גוזל שנפל מהקן

גוזל שנפל מהקן

היי, לפני כמה שעות מצאתי בגינה גוזל שכנראה נפל מהקן. היות ולא רציתי להשאירו לרחמיה של החתולה שלי (בעיקר כי אין לה כאלה), לקחתי אותו אליי אבל אין לי מושג איך לטפל בו. האם גידול גוזל כזה אפשרי בכלל, ואיך? גידלתי פעם גוזל של יונה שהגיע אליי באותה דרך, אבל היצור הקטן הזה שונה לגמרי. מקווה לעצה בקרוב. תודה!

טיפול בגוזל

טיפול בגוזל קטן אפשרי, אך דורש הרבה השקעה ונחישות. ההצלחה תלויה במצב הבריאותי בו הוא נמצא (אחרי הנפילה ואולי מפגש קצר שכבר היה עם החתולה שלך או חתול אחר) ובגילו (ניתן להעריך כמה הוא צעיר לפי מצב הניצוי שלו) אם הוא פצוע - מאד כדאי לגשת לוטרינר כדי שיקבל אנטיביוטיקה. אם לא, צריך להאכיל אותו, וסוג המזון אמור להתאים למה שציפור מסוג זה אוכלת בטבע. מכיוון שאני מניח שאתה לא יודע איזה ציפור זאת, ניתן לנסות מזון כלבים או חתולים יבש, מושרה במים. לפתוח לו בעדינות את המקור, ולהכניס גוש כזה רך, או לחילופין להכין במזרק כמו מרק קטן מהמזון המרוכך ולהאכיל איתו. בנוסף רצוי מעט חימום ואיזור חשוך ושקט (קופסת קרטון זה מצויין) בהצלחה

הצלחתי להאכיל אותו

בהתחלה הוא לא פתח את הפה ולא רציתי לאלץ אותו כי הוא עדין להחריד. עשיתי זאת ע"י (לא תאמין) השמעת קול ציוץ והגשת המזון. ברגע שהוא שמע אותי הוא מיד הרים ראש ופתח את הפה (ממש רגע של קודאק...). האכלתי אותו לחם רטוב בינתיים, אני מקווה שזה בסדר. אני מנסה כרגע לזהות את סוג הציפור, אשלח תמונה של הגוזל לפורום ציפורים וגם לכאן מחר. כרגע יש בעיה קלה עם השינה - ניסיתי לבנות לו קן מאולתר עד איזה דובי רך שקיבלתי פעם, אבל זה לא מצא חן בעיניו (אני משערת שגם לא בעיני הדובי, שחטף מנה קטנה של "מזל טוב" מהגוזל). הוא נרגע וישן רק כשאני מחזיקה אותו בכף היד קרוב לגוף, כנראה בגלל החום. מחר אנסה באמת ליצור לו מקום חמים ולכסות בקופסה עם חורים או משהו כזה, הוא באמת רגוע יותר בחושך. תודה על העזרה!

אם אני לא טועה...

לחם רטוב כדאי לערבב (לעשות דיסה כזו) עם מעט דבש וביצה מבושלת עם הקליפה.

כמה שיש לך סבלנות

אבל לחם זה לא מספיק - הוא צריך חלבונים אז או ביצה קשה או אוכל של כלבים\חתולים מרוכך. להאכיל לפחות 5 פעמים ביום, צריך גם לתת לו לשתות. ואתה צריך להזהר לא לחנוק אותו כי קל מאד לבלבל את פתח קנה הנשימה עם פתח הוושט. לכן מומלץ שתלך לוטרינר שילמד אותך להבחין בין השניים. בהצלחה

תודה, אבל

לצערי זה כבר לא רלוונטי. הוא עבר את הלילה, בבוקרר האכלתי אותו מזון חתולים מרוכך ואחרי שעתיים הוא פשוט מת. ניסיתי.

למעלה