גודל נקודה

SymanTec

New member
גודל נקודה

שלום מה הכוונה בגודל נקודה בצג ? לדוגמא אם רשום 0.24 מ"מ ובצג אחר 0.21 מ"מ איזה צג יותר טוב מבינהם ?

zontar

New member
-->

גודל הנקודה קובע את איכות הצגת התמונות,ככל שהנקודה קטנה יותר אנו נראה יותר טוב את התמונות על המסך , בדומה לתמונה בעיתון שכאשר מסתכלים מקרוב רואים את כל הנקודות שמרכיבות אותה אולם מרחוק לא שמים לב לכן ככל שהנקודה קטנה יותר איכות התמונה טובה יותר.

zontar

New member
אני אישית אוהב את MAG

אני ממליץ על סדרת FD עם שפורפרת של SONY TRINITRON הם מסכים אמינים וטובים. (יש אנשים שימליצו על מסכים אחרים)

SymanTec

New member
ז"א שעם השפורפרת של סוני הצבעים

והחדות יותר איכותיים משאר מסכי מאג ? מה מיוחד בשפורפרות האלו של סוני ?

kitt

New member
סדרת הFD של מאג משתמשת בשפורפרת

שטוחה של סוני, שפורפרת שטוחה מונעת עיוותים אופטיים מהתמונה, מאג כבר מזן לא כאלה טובים כמו השם שלהם (אפקט העדר בארץ, עיין ערך סובארו). יותר טובים הם הCTX מסדרת PR שמשתמשים גם הם באותן שפורפרות ומגיעים לביצועים טובים יותר. וכיום נחשבים למעולים מסכי LG מסדרת flatron שלהם שפורפרת שטוחה משני הצדדים שלה (גם הפנימי).

AfiComp

New member
עוד כמה דברים...

למי שמעוניין לדעת קצת יותר על מה באמת עומד מאחורי "גודל הנקודה" יימצא את המידע כאן. בברכה, AfiComp

כריסטין

New member
לדעתי גודל הנקודה לא משפיע בכלל

על איכות התמונה . לפני שבוע רכשתי מסך חדש מדגם מאג 786PF גודל נקודה 21. ס"מ הצבעים על הפנים - חדות אין בכלל . במסך הישן מלפני שנתיים וחצי מאג 707dj גודל הנקודה היה 24 ס"מ וראו כמו ראי הצבעים יותר איכותיים ויש חדות טובה יותר מהמסך החדש . אני בקרוב מחליפה את המסך למאג טרינטרון 786 FD באופיס דיפו הזמינו לי כי אין להם במלאי כרגע . ואני מקווה שסוני זה כל השוני ותהיה איכות טובה יותר .

למעלה