ג'וי רייד 200, כמה שאלות

john deere5

New member
ג'וי רייד 200, כמה שאלות

היי

שאלה 1:
קניתי השבוע ג'וי רייד 200 שנת 2007.
יש לי רעש מהאגזוז שהסבירו לי שזו מחלה אצלם וזו דיסקית שזזה, איך פותרים את זה? חלק אמרו לי 150 ש"ח, חלק 1000 ש"ח חלק 3000 ש"ח. כמה עולה לתקן/חדש? אשמח לפירוט.

שאלה 2:
אני לא גר בעיר, וכשאני נוסע לעיר אני חושב 1000 פעמים לפני שאני מחנה אותו איפשהו. איפה מותר לחנות? על מדרכה? או לתפוס חניית רכב? מה הסיכונים ומה החוקים?

תודה מראש לכולם

xfwind

New member
לגבי האגזוז - לא יודע. צריך מוסך

שאתה סומך עליו. אם תרצה בחיפה - אני מכיר אחד לפחות שהוא ישר.
לגבי חניה - תפעיל את השכל הישר:
אם תעמוד בחניה של מכונית יזיזו לך אותו ויפילו אותו. אם תעמוד במקום רחב (מדרכה) שאינו מפריע - צמוד לקיר או חומה, או דומה - אז לא תהיה בעיה.
יש ערים שמקפידים בהם על חניה מורשית לדו"ג באזורים מסויימים ולכן רצוי לדעת מדיניות בסביבה / שילוט וכו'. תלוי להיכן אתה נוסע.

לגבי חניה

קודם כל, פקח את העיניים, וראה מה קורה עם קטנועים אחרים. היכן חונים כולם באזור שאתה רוצה לחנות? זה יעזור לך להבין היכן אתה חי.

ברוב המכריע של המקרים אין בעיה לחנות על רחבות או מדרכות, בתנאי שאתה לא חוסם את המעבר. כמובן שמותר לחנות היכן שלמכוניות מותר לחנות, אבל אישית אני חושב שמוסרית עדיף לפנות מקום לעוד מכונית (בתנאי שאני לא מפריע לאף אחד).
נסה לעמוד כמה שיותר בצד. במקום שהמדרכה רחבה יותר. עדיף ליד עמודים/מכשולים שממילא חוסמים את המדרכה. עדיף צמוד למקבץ קטנועים שכבר עומדים וכד'. בקיצור, שיקול דעת.
במקרים נדירים (מאוד) מקבלים דוח חניה גם כשלא מפריעים.

mnakash

New member
בהרצליה הפקחים מקפידים

ונותנים דוחו"ת על דברים שמוותרים בערים אחרות. אז אם במקרה מגיעים להרצליה עדיף לחפש חנייה בעיר אחרת

בועז בר

New member
בהרצליה אסורים לחניה על המדרכות רק שני הרחובו

ת הראשיים.
שים לב שכל העסקים שמחזיקים קטנועים חונים על הכביש, לרוב באדום-לבן,
אבל לא מקבלים על זה דו"חות.
חוץ מזה - נכון. הפקחים חולירות, בלי קשר לדו"ג.

mnakash

New member
טוב לדעת אבל

חבר קיבל קנס בהרצליה על חניה שבת"א אין מצב שהיה מקבל דו"ח.
על המדרכה צמוד לברזלים בלי לחסום את המדרכה. אמנם זה היה לפני יותר משנה...
אני מניח ששנקר זה לא אחד מהשני רחובות שאתה מדבר עליהם?

למעלה