גודל תרמיל.

eitankeren1

New member
גודל תרמיל.

שלום לכולם. אני מתכנן לנסוע להודו במטרה עיקרית לטרק. השאלה היא איזה גודל תיק עדיף לקחת. 70+10 או ש 60+10 מספיק, או שמשהו אחר. תודה רבה

תלוי איזה טרקים... איזה תרמיל...

לרוב התרמילים יש מספיק קמום לתקוע דברים מבחוץ אם צריך ואז אפשר להסתפק ביותר קטן... אם אתה בטוח שהמטרה העיקרית היא טרקים לך על הקטן ולו מסיבה אחת... כמה שיותר מקום ככה דוחפים יותר דברים והמשקל עולה... אני כמעט ולא פגשתי יוצאי דופן כל אחד מצליח למלא כל גודל של טיק שלוקח... לכן לטרקים קטן

חי בר

New member
המילה "טרק" הפכה להיות מושג

ערטילאי משהו. מה זה "טרק"? יש כאלה שמגדרירים "טרק" בתור טיול רגלי של שלושה וחצי ימים עם סבל שלוקח את כל האוכל והציוד וישנים בגסטהטאוס, אחרים מגדירים "טרק" בתור טיול חוצה הימליה ברגל עם כל הציוד על הגב וישנים בשטח. תסכים איתי שעבור שני מקרים קיצוניים אלה יש הבדל בסוג התרמיל אותו הם צריכים... אז מה היה לך בראש? איזה סוג של "טרק"? כי אם תצטרך לסחוב אוהל, אוכל וצידה לשבועיים, ציוד לחורף וכו' תרמיל של 60 ליטר אולי לא יספיק לך... אם אתה מתכנן טיול של כמה חודשים ופה ושם איזה יום-יומיים ברגל אולי כן. תרמיל צריך להיות מותאם לצרכים שלך, לגודל הפיזי שלך, לצורת הגב (רוחב ואורך). 60+10 ו-70+10 הן לא מילות קסם שיכולות להגיד איזה תרמיל הכי טוב בשבילך למטרה עקרית של טרק שאין לנו מושג מהו. חוצמזה זה נכון שלא משנה מה גודל התיק- הוא תמיד יתמלא. לכן, אם בכוונתך לסחוב את הציוד על הגב כדאי לעשות חושבים מה לקחת. לא תאמין כמה משקל יכול להצטבר מכל הדברים הקטנים חסרי החשיבות שנראים שלא שוקלים שום דבר...

sela v

New member
מסכים

דבר ראשון, איתן שאלת לגבי חנות לציוד לפני כשבוע, ולא הגבת. אז רציתי לדעת אם מצאת חנות? 60+, 70+ אלו רק מספרים. אמנם לא הייתי יוצא לטיול של יותר מיומיים לחו"ל עם תרמיל בי"ס, אבל אין כאלה הבדלים דרסטים. הכל תלוי במידות שלך, למשל בת תקח בד"כ תרמיל יותר קטן, בגלל מבנה הגוף של הבת, למרות שגם יכול להיות בן יותר קטן מבת, אבל אני מדבר על הממוצע. לגבי ההשואה בין גברים לנשים, מוזר שבנות בד"כ לוקחות יותר בגדים, אבל עדיין התרמיל שלהם יותר קטן. לגבי השואלים אני חושב שהרוב עושה משהו ממוצע, אחרת היית כבר מבין את זה מהשאלה, ולכן צריך להמליץ על משהו שיתאים לטרק רגיל, למרות שבאמת יש כאלה שטרק בשבילהם זה סבל שלוקח עבורם את הציוד, ואז באמת חבל לקנות תרמיל ב-1500 שקל. אני זוכר שנסעתי להרי הרוונזורי, לא האמנתי שאני מתחיל את המסע עם כל כך הרבה ציוד, אבל מה לעשות שחייבים לקחת אוכל ליותר משבוע, ואני העדפתי לקחת גם אוכל טרי, למרות שיש בעיה של פירות וירקות שנמעכים בתיק. בטרק הזה חייבים לקחת סבלים לפי המשקל שאתה סוחב או שזה שלמקומיים תהיה פרנסה או שהם יודעים באמת כמה קשה הטרק, לפחות למי שכמה חודשים לפני לא הזיז את התחת שלו, ובסוף זה גם לא מסתכם בכל כך הרבה כסף, משהו כמו עוד 5 דולר ליום לסבל נוסף.

Yo-man

New member
טרקים בהודו

הודו מציע מספר די מצומצם (יחסית לגודל המדינה לפחות) של טרקים. יש את ההימליה ההודיים - שם אתה חייב לקחת חמור ומדריך, כך שאין משמעות לעוד או פחות 10 ליטר לגודל התיק יש את המסלול ממנאלי ל-לה, שזה 21 יום (אם אני זוכר נכון) ואני כמעט בטוח שגם בטרק הזה אי אפשר להסתדר בלי חמורים. יש את הטרקים הקצרים יותר באיזור עמק קולו ועמק פרוואטי - שם אתה יכול לטייל עם תיק די קטן כי ישנים בבתים של הכפריים בדר"כ, ואוכלים אצלם גם. רוב הסיכויים שתסתדר בהודו עם התיק קטן יותר, אבל קודם תחקור טוב איפה אתה רוצה לטרק, מה התנאים בכל מסלול וכו'. אתה מוזמן לשאול שאלות יותר ספציפיות על הטרקים עצמם כמובן

חי בר

New member
עשית קצת הכללה, לא?

מדינה בגודל של חצי יבשת עם מספר די מצומצם של טרקים להציע??? אולי שוב המושג "טרק" מעורפל? ההימליה ההודית לבדה באורך של יותר מאלפיים ק"מ ואפשר לעשות רק שם טרקים עשר שנים רצוף, אם רוצים. לא, לא בכל מקום מחייבים אותך לקחת חמור מדריך. בעצם לא זכור לי בכלל שום מקום שמחייבים לקחת חמור ו/או מדריך. ברוב המקומות אתה פשוט מגיע לעיירה הכי קרובה למסלול שבחרת, מצטייד באוכל לכמה זמן שאתה חושב שתוכל לסחוב ומתחיל ללכת... גם בלאדאק אפשר לעשות מסלולים יותר קצרים מ-21 יום, אפילו טיולים יומיים, ואפשר גם של שלושה חודשים רצוף. הכל תלוי בנחישות של המטייל, מה הוא רוצה לראות וכו' וכו'. יש עוד המון מקומות בהודו שאפשר לעשות בהם טיולים רגליים עם/בלי חמורים. הכל תלוי מה מתאים לך ומה אתה רוצה. יש אזורים מאוכלסים ואפשר להסתדר עם לינה בלי בעיות, אזורים אחרים לא תמצא נפש חיה במשך שבועות ותצטרך להסתדר עם לינה ואוכל מראש. הודו מדינה עצומה ויש שם אינסוף אפשרויות לטיולים רגליים, רכובים על אופניים, אופנועים, רכבות או כל דבר אחר.

מ י כ י

New member
אותה שאלה, קצת יותר מכוונת...

תמיד מצחיק אותי לשאול כאן שאלות כי בסוף אני יוצאת יותר מבולבלת...ובכל זאת אני שואלת... קודם כל אני בחורה,לא קטנטנה, מסוגלת לסחוב משקל, הטיול בארה"ב, מדובר בטרקים (בלי סבל וחמור...)של יומיים שלושה (בטח ניקח אוהל..) מה ההמלצה, איזה גודל ואיזה חברה? אני מניחה שאני יקנה את התרמיל בארץ כי ארה"ב קצת גדולה עליי ואני לא רוצה להסתבך שם, אלא אם זה ממש מטומטם מצידי ועדיף לקנות שם?...

לא יודע על מחירים...פה ושם

אבל איזה חברה זה כבר עניין אישי של מה מה נוח ומה המגבלות תקציב... יש הרבה חברות טובות... אבל הכי חשוב לראות איך יושב עליך... למדוד אותו (ולא כשריק לגמרי בלי משקל...) ולראות עם יושב טוב. מאוד לא מומלץ לגלות באמצע טרק שהתרמיל לא נוח... גורם להרבה תיסכול כאבי גב... וגם סימנים אדומים... גודל התיק... זה כבר תלוי בכם... רצוי שלא יהיה גדול מידי כי אז נדחפים אליו יותר מידי דברים... ולראות שיש מקום לתקוע דברים מבחוץ. והמלצה... גם אם מסוגלת לסחוב משקל עצום... כמה שפחות משקל הטרק יותר מהנה...

Yo-man

New member
ברור שעשיתי הכללה

אם השואל היה יודע על כל אותן אפשרויות הוא לא היה בא לשאול אותי ואותך על גודל התרמיל. מי שמגיע עם שאלה שכזו, כנראה שהוא עדין מכוון למסלולים היותר פופולריים. גם במדבר וגם באירלנד אפשר ללכת 3 חודשים רצוף, אבל מי שמתכנן כזה דבר ישאל שאלה טיפה שונה. ומי ששואל בפורום תרמילאים (ולא בפורום מטפסי הרים או בפורום הומלסים עם תרמיל) כנראה שאלה כוונותיו. אני רק מחכה שאותו שואל יחזור ויעזור לנו לכוון אותו (למרות שעבר מספיק זמן ולדעתי הוא כבר לא איתנו
ואתה כבר צריך להכיר אותי ולדעת שאני לא מהמכלילים

למעלה