גודש בשד

nomibeng

New member
גודש בשד

ינקתי מלא עד גיל 4.5 חודשים. יצאתי לעבודה פעמיים בשבועה ולמרות ששאבתי כל 3 שעות בעבודה נוצר לי גודש בשד אחד. מהשד נשאר גדוש כבר 3 ימים למרות שאני נותנת לתינוק שלי אותו ראשון. הוא לפעמים גם מסרב לקחת אותו כי הוא צריך להתאמץ הרבה יותר כדי להפיק ממנו חלב בהשוואה לשד השני. אני אעבוד יומיים ברצף ויום שלם כך שיוצא לי להעניק בימים האלו רק 3 פעמים : בוקר, צהריים וערב. שאר הימים אני אעבוד רק אחרהצהריים ושם אין אפשרות לשאוב. השאלה שלי מה לעשות בסופי שבוע? להניק רגיל או לא להניק אחר הצהריים כדי לא לבלבל את השד.? ומה לעשות עם הגודש? תודה מראש

גילי51

New member
תגובה לגודש בשד...

היי אמא יקרה, את יכולה להניק כרגיל,לא נוצר שום בילבול בין השדיים!!!!!!! לגבי הגודש,תוכלי להעזר בתרופות של סבתא-מקלחות ועיסוי תוך כדי,עלה של כרוב --- מלפפים עלה סביב השד ומשאירירם אותו עד שמרגישים הקלה(כמעט מיידית) או עד שכרוב נהיה "כמו סמרטוט"),נסי לסחוט מעט חלב עד שתרגישי הקלה ,השתדלי להניק מהצד זה ראשון למרות הקושי,חובה לעשות זאת.עוד טיפ- ניתן להקפיא או סתם להחזיק במקרר כמה עלי כרוב שטופים ונקיים ולהניחם במקרה של גודש,זה ממש נעים ומקל על שד הגדוש ,כמו קומפרסים קרירים,דרך אגב גם מומלץ. תרגישי טוה במהרה! שנה טובה ומתוקה מאמא של טל

mornor

New member
לא יותר מדי כרוב

זה יכול לייבש את החלב לגמרי. נדמה לי שממליצים פעם אחת ביום לא יותר מ- 20 דקות. בהצלחה מור

למעלה