בעיה היתה בעיה נוספת, מוזרה ועקשנית יותר. כך שאני לא זוכר כיצד הסתדר העניין. אבל הוא נפתר. מה שאני זוכר שזה לא היה פשוט - במטרו לא ידעו לטפל בזה. פעם ניסו דבר אחד, פעם דבר אחר. בסופו של דבר התחושה שלי היא שהעסק נפתר בגלל "השתפשפות" המנוע או מאחד הכיוונונים שעשו לטובת הבעיה האחרת. אבל זו תחושה בלבד.

יש לי נסיון רע מאוד עם חוסר מקצועיות של מטרו. למדתי שעדיף לחפש מוסך אחר. גם אם נופלים קצת עד שמוצאים אחד טוב, זה עדין עדיף על המכות שחטפתי במטרו.

hofnoan

New member
מטרו כפ"ס זה המוסך המרכזי

יש לו את כל הכלים והידע והמקצועיות מכיוון שהוא המוסך הראשי. אין מצב ששם לא ידעו משהו שבמוסך אחר כן ידעו. זה לא מסתדר הגיונית.
חוץ מזה שאם צריך חלק -אם הוא קיים בארץ תמיד הוא יהיה במלאי במחסן שלהם ולא צריך לחכות שיגיע החלק. משתמשים רק בחלפים מקוריים וחדשים ואין חשש שידחפו לך חלק משומש או שלא מתאים.
בבעיות מסוג זה אין מקום אחר ללכת, לדעתי.

sagyrotem1

New member
מאיזה עלון פרסום של מטרו אתה קורא את זה???

מטרו ובעצם כל הייבואנים שמים עלינו אחד ענק ולא מחזיקים מלאי סביר אפילו בלתי סביר של חלפים.....
לצערנו המוסכים המרכזיים הם "חממה" למוסכניקים צעירים שבאים להתמחות....
לא חסר מוסכניקים מקצועיים בעלי שם שלא עובדים במרכזי ....ולפי דעתי עם יש לך ידע וניסיון רוב הסיכויים שיש לך מוסך משלך....
בJצ שהיה לי - אתה יודע לפני כ שנתיים פלוס מינוס כשהJM היה כלי זניח ולא כל כך נפוץ (NOT!!) ניגשתי למטרו עם בעיה נדירה (עפה תושבת של בורג מהצינור שמוביל לאגזוז) שאין JM אחד שלא חווה אותה....
מה נאמר לי - שהחלק עולה בסביבות ה 800 שח!! ושהם יזמינו אותו וייקח כ 3 שבועות עד שיגיע לארץ!!!
בסופו של דבר ניגשתי למוסך מטרו אחר בהמלצת החבר'ה כאן והתעקשתי שיירתכו את החלק הקיים - 130 שח עלות עבודה החזיק מעמד עד למכירת הכלי.....
יש אין סוף סיפורים על הגועל נפש שלהם - אין מלאי בשיט בארץ!!! חבר היה צריך קראנק לTDM..... במטרו רמזו לו שעדיף שיינסה להשיג לבד.... באותה תקופה הTDM עמד באולמות המכירה עדיין ופורסם באתר שלהם....(היום לצערנו הם עדיין מוכרים אותו אבל רק בייבוא אישי....) במינימום היית מצפה שכלי שעדיין נמכר יהיה לפחות חלק אחד במלאי מכל סוג....- אז זהו שאין.....
הגדר חלפים מקוריים...כי החל מלפני כשנתיים גם מטרו וגם עופר אבניר הוזילו מחירים בטענה שהם עוברים להשתמש בחלפים אחרים זולים יותר.....
אז אין דבר כזה חלקי חילוף מקוריים.... יש חלקי חילוף בהמלצת היצרן וגם זה לא בטוח....תפתח כל ספר רכב של כל כלי - אתה תראה שהציוד והחומרים שהיצרן ממליץ עליהם ,לרוב הם זולים בהרבה ממה ששמים לך במוסך (כי זה מה שהיצרן מרשה לעצמו להעלות על הכתב כדרישה....בע"פ הוא יכול למכור לך מה שהוא רוצה....)....

jeffy1

New member
אבל לא מדוייק. הקראנק היה של 850

ומה שנמכר באותה תקופה הוא 900 סמ"ק.

צריך לגשת לשם כי הכלי חדש ובאחריות כך שהם צריכים לטפל בו. ממה שפותח השרשור רשם זה

שהם אכן מטפלים כמו שצריך. רק שכח לבקש כלי חלופי...

aleds1

New member
כל כך טובים, שאפילו את הפלסטיקה

לא החזירו למקום כמו שצריך,
שלא נדבר על מייסב שבכל מקום אחר רצו 200 שקל הם ביקשו 700 שקל!!
אה וכמובן שהם גם עשו לי טיפול ושכחו לשים שמן (טיפול בינוני לפי ההגדרה שלהם)

bener

New member
גם אני חשבתי שהמוסך המרכזי הכי טוב

בזמנו הבאתי את ה HD200 שלי לכפר סבא לטיפול גדול. (רציתי את הכי טוב שאפשר בטיפול גדול הראשון).
בדרך חזרה בכביש 6 הבחנתי שנוזל לי שמן מבורג הריקון......... (אני חייב לציין לטובתם שמנהל המוסך הקבוע לא היה באותה תקופה במוסך)
במוסך הציעו לי הנחה בטיפול הבא. כמובן שלא מימשתי את ההצעה.

למעלה