גודש באף

dlylt

New member
גודש באף

לאחרונה (מזה כחודש וחצי) יש לי גודש באף ודימומים לעיתים קרובות. הדבר נמשך כבר חודש וחצי. עד כה מעולם לא היתה לי תופעה כזו. אני מייחס את הדבר לכך שהתחלתי לעבוד במקום חדש ואני ממתין בבוקר מוקדם מאוד להסעה בחוץ בקור (מעבר טמפ' מחם לקר) כרבע שעה ואז נכנס להסעה חום ולמשרד (חום) וכנראה הגוף לא אוהב או התרגל לכך. התופעה התחילה לי בדיוק כאשר התחלתי לעבוד במקום החדש ולכן אני מייחס אותה כאמור להבדלי הטמפ'. יש לי במהלך כל היום גודש באף (סליחה על התאור הגועלי אבל כאשר אני מוציא אותם הם "ספוגים" בדם) ובעקבות כך כל הנשימה שלי לא טבעית וכל "איכות החיים" נפגעת.. יש משהו שיכול להקל או לעזור לי לצאת מהדבר הזה? בתודה

freearth10

New member
מקום עבודה חדש

אני מניחה שהבעיה היא לאו דווקא בהמתנה בקור של הבוקר ובהפרשי הטמפרטורות, אחרת לכל מי שממתין בחוץ צריכה להיות בעיה דומה, אלא במקום החדש, הדורש ממך להוכיח את עצמך וזה כל כך מתיש אותך ובמצב זה של גוף מוחלש כל המערכות נחלשות וקל מאוד לתקוף אותן. ההמלצה שלי: למצוא לך שעה ביום בה תוכל לעשות דברים שיחזקו אותך וירגיעו אותך. ושים לב מתי הגודש הזה מגיע(מה היה לפני כן) ומה משחרר אותו.
מאיה

harduf9

New member
גם תנאים חיצוניים יכולים לגרום

לתופעה. לא הייתי רץ לפסיכוסומטי. קור בהחלט יכטל לגרום לתופעה כזו. ראשית את יכולה לשים צעיף שיכסה את האף. האוויר הקר יתחממם במעבר וזה עשוי לפתור את הבעייה. מעבר לכך החולשה הזו אופיינית לאנשים עם חסרים תזונתיים מסוימים או לבעלי חולשה גנטית או מולדת בכלי הדם הורידיים. אופייני להם גם טחורים וורידים בולטים ברגלים וכו'. אצל נשים גם ההריון ו/או הלידה מלווה בדימום מהאף ואצל שני המינים עלול להיווצר דימום ספונטני מהאף. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה