המחמיר -והשאלה עדיין ללא תשובה.
אולי אני מחמיר : אני מביא ציטוט מהזוהר האוסר על בן נכר להשתתף "בפסח בזמן שבית המקדש קיים , נכון זה "ליל הסדר " שזה כעין תחליף בזמן שבית המקדש היה ו או יהיה קיים אב ללא מצאתי מילה אחרת "ליל הסדר " בהשוואה ל "פסח " בזמן בית המקדש. אבל זה הציטוט :
- דברי הזוהר:הזוהר על פרשת אחרי מות (על הפסוק "את משפטי תעשו" - ויקרא י"ח, ד) מבין שזהו קל וחומר גמור ולומד אותו כך (בתרגום מארמית): "זאת חוקת הפסח כל בן נכר לא יאכל בו... ומלת אותו אז יאכל בו - ומה פסח שהוא בשר לאכול, ומפני שמרמז על עניין קדושה אסור לכל אלה לאכול בו, ואסור ליתן להם לאכול עד שיהיו נימולים .
וכדי לשאול רב (בהנחה שהרב יודע על פסוק זה בזוהר ).
ועוד ממסכת פסחים דף ג עמוד ב - בתרגום : ארמי אחד היה מצטרף לעולי הרגל שעלו מבבל לחוג את הפסח בירושלים, מציג עצמו כיהודי, ואוכל קורבן פסח בירושלים. פעם התפאר באוזני ר' יהודה בן בתירה ואמר: כתוב בתורתכם (שמות יב:מג) "כל בן נכר לא יאכל בו" (בקרבן פסח), ואני הריני אוכל משופרא דשופרא... אמר לו ר' יהודה בן בתירה: וכי נותנים לך גם מן האליה ? (החלק שבזנב הכבש ) אמר לו: לאו. אמר לו: כאשר תעלה בפעם הבאה אמור להם שיתנו לך גם מן האליה. כשעלה ביקש מהם שיתנו לו מן האליה. אמרו לו: את האליה מקריבים לה'. מי אמר לך לאכול אליה ? כשסיפר להם שר' יהודה בן בתירה יעץ לו לבקש כך, בדקו ומצאו שגוי הוא, ונכנס למקדש שלא כחוק. הרגוהו. שלחו לו חכמים לר' יהודה בן בתירא: אתה בנציבין ומצודתך פרוסה בירושלים (פסחים ג:ב).
וזה לשון הגמרא :פסחים דף ג עמוד ב
ההוא ארמאה דהוה סליק ואכיל פסחים בירושלים, אמר, כתיב [שמות יב] כל בן נכר לא יאכל בו, כל ערל לא יאכל בו ואנא הא קאכילנא משופרי שופרי. אמר ליה רבי יהודה בן בתירא: מי קא ספו לך מאליה? - אמר ליה: לא. - כי סלקת להתם אימא להו: ספו לי מאליה. כי סליק אמר להו: מאליה ספו לי. אמרו ליה: אליה לגבוה סלקא. אמרו ליה: מאן אמר לך הכי? אמר להו: רבי יהודה בן בתירא, אמרו: מאי האי דקמן? בדקו בתריה ואשכחוהו דארמאה הוא, וקטלוהו. שלחו ליה לרבי יהודה בן בתירא: שלם לך רבי יהודה בן בתירא! דאת בנציבין ומצודתך פרוסה בירושלים.