גוזל מיינה

fliperit

New member
גוזל מיינה

שלום לכולם,
לפני שבוע מישהו מצא גוזל של מיינה באזור בית גוברין והביא לו אותו על מנת שאטפל בו.
הוא כבר די גדול, הפלומה מתחילה להתחלף בנוצות של ממש, וכשהוא קוץ משהולחן, למשל, הוא מצליח לרכך את הנחיתה בעזרת נפנוף בכנפיים (עוד אי אפשר ממש לקרוא לזה תעופה...)
אני נותנת לו לאכול לחם ומזון כלבים רטובים.

רציתי לדעת מתי הוא אמור להתחיל לאכול לבד? יש לי ימי לימודים די ארוכים, וכרגע זה אומר שדי הרבה שעות הוא לא אוכל.

(כמובן שיש לי כוונה מלאה לשחרר אותו ברגע שיהיה עצמאי)

fliperit

New member
אין לאף אחד תשובה בשבילי?

או שאתם פשוט לא אוהבים מיינות כי הם מין פולש?

y lenard

New member
זה לא קשור לחוסר חיבה... זה לא פורום מגדלים

בוקר טוב,
הטיפול במיינה הוא ממש לא משהו שהתנסיתי בו. אני מאוד מקווה שאין לך כוונה להחזיר מין פולש (משמע, הוא שוחרר לטבע על ידי האדם ואיננו שייך לטבע הארצישראלי כלל וכלל, מקומו בטבע הוא באזור הודו... שם את מוזמנת בכיף לשחררה).
ההצעה שלי, תני לה לאכול מתי שאת מצליחה... גם בטבע יכול לקחת להורים שלה הרבה זמן להביא אוכל. אבל אנא ממך, אל תוסיפי חטא על פשע ואל תשחררי ציפור אגרסיבית שכזו חזרה לטבע, בטח לא אם את עושה את זה מתוך אהבה לבעלי חיים... המיינות תוקפות ציפורים מקומיות, הורגות גוזלים של ציפורים דוגמת הדוכיפת והן פשוט גורמות נזק איום ונורא לבעלי החיים שלנו. נזק שהוא לא טבעי. שמרי אותה בכלוב, היא שרה מקסים. היא תסתדר בכיף גם לבדה בכלוב כזה.

שבת שלום
יעל

fliperit

New member
כמובן שאני אחזיר אותו לטבע

באותה מידה שאני מצילה מידי פעם גוזלי דרורים, שחרורים וכו' ומחזירה אותם לטבע.. אמנם מיינה היא מין פולש אך הגוזל שאצלי נולד בטבע. אין לי שום כוונה לעולם לגדל ציפור משום מין בכלוב. שלא לדבר עם העובדה שאסור לגדל מיינות בשבי בארץ...

insomni

New member
זה שהגוזל הזה בקע בטבע זה לא תירוץ...

אם בורחת לביאה בהריון מגן החיות, וממליטה בטבע, האם אז צריך להשאיר את הגורים בטבע (לצורך הדיון בוא נאמר מגן החיות התנ"כי והטבע זו שכונת קריית יובל...)

לשחרר אותו לטבע זה להוסיף חטא על פשע למרות שהפשע איננו שלו ובטח לא שלך...

מותר לגדל מיינות בכלוב בישראל, כך לצערנו הן הגיעו, כיום הן אסורות בייבוא, אבל אין כאן עבירה על החוק מבחינתך.

fliperit

New member
אני לא מחפשת תירוצים

אני לא חייבת לכם דין וחשבון, ולכן אין לי שום סיבה לתרץ.

אני בטח לא מתכוונת עכשיו להתחייב לכמה שנים טובות של גידול ציפור.

insomni

New member
נחמדה משהו...

שאלת שאלה בפורום, צפרות וציפורים בטבע, למרות שהיא לא בעניין של טבע כלל,
קיבלת תשובות, אחרי שהתפלאת שלא ענו לך, הם לא לטעמך, קורה
ואת לא חייבת כלום... אולי קצת נימוס, אבל גם זו לא חובה

שיהיה לך רק טוב.

fliperit

New member
את מאוד טועה

הפורום עוסק ב"צפרות וציפורים בטבע". בין אם זה מוצא חן בעיניכם או לא, המיינות נמצאות כרגע בטבע בארץ. כולכם שמחתם כל כך שהדאות שחורות הכתף חזרו לארץ, הרי ברור לכם שהן גם ישנו מעט את המאזן האקולוגי, נכון? (למרות שאני יודעת שהן לא ברחו מהשבי)

ואם אנחנו עוסקים בנחמדות (למרות שלא הגעתי לכאן לחפש נחמדות, אלא עצה מועילה, שלא קיבלתי), אז לכתוב לי שאני מוסיפה חטא על פשע זה לא במיוחד נחמד, בהתחשב בעובדה שכל "חטאי" הוא להציל גוזל שנפל מהקן.

בואי נניח באמת שאני אשתכנע ולא ארצה לשחרר אותו. האפשרויות שלי הן 2: להחזיק אותו במשך שנים (אין לי שום אפשרות לכך) או להניח לו למות (ברור לכולכם למה זאת לא אפשרות, נכון?)

black bamba

New member
תשובה ארוכה בשלושה חלקים

החלק הענייני:
לגוזל שהצלת לא תהיה שום השפעה על המאזן האקולוגי. המיינות תפסו חזק מדי וגורלו לא ישנה כלום. אם תרגישי יותר טוב לשחרר אותו, למרות שמדובר במין פולש שהוא צרה צרורה, אולי לא תקבלי את פרס שמירת הטבע אבל לא יקרה אסון שלא קרה כבר קודם. לכן ההזדעקות של חבריי אולי טיפונת מוגזמת. הלוואי וגורל המין הזה היה בידייך, אבל הוא לא.
ההשוואה לדאות מוטעית. יש הבדל גדול בין התפשטות יבשתית של מין שאזור התפוצה שלו גובל באזור ההתפשטות לבין צנחנים כמו המיינות והזרזירים הבורמזיים שמסתערים בהפתעה על יעד לא מוגן ותמים כמו ארצנו הקטנטונת. זה לא עניין של העדפה סובייקטיבית של חברי הפורום. לא אנחנו קבענו את הגדרת המינים הפולשים ולא אנחנו חמסנו את קיני הדוכיפת וכו'.

החלק הנימוסי:
שי, Insomni (שהוא אגב לגמרי בן), הדגיש שה"חטא על פשע" הוא לא שלך ובכל מקרה זו צורת התבטאות הומוריסטית ולא האשמה בפלילים, אז גם תגובתך לטעמי היתה חסרת פרופורציות ועצבנית שלא לצורך. מדברייך ניכר שאת מכירה את הפורום מזה זמן ומכירה את היחס למינים פולשים (ציפורים, לא בני אדם אני מקווה) ומראש ציפית לקבל תגובות מסוייגות לשאלת שיחרור המיינה. לרוב אנחנו די מסבירי פנים לגולשים חדשים, אבל נראה שממש חיפשת להתנגח ולהיעלב מהתגובה. קיץ עכשיו, לכולנו חם, זה קצת מיותר.

החלק הטיפולי:
נשבע לך באלוהים, ואל תכעסי, אבל אין לי מושג איך מטפלים בגוזלי מיינות וכמוני גם רוב חברי הפורום לא התנסו בחוויה. לרוב המוחלט של הגולשים הקבועים כאן פשוט אין ניסיון בגידול ציפורים. זה לא שאנחנו מנסים להסתיר ממך מידע כדי שהגוזל הארור ימות מרעב. לכן שווה לך לבדוק בפורום חיות מחמד.
שבוע טוב

fliperit

New member
חיפשתי להתנגח? רחוק מזה

שאלתי שאלה מאוד ספיציפית, שלא קיבלתי עליה תשובה וזה בסדר גמור. אם אין מי שיודע אז אין צורך להגיב. גם ידעתי מראש שלא אוהבים כאן מיינות (בלשון המעטה), ואני מודה שגם לי אין חיבה מיוחדת אליהן, אבל כשמביאים לי גוזל חסר אונים לא מעניין אותי מאיזה מין הוא. הרי ברור שאוכלוסיות המיינות בארץ תמשיך לגדול עם או בלי הגוזל שאצלי.

כן, אני מכירה את הפורום ואהבתי אותו מאוד so far. חשבתי שכאן, בניגוד לפורומים אחרים של בעלי חיים, יש גולשים מסבירי פנים. כנראה שטעיתי.

בכל מקרה, אני מקווה שתצליחו להתגבר על החום שגורם לכם לעצבנות יתר ותסבירו פנים לגולשים אחרים. שיהיה לכם כל טוב

האכלת המאינה

אין לי מה להוסיף על הדברים הנ"ל. אני מסכימה עם הדברים שנכתבו למעלה
וגם עם העובדה שגוזל מאינה אחת לא ישנה כלום
את יכולה להאכיל אותו בבונזו שהושרה במים והתרכך
וגם בחתיכות קטנטנות של פירות
אין צורך במים נוספים על המים שהבונזו סופג

fliperit

New member
תודה רבה

זאת תשובה נעימה, וזה אכן מה שהוא קיבל לאכול עד היום

nadavpev

New member
תשובה כמה שיותר נחמדה (באמת, לא בציניות)

את הגעת לפורום צפרים וציפורים בטבע, ולא ציפורים בבית. לא כל צפר יודע איך לגדל ציפור (להפך-המון נמנעים מגידול ציפורים דווקא בגלל הקרבה אליהן), ואני חושב שעדיפה שום תשובה מאשר תשובה שתהרוג את הציפור, הלא כן?
שנית, רק בשביל להבהיר, "מוסיפה חטא על פשע" הוא ביטוי, INSOMNI (הגב-גבר שאיך שאני מכיר אותו סובל מפגיעת אגו קשה עכשיו
) לא התכוון לומר שאת קרימינלית.
אף אחד לא בא בטענות אלייך ספציפית אבל אין מה לעשות, לפעמים צריך לעשות משהו שלא נראה בסדר בתמונה הקטנה אך בתמונה הגדולה גורם לשיפור ולו לקטן שבשיפורים. מאינה אחת שלא מתרבה היא עוד נגיד 4 מאינות שלא מתרבות (במקרה הטוב), ועוד 24 (4 עצרת...) וכו' וכו'. פורום צפרים, לא מתמטיקה, אז לא אחפור פה יותר מדי.
הדאות מקומן בארץ והמאינות מקומן באסיה. הדאות לא דוחקות ציפורים מקניהן כרגע ולעומת זאת המאינות כן. As simple as that.
תודה,
נדב

birdman1

New member
גם אני מסכים וכשואלים שאלה כדי לא לשאול..

בנימה שונה..

למעלה