גודש וחום

efratgay

New member
גודש וחום

אני אמא טריה מזה שבועיים. אני מניקה את בני הנקה מלאה. עברתי את היום השלישי ללא גודש וכאבים. היום בבוקר התחיל לכאוב לי השד הימני ויש לי חום. שאבתי קצת (פעם ראשונה), ואין הקלה. מה לעשות?

YOu need a yoetset hanaka IBCLC

dahoof. tell me where you live and I will refer you. IN the meantime, make sure that your baby is latching well on the breast.....taking as much of the hila under the nipple as possible. After the baby finishes, you should feel an improvement. Ice packs on the breast will help.​

justmom

New member
תרגום : את זקוקה ליועצת הנקה מומסכת

דחוף. אמרי לי היכן את גרה ואני אפנה אותך. בינתיים ודאי שתינוקך תופס נכון את השד... ולוקח בפיו חלק גדול ככל האפשר מההילה שמתחת לפטמה. כשהתינוק מסיים לאכול את אמורה להרגיש שיפור.. תחבושות קרח על השד יעזרו.

efratgay

New member
הפניה ליועצת הנקה

תודה על התשובה. אני גרה ב פרדסיה (לצורך הפניה ליועצת הנקה). בינתיים, עד שאפנה ליועצת, כמה שאלות. לאחותי היתה אותה בעיה ויועצת ההנקה שעזרה לה המליצה לחמם את אזורי הגודש (ע"י תחבושות של וודקה בשקית או ע"י בקבוק חם), בנוסף לכך היא המליצה לרוקן את השד כמה שיותר (במקלחת, ע"י שאיבה או הנקה). מה דעתך? המלצת על שקיות קרח, עכשיו אני דיי מבולבלת.

If it is a plugged duct

which I cannot know from your description, then warm compresses on the area before the feed, and ice pack after may help release the plug. ( a yoetset hanaka would not ha ve recommended a bag of vodka on the breast.) If it is godesh, becuase the baby did not feed well or skipped a feed, then ice packs and feeding the baby or pumping will help. In any case, godesh at 2 weeks is a reason to see a yoetst hanaka IBCLC. I think you are closer to Haifa where you have Toby: 04 8374746 or Hedy: 04 8257011​

דיאנה1

New member
תרגום: אם זו צינורית סתומה,

דבר שאני לא יכולה לדעת מהתאור שלך, אז קומפרסים חמים על האיזור לפני ההנקה, וחבילת קרח אחריה יכולים לעזור לשחרר את הסתימה. (יועצת הנקה לא היתה ממליצה על וודקה על השד). אם זה גודש, בגלל שהתינוק לא אוכל טוב או דילוג על הנקה, חבילות קרח והנקת התינוק או שאיבה יעזרו. בכל מקרה, גודש במשך שבועיים הוא סיבה להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. אני חושבת שאת קרובה יותר לחיפה שם יש לך את טובי: 04 8374746 או הדי: 04 8257011

לאה_מ

New member
אסתר, פרדסיה זה בשרון - היא קרובה

יותר לנתניה. יש את סוזן נחמן סרברניק ברעננה, לא? זה נראה לי הכי קרוב.

Oops, I thought that was near Haifa

I was never very good in geography ( maybe because I was not breastfed)
I think Susan is ok for a plugged duct. I want her to work on the latch with you and find out why the breast is still gadush after 2 weeks.​

לאה_מ

New member
תרגום: אופס, חשבתי שזה ליד חיפה

מעולם לא הייתי טובה בגיאוגרפיה (אולי מפני שלא ינקתי)
אני חושבת שסוזן היא בסדר בשביל צינורית סתומה. אני רוצה שהיא תעבוד איתך על התפיסה ותמצא מדוע השד עדיין גדוש אחרי שבועיים.

efratgay

New member
תודה

פעלתי לפי המלצתך (ולאחר מאמצים) הגודש והחום עברו

למעלה