גודל סנסור

H2SO4

New member
גודל סנסור

מה משמעות גודל הסנסור של המצלמה הדיגיטלית? כיצד יתכן מצלמות 3MP עם סנסור קטן מסנסור של מצלמות 2MP? האם הגודל באמת לא קובע, כמו שמנסים להרגיע אותנו?

© DrorZi

New member
סליחה סליחה

לא בטוח שהשאלה הובנה... השאלה היא איך יש חישנים בגודל בול שיש עליהם 2MP וחישנים בגודל חצי בול עם 4MP עליהם
ככה יצרו אותם....
דרור זי.

H2SO4

New member
לא, הכוונה היא

האם יש משמעות לגודל הפיזיקלי של הסנסור מבחינת איכות תמונה? נניח יש 2 מצלמות, שתיהן 3MP, אך גודל הסנסור שונה. בהנחה שהאופטיקה זהה, האם יהיה הבדל באיכות התמונה?

Ety123

New member
במקרה של פוג'י

אומרים שקובץ האינטרפולציה של הS5000 יותר טוב מה3 מגה פיקסל...

Ety123

New member
אנשים בפורמים.

גם מקס מדבר על זה. הוא אולי יותר מחודד, אבל מכיל יותר פרטים.. ברשת ראיתי הרבה מאוד תמונות שצולמו ב6 מגה פיקסל והם די עומדות באיכות עם ה3 מגה פיקסל של המצלמה, כמובן שחידוד יותר טוב ואיכות קצת יותר נמוכה, אבל נראה הרבה יותר טוב מאינטרפולציות אחרות שראיתי..

הם משתפרים.אין ספק.אני זוכרת את

ה6900 , ולאחריה השוויתי את ה602 - לא במיקרוסקופ או הגדלות 500% - אלא שימוש מצוי רגיל - כולל הגדלות 4A על הקירות בבית - היה שיפור אדיר ביניהם. ואני מניחה שהמשיך לדגמים הבאים. בכל מקרה - עודף רעש ניתן לתיקון בתוכנה. אם מרבים לצלם בלילה והרעש מפריע ומצריך עבודה קבועה ומסיבית על כל תמונה - אז קומפקטית יוצאת מחשבון רכישה - כי לכולן אותה הבעיה.

Ety123

New member
אני לא מקצוען, אבל יצא לי לעבור

הרבה על הביקורות והמאמרים על הS5000.. בגדול היא נראית מצלמה מעולה ממש, פוג'י רק פישלו בנושא הדחיסה שפוגעת קצת בצילומים. מבחינת החיישן, האינטרפולציה (שמהביקורות שראיתי, היא הרבה יותר טוב מאינטרפולציה של רוב המצלמות ויכולה להיות מאוד שימושית), העדשות, מבנה המצלמה, הזום, וכמובן המחיר הזול. שמעתי שמחתימים עצומה להוצאת עדכון תוכנה שיאפשר לשנות את הדחיסה.

ted

New member
עצומה? פוג'י לא יודעים מה הם עושים?

האינטרפולציה שלהם מוסיפה טיפה EDGE ויזואלי, אבל בלי הרבה "בשר". יוצא קובץ גדול כפליים בנפח, עם תוספת קטנה של ערך מוסף של פרטים. לא שווה את המשקל.

Ety123

New member
היו דברים מעולם

לא סתם מוציאים עדכונים הרבה פעמים למוצרים. האמת, שאני באמת לא יודע מדוע פוג'י לא מאפשרים לבחור דחיסה בדגם הזה. לגבי האינטרפולציה, עם כל זה שזו אינטרפולציה, נכון, אז לא שווה אפילו בחצי מתמונה אמיתית של 6 מגה פיקסל, אך אם נקטין אותה קצת, לא נקבל קובץ ראוי להדפסה של 4-5 מגה פיקסל?

ted

New member
כל מי שאני מכיר ויש לו פוג'י לא

משתמש באופציה הזו. אחרי כמה נסיונות מגלים שזה לא שווה את הטירחה. נסה לבד ותראה.

idohal

New member
נכון, יש לי את ה 6900 חבל לבזבז את

המקום ע"ג הכרטיס בשביל תוספת שולית אם בכלל.

Yonic106

New member
אני דווקא חולק בנושא של פוגי

גם לי יש את ה9600, ואמנם ההבדל לא פי שניים, אבל יש הבדל מוחשי ביותר! תנסה להגדיל תמונה של 3 מגה בתוכנה, ולהשוות מול 6 של המצלמה. אני מאמין שההבדל נובע לא רק מאיכות האינטרפולציה של המצלמה (או יותר נכון במקרה של פוגי - מהSuper CDD שלהם), אלה גם מחוסר(!) האיכות של הResizing של המצלמה ל3 מגה (הCDD מוציא תמיד 6 מגה והמצלמה מקטינה את התמונה ל3 מגה) לראיה, אם תצלם ב1 מגה, תקבל תוצאות מגוחכות, שגרועות בעשרות מונים אם תעשה את הResizing בPC. בכל מקרה, מצלמה מצויינת.. במיוחד ביחס למחיר.

ted

New member
RESIZE סתם לא נכון לעשות. יש שני

כלים לפחות ששווים בדיקה. אחד הוא STAIR INTERPOLATION - אקשן של פוטושופ שעושה זאת בשלבים קטנים וההבדל עצום, והשני - הכלי האולטימטיבי - זה GENUINE FRACTALS. אולי יש עוד שאינני מכיר. כך הכנתי קובץ של 3 מ"פ להדפסה בגודל פוסטר 100X70, ויצא לא רע בכלל.

Ety123

New member
חבל שמקס לא כאן

בכדי לשלוף תמונות שהוא צילם לאתר.. מה שכן, אתה יכול לראות דוגמאות מתמונות.. התמונות של ה6 מגה פיקסל, יחסית לכך שזה "עבודה בעיניים" די משתווה ל3 המגה פיקסל של המצלמה. אפשר יותר מידע על הכלים שהוספת? לא מצאתי אותם בפוטושופ. 3 מגה פיקסל לפוסטר בגודל שכזה? נשמע חלומי...

ted

New member
מה חוכמה לקבל איכות של 3 מ"פ מקובץ

גדול כפליים? הכלים שדיברתי עליהם לא נמצאים בפוטושופ אלא תוספות, לא חינמיות. SI - חפש באתר של FRED MIRANDA. היתה שם פעם גירסה חינמית. GENUINE FRACTALS - הרי קישור לאתר שלהם. כן, והפוסטרים הם אמיתיים. חלק מחברי הפורום ראו אותם - יש לי אחד בבית ואחד במשרד. התמונה - אריה מלכותי מגן החיות בלונדון עם פרצוף עצוב, צולם ב CP990 של ניקון, 3 מ"פ נטו.

Yonic106

New member
נכון, בS5000 אין ממש הבדל

אבל הreviewים השונים מראים שכשזה מגיע לאינטרפולציה של פוגי בSuper CDD שלהם, ככל שהCDD יותר גדול, היתרון שנותנת האינטרפולציה גדול יותר. בסנסור כמו של הS5000 באמת אין שום הבדל, אבל בS2 למשל, יש הבדל גדול מאוד.

maxos

New member
חברה, לS5000 יש בעיה ספציפית

עם 6MP. נראה שהקובץ מכיל טיפה יותר פרטים (או לפחות נדמה שכך) אבל איכותו יורדת מזה של ה3MP. חשוב לזכור שקובץ ה6MP לא נוצר כתוצאה מאנטרפולציה של קובץ 3MP, אלא מעובד ומחושב כבר בשלב יצירת הפיקסל לתוצר 6MP מההתחלה. ועל כן, עוברים עליו מנגנוני חידוד והורדת רעש. לצערי, אותם החישובים פוגעים באיכות הקובץ. ניתן בהחלט להפיק תוצאה טובה מקובץ 6MP כפי שF700 עושה.

למעלה