גודש/סתימה?

גודש/סתימה?

שלום לכולן, ביומיים האחרונים כואב לי מאוד בצד ימין ויש לי גושים, לפני שבוע כאב לי מאוד באותו מקום אך ללא גושים אבל עם חום. אחרי טיפול באמצעות קומפרסים ואמבטיות חמות התופעה חלפה אבל כמו שרשמתי לפני יומיים חזרה הנפיחות מלווה בגושים (ללא חום). אני מיניקה באופן סדיר כבר חודש וחצי, נדב נראה שבע לאחר כל ארוחה (והוא גם עולה יפה), האם למישהי יש איזשהו רעיון לגבי התופעה המטרידה הזו? לילה טוב

zimes

New member
תטפלי כמו קודם: ../images/Emo104.gif

חימום, עיסוי, הנקה/שאיבה. אם התופעה חוזרת, סביר שהגורם נשאר - משהו שלוחץ על אות מקום באופן קבוע למשך פרקי זמן ארוכים. אולי חזיה (לצלעות יש נטיה לעשות את זה), אולי תנוחת שינה, אולי צורת ישיבה.

לתופעה קוראים דלקת והטיפול

הוא כדהלן: לנוח המון (כנראה התחלת להשתולל יותר מדי, לארח, לטייל וכאלה. זיכרי שאת עדיין אחרי לידה, עד 3 חודשים. הגוף זקוק מאוד למנוחה) לשאוב ולהניק כל הזמן, עדיף שתהיה לך משאבה טובה, רצוי חשמלית. הרעיון הוא לשחרר את כל הגושים ושלא יעמוד החלב בשד בכלל. אם התינוק לא אוהב לינוק כל הזמן, אז את חייבת לשאוב. כמו שגילית, הקומפרסים החמים והאמבטיות מקלות גם על ההרגשה וגם על השאיבה/ההנקה. את הקומפרסים יש להניח ישר על הגוש, 10 דקות לפני ההנקה/ השאיבה. חלק מיועצות הנקה יודעות לשחרר דברים כאלה, בעזרת עיסוי. זה כואב אבל לפעמים זה התחליף היחיד לטיפול האנטיביוטי. אם התופעה לא חולפת או לפחות מורגשת הקלה תוך 36 שעות- תיגשי לרופא לקבלת אנטיביוטיקה.

זו עדיין לא דלקת. זו סתימה של אחת

מהצינוריות שמובילות את החלב לפטמה. סתימה יכולה לנבוע מכל מני גורמים כתוצאה מלחץ קבוע על איזור מסויים. מה שעושים הוא אכן חימום לפני ההנקה (מקלחת חמה / קומפרסים חמים) ואז עיסוי של האיזור עם הגושים לכיוון הפטמה. תנסי להניק בתנוחות שונות (גם אם מוזרות) - כשהסנטר של נדב לכיוון האיזור של הגושים. אם החום עולה ויש לך הרגשה כמו של שפעת - גשי לרופא לקבל אנטיביוטיקה. אם אין חום או תחושה רעה - אין צורך באנטיביוטיקה. אם את משתמשת בחזייה עם ברזלים - עדיף להחליף אותה בחזייה ללא ברזלים. בכלל - אם את בבית - תשתדלי ללכת לפחות בחלקים של היום ללא חזייה וליזון ללא חזייה. כמו כן, אם התופעה חוזרת (כמו שאת מתארת) לא הייתי ממליצה לך לישון על הבטן (אם את נוהגת לעשות זאת). תרגישי טוב!

אממממ..

על פניו זה נשמע ככה. אבל מכיוון שהחום עבר והבעיה אז נפתרה, וכעת יש בעיה חדשה ללא חום - זו עדיין לא דלקת.

למעלה