ג'וירייד לא מניע

joyride1

New member
ג'וירייד לא מניע

היי אני חדש פה וצריך עזרה יש לי קטנוע ג'וירייד 150 והוא לא מניע כבר כמה ימים. נשמע מגמגם בזמן שאני לוחץ על הסטרטר וצג החיווי הדיגיטלי כל הזמן מתאפס כמו שקורה כשמפעילים את הסוויץ'. אני די בטוח שזו בעיה עם המצבר אבל איך אפשר לדעת אם המצבר גמור כי הוא מת או שהאלטרנטור הלך? צריך אולי לציין שלא רכבתי איתו כבר שלושה שבועות כי לא חדשתי את הביטוח.. אולי זה קשור גם, לא יודע. אני ממש מבואס מהעניין ולא יודע מה לעשות. אשמח לעצות מכם תודה

joyride1

New member
הקיק לא מגיב

קראתי בחוברת של הקטנוע שצריך להשתמש מידי פעם בקיק כדי לשמור עליו תקין. חבל שקראתי את זה אחרי שלא השתמשתי בו המון זמן... לא. הקיק לא מגיב

hofnoan

New member
עוד שאלה

שאתה מניע אתה שומע שהסטרטר עובד חלש? יותר חלש מבד"כ (כאילו הוא אין לו כוח והוא מסתובב לאט)

isrnmn

New member
נשמע כמו מקרה של מצבר

שהתרוקן בזמן שלא נסעת יש קיק בג'וי רייד? מניע עם הקיק? אם כן תניע ותן לו קצת לעבוד, אם הוא לא נטען זה יכול להיות בעייה במצבר (גיל המצבר יכול להעיד על מצבו) או בעיה בטעינה להבא:1. גם אם אתה לא נוסע מומלץ להניע את הקטנוע אחת לכמה ימים ולתת לו לעבוד קצת. 2. מומלץ להחזיק מטען איטי למצבר ולעשות לו טעינת לילה אחת לכמה זמן, זה מאריך את חייו.

joyride1

New member
משהו כזה

בפעם הראשונה שאני מנסה אחרי לילה של מנוחה הוא מגיב אבל לא מניע. בפעמים הבאות הוא בקושי מסתובב ולפעמים מחרחר. יש לך מושג מה זה אומר?

hofnoan

New member
מצבר התרוקן

אם הוא בקושי מסתובב המצבר התרוקן. יש כמה דברים שצריך לדעת. או שהמצבר ניגמר וצריך טעינה וזהו. או שהוא גמור כבר וצריך להחליף. או שאין לך טעינה ויכול להיות שהמצבר טוב אבל הוא ניגמר ולא ניטען יותר. תנסה להשיג מחברים מטען ותיבדוק. אם אין לך אפשרות קח את המצבר למוסך ביום ראשון שיטענו לך אותו ויבדקו אותו ואם הוא גמור תחליף. אם יטעינו לך אותו ותרכיב בחזרה בקטנוע וזה יקרה שוב אז אולי אין לך טעינה ואז אין ברירה ללכת למוסך לטיפול.

hofnoan

New member
עוד משהו

איזה מצבר יש לך? רטוב או יבש? אם יבש תעשה מה שאמרתי מיקודם. אם הוא רטוב אז תבדוק את גובה המים במצבר. אם חסר תוסיף מים מזוקקים. אם לגמרי אין בכלל מים אז אל תוסיף כי זה ידלל לך את החומצה שיש בפנים ויקצר את החיים שלו. במיקרה כזה לך למוסך שיוסיפו לך חומצה ועל זה עוד מים וגם יטעינו אותו ואז זה יהיה בסדר

joyride1

New member
עידכון

אז ככה... לקחתי את האוטו שלי ופשוט התנעתי עם כבלים. הזרם במצבר של האוטו הרבה יותר גבוה (45 לעומת 8 Ah) ככה שלא ידעתי מה יקרה אבל הלכתי על זה. הקטנוע התניע כמו גדול!!! השארתי אותו דולק הרבה זמן וגם יצאתי לסיבוב קצר ובינתיים הכל בסדר. אני בטוח שיש בעיה כלשהי, או המצבר או האלטנרנטור כי הוא תמיד עושה בעיות בהתנעה ואחרי שבוע שאני לא נוגע בו לוקח לפעמים 10 דקות להתניע אותו. אני חושב שאני אפרק את המצבר ואקח אותו לבדיקה. אם הוא בסדר אז זה כנראה האלטנרנטור. בכל מקרה, עניתי לעצמי על שאלה שהטרידה אותי חודשים ארוכים- אפשר גם אפשר להתניע קטנוע/אופנוע עם כבלים מחוברים למצבר של אוטו. תודה לכולם על העצות. עזרתם לי המון.

למעלה