גודש או מה?

ממי קטן

New member
גודש או מה?

בוקר טוב,

אני בהנקה עם הקטן כבר שנה וחצי. הוא ירד להנקה אחת של בוקר לפני חודש וחצי ככה אבל היא היתה בהחלט משמעותית מאוד והוא ינק בה הרבה.
לפני שבוע וחצי הוא פשוט הפסיק לינוק. במהלך השבוע וחצי האחרון אולי פעמיים - שלוש יצא לי בזמן המקלחת שסחטתי ממש כמה סחיטות כדי להקל על החזה. לא היה צורך ביותר מזה
אבל כבר יומיים יש נקודה בשני השדיים שהיא קצת קשה ולא נעימה אם אני נוגעת בה ובשד הימני קצת יותר לא נעים. אם אני נוגעת זה מעט כואב וקשה. סחטתי שוב אמש ממש מעט להקלה.. אולי יש לכן איזו עצה אני לא רוצה שזה יסתבך לי לגודש או דלקת... זה ממש בחלק העליון הפנימי של החזה..
אולי זה נורמלי.. אין לי מושג אבל אני לא רוצה סתם להזניח.

אודה לתשובות ועצות

יום מקסים לכולנו

Revili

New member
הפסקת הנקה

לאחר סיום ההנקה לוקח זמן לחלב להפסיק להיווצר ולהספג ולכן הרגשת מלאות מסויימת, רגישות של השד היא נורמלית.
כדי לעזור לשחרר את המקומות הקשים את יכולה לבצע עיסויים של המקום ואם השד מרגיש מלא, ניתן לסחוט מעט חלב.
אפשר להעזר גם בעלי כרוב קרים שמניחים במקום.
אם את חשה שיש החמרה במצב, התייעצי שוב.
כל הכבוד על הנקה ממושכת ובהצלחה.

ממי קטן

New member
תודה....

מכירה את השיטות אבל מכוון שעם הגדול דברים זרמו הרבה יותר טבעי (מבחינת החזה) חשבתי אולי להיות עם יותר אצבע על הדופק...
לא בא לי להסתבך:)
האמת שאני מרגישה קצת אשמה כי מאז שעשיתי לו גמילה מהנקת לילה הכל פתאום השתנה ותוך כדי הנקה הסתיימה.

שוב תודה על ההתייחסות
יום טוב וחג שמח

monique18

New member
עצה נוספת

ניתן ת לשתות חליטות של עלי מרווה מרוכזות -מרווה מייבשת חלב אם
בהצלחה
(אחות מוסמכת-יועצת הנקה ליס)

ממי קטן

New member
הצילו מתחיל לכאוב לי

מה יהיה? אני שותה נענע היא גם מייבשת נכון? זה רק השד הימני... כבר ממש מציק. אני מפחת מדלקת..
איך אני פותרת את זה?

Revili

New member
איפה כואב?

מקום מסויים בשד?
כל השד?
יש מקום קשה וחם?
יש לך חום?
החלב צריך לזוז ולכן עסי את המקום וסחטי מעט חלב החוצה (אם יש מצב שהתינוק ינק, זה אפילו עדיף).
את יכולה לקחת נורופן או אדוויל לשיכוך כאבים.
כרגע ייבוש החלב אינו הדבר החשוב ביותר אלא הטיפול בחלב שכבר נוצר וקיים.

אם עולה לך החום, הרגשה כללית רעה והכאבים נמשכים אז יכול להיות שמדובר בדלקת ויש לפנות לרופא ולשקול טיפול אנטיביוטי.

ממי קטן

New member
זו לא דלקת אבל זה מתחיל להעיק

תודה על ההתייחסות
זה שם גם כשאין מגע ובמגע זה בהחלט כואב. אני יודעת שזו לא דלקת. המקום לא חם או אדום וגם לי אין חום אבל בהחלט יותר מלא ונוקשה מעט.
זה באזור הפנימי העליון וקצת התחתון של השד הימני. זה ממש לא בכל השד. כשאני נוגעת בו אני ממש מרגישה איך הוא גדוש שם אבל כשאני סוחטת לא יוצא לי הרבה כמו שיצא אתמול.
עשיתי קומפרסים קרים עם פד מהפריזר, אני מעשה אותו וזה עוזר אבל רק לשעה ושוב חוזר..
גם סחטתי קצת. יש עוד מה לעשות? אולי כרוב? אני אלך לקנות...?

בגלל שבהנקה הזו כבר סבלתי מדלקת פעם אחת, ולצערי גם מאפצס שניקזו לי אני ממש בפחדים להסתבכויות.
אני קצת בלחץ...

למעלה