גוזל

SoosKatan

New member
גוזל

מצאתי היום גוזל בן יומו, עיניו עצומות, אך הוא זז ומרים את הראש. כרגע אני מאכילה אותו עם מזרק של סופר , באוכל של גורים ומין "שייק פירות" ... הוא אוכל כל שעתיים בערך. רציתי לדעת כל גבר אפשרי!! אני לא בטוחה שהוא יסרוד אבל אם כן (ויש לי הרגשה טובה), אני רוצה לדעת במה להאכיל, עד איזה גילאים ובקימור- כל חומר אפשרי!! בקרוב תמונה.. תודה

SoosKatan

New member
כנסו רגע

אוכל של גורים = קופסאת שימורים של גורי חתולים

Lintu666

New member
תשובה

אני לא כ"כ מבינה בזה אבל אני כן יודעת שלא אמורים לתת להם אוכל של חתולים.. אין קשר בכלל בין ציפור,לחתול קודם כל,של איזה ציפור הגוזל הזה? דבר שני,גשי לחנות חיות ותשאלי שם על מזון מיוחד לגוזלים,הם גם יוכלו להסביר לך כיצד לטפל בו. אם הכל כבר סגור אז תצלצלי לוטרינר הכי קרוב אלייך והוא כבר יסביר לך מה לעשות וייתן לך מזון מיוחד לגוזלים בהצלחה!

ella100

New member
סוס קטן

בפורום חיות אקזוטיות בווינט מצאתי שבילך את השירשור הזה http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2653-16743-15985509,00.html באותו פורום,אם תקישי במנוע החיפוש את המילה גוזל-תקבלי עוד תשובות של ד"ר מאוורר,מנהל הפורום. אני חושבת שעשית טוב שריככת לו את אוכל החתולים-אבל תקראי שם. יש המון חומר.

תלוי בסוג הציפור

צוזלים ניזונים ממה שהציפור הבוגרת ניזונה, לאחר ריכוך ועיכול ראשוני. עיכול ראשוני את לא יכולה לעשות בשבילו, אבל מזון חתולים רטוב בהחלט יכול להתאים אם זו ציפור שניזונה מתולעים או משאריות כלליות, ואפילו גוזלי יונים (שאוכלות זרעים) יכולים להסתדר עם זה מצויין. חשוב לדאוג לו לחימום, את הגרגירים צריך בדרך כלל ממש לתקוע להם לפה, רצוי כעיסה עם הרבה נוזל - זה גם רך יותר וגם מכיל מים כי הם לא שותים לבד בדרך כלל. אגב - אני מניח שבהודעה שלך התכוונת "לדעת כל דבר אפשרי" - ראית מה יצא?

SoosKatan

New member
בהחלט התכוונתי למילה 'דבר' ../images/Emo9.gif

והוא נראה סוג של יונה. (הוא גדול יחסית) אגב, רגל אחת שלו משותקת (אולי נשברה כתוצאה מהנפילה?) והמקור שלו נשבר. אבל רק חתיכה קטנה מהמקור התחתון, הלשון שלו בסדר והוא אוכל כרגיל. רציתי לשאול אם הרגל תבריא (במידה וזה שבר), ואם לא מה אפשר לעשות? וגם לגבי המקור, האם כשיגדל הוא יוכל לאכול גרעינים וכאלה לבד? אני יוכל לשחרר אותו לטבע? הוא יסתדר? ואם כן, מתי אני יוכל באמת לשחרר אותו? תודה! וד"א הוא שרד את הלילה!

האם עדיין שורד?

שבר ברגל יכול להחלים, אבל כדאי בדרך כלל לקבע אותו בשביל שזה יקרה. אם יש בעיה נוירולוגית - זה יותר מורכב. קשה לדעת לגבי המקור - זה תלוי בחומרת הבעיה, ואם המקור יגדל מעכשיו נורמלי או עקום. יקח זמן רב עד שיוכל להשתחרר (אם בכלל), בגלל הרגל, וזה שהוא צריך להיות מסוגל לעוף ולאכול לבד כדי לשוב לטבע. ממליץ לגשת איתו לוטרינר - שיראה אם יש מה לעזור

SoosKatan

New member
הוא לא שרד

הוא שרד שתי לילות אבל אחרי זה מת. לא נורא, הוא סבל. וגם ידעתי שזה היה יכול לקרות.
תודה רבה על העזרה!

למעלה