גודש

גודש

ביתי כמעט בת שבעה חודשים ו"זכיתי" לחוות גודש כבר כמה וכמה פעמים. בעקרון, זה כל פעם באותו צד, וגם רציתי להוסיף שבצד הזה יש לי מידי פעם גושון באחד מצינורות החלב שאני "מפרקת" אותו ידנית. הגושון הזה מוכר? יש אפשרות להימנע מהגודש? יש לציין שיש לי הרבה חלב, וביתי היקרה היא מעל העקומה הגבוהה ביותר. עוד משהו, אולי זה מצחיק, אבל שמתי לב שהגודש קורה כל פעם בסמיכות עם פגישה עם חמותי. אולי זה פסיכוסומטי? יכול להיות?
 

מינימי2

New member
גודש

את מעלה שתי בעיות (בעצם שלוש, אם מביאים בחשבון את חמותך
) גודש - השד כולו מלא בחלב, קשה וכואב חסימה בצינורית חלב - יכולה להתרחש בעקבות גודש או לחץ מקומי על השד, לגרום לגוש בגודל מסויים ולהכאיב. מצב של גודש נגרם עקב אי ריקון השד מסיבה כלשהי כך שהחלב גודש אותו. הפתרון הטוב ביותר הוא להניק, ואם לא ניתן אז להניח קומפרס קר ולסחוט מעט חלב עד להקלה או לשאוב. מצב של חסימת צינורית יכול להתרחש כאשר לובשים חזיה עם ברזלים, ישנים על הבטן או עושים כל דבר אחר המפעיל לחץ על השד ועל צינוריות החלב שבו. חסימה גורמת לכאב מקומי גם כאשר השד רך, ייתכן שיופיע גוש בגודל זה או אחר. הפתרון יהיה עיסוי של המקום הכואב, לפורר את הגוש בעדינות באצבעות, הנקה מרובה, הנחת קומפרס חם לפני העיסוי.
 
תודה על התייחסות

הגוש עליו דיברתי לא כואב לי בכלל. כשאני מרסקת אותו אני עושה זאת עם האצבעות בצ'יק צ'אק. הוא כל פעם באותו מקום בדיוק. הוא מופיע הרבה מאוד פעמים (ו.. כן, אני עם חזיה עם ברזלים, אני אנסה להחליף). כשאני מניקה עם גודש, זה מאוד מאוד מאוד כואב לי. אני לא מבינה למה יש לי כ"כ הרבה פעמים גודש, כי אני מניקה הרבה מאוד. מה יכולות להיות הסיבות לכך? (במידה ואכן הבעיה השלישית לא רלוונטית לנושא הנידון) תודה
 

infoheart2

New member
שיש ארוחות שהקטנה אוכלת פחות,

או ימים שהיא יונקת פחות? וזה מגיע אחריהם? או שאולי זה מגיע אחרי ימים שהיא יקנה יותר מבדר"כ וזה העלה את כמות החלב? מבינה אותך זה ממש כואב, לי עזר לשטוף את המקום עם מים חמים, גם מאד חשובה חזיה תומכת היטב .
 
לא שמתי לב

שהיא שינתה את סדר האכילה שלה בזמן הסמוך להתהוות הגודש. אני נותנת לה לאכול כאוות נפשה, ומכיוון שאני לא מוטרדת שעליה לעלות במשקל, אני ממש לא שמה לב כמה היא אוכלת. אני אנסה לעקוב בהמשך. מים חמים לא עזרו לי, אני אנסה קומפרסים קרים, למרות שלא הבנתי את ההיגיון שלהם. תודה לך!
 

infoheart2

New member
../images/Emo140.gif באמת הייתה לה חברה

שהייתי שמה עלי כרוב קרים על החזה בתקופות גודש, אבל זה באמת לא ברור לי
 

מינימי2

New member
טיפול בגודש

מים חמים לא רק שלא עוזרים לגודש אלא אף עלולים להחמיר את המצב. כשנוצר גודש מופעל לחץ של החלב על צינוריות החלב הסמוכות יותר לפטמה, נוצרת מעין בצקת וקומפרס קר מכווץ את העסקים וגורם לכך שיהיה פחות לחץ באזור. כאשר הבצקת יורדת החלב יכול לצאת מהשד (לעיתים מתחיל טפטוף כמה דקות לאחר הנחת הקומפרס הקר). אין הכוונה לעלי כרוב אלא לבד או טיטול רטוב במים קרים (אפשר להרטיב, להכניס למקפיא ואחר כך להניח על השד לכמה דקות). כשהגודש פוחת מעט את יכולה להציע לתינוקת לינוק כדי שתרוקן מעט את השד ואם זה לא מתאפשר אז תסחטי ידנית מעט חלב לכיור. מדוע מתרחש הגודש... קשה לי לדעת. הגורמים יכולים להיות הצטברות חלב כתוצאה מדילוג על הנקה, ייצור חלב בכמות גדולה מצרכי התינוק (האם את שואבת?) או אי ריקון של השד ע"י התינוקת מסיבה כלשהי... וירוס, צינון או אחר... אינני רואה שום קשר בין הפגישות עם חמותך לבין היווצרות גודש אלא אם את מדלגת על הנקות כשאת נמצאת אצלה והתינוקת מקבלת מזון אחר.
 
למעלה