גוון לבן למים

nkrangui

New member
גוון לבן למים

ברשותי מכונת אספרסו של חב' גאדג'יה (בת 3+ ). המכונה עובדת לשביעות רצוני,
מדובר בשימוש חד-שבועי של 2-3 כוסות קפוצינו.
אני משתמש במים טריים אשר עוברים סינון עפ"י שיטת אדיקט באמצעות בריטה (בנוסף קיימת בבית מערכת מרכזית למניעת אבנית ). בנוסף, לפני שימוש אני מרוקן את המכונה.
למרות האמור לעיל הבחנתי לאחרונה כי המים אשר יוצאים מהמכונה הם בעלי גוון לבן מלחי "אטום" לא שקוף.......
אם המים נשארים לעמוד מספר דקות הם מתבהרים וחוזרים לצבעם הרגיל.
אני מניח כי הגיעה השעה לניקוי האבנית אשר למרות הכל הצטברה במכונה?
האם קיים חומר אשר ניתן להשתמש בו או צריך להעביר אתהמכונה לשרות, טכנאי?.

שבת שלום ובוקר טוב... עכשיו אני רוצה להבין

שלוש שנים + לא עשית טיפול אבנית כלל?!
זה ברור לך שכל סינון אינו מסנן 100% מן המים?
האם מובנת העובדה שלפעמים בגלל מבנה הסננים והחומרים המשמשים לסינון יש ראקציה כימית לפעמים וזה עשוי גם להיות פוגם רציני בטעם המים או יוצר שילוב כימי ההופך את המים לחומצייים ושכאלה, פוגעים גם בחלקי המתכת שבמכונה?

אם מדובר במכונות מסדרת האבולושן, קלאסיק, בייבי, ניו ביבי. מותר להשתמש רק בחומר יעודי למכונות אספרסו שיש להן דוד אלומיניום, מומלץ להשתמש בחומר המקורי של גאג'יה (שלצערי חסר כרגע במלאי) או בחומר התואם של סאקו... ישנו גם החומר החדש של דורגול(יעקובי) מיועד למכונות אספרסו שהוא טוב ומתאים(בא בכופסאות שחורות עם שני בקבוקונים).

לגבי תופעת מים חלביים, אם המים תוך דקות מספר חוזרים לשקיפות, מדובר כנראה במיקרו בועות אויר במים ולא אבנית, במכונות אספרסו בדרך כלל זה מצביע על שתי אפשרויות: האחת התאבנות וקליעה של בועות אויר בדוד, והשניה, יש דליפה בצנרת של המכונה וכזו שגורמת לייניקת אויר וריסוס האויר במים. בדרך כלל בצינורות שיונקים ממיכל המים למשאבה או בחיבור שבין מיכל במים למכונה, אם מדובר במיכל מים נשלף. בכל מקרה לא מדובר בסיכון בריאותי

nkrangui

New member
מהיר ולענין כתמיד

תודה על התשובה הברורה והמקצועית.
אכן 3 שנים ללא כל טיפול אך מדובר בשימוש מינימלי.......פעם בשבוע..
הדגם:- אספרסו -דומה לקלסיק -עם דוד אלומיניום.
אנהג כעצתך ואעשה טיפול בהקדם...ובינתיים אמשיך להשתמש..
תודה

למעלה