גודל מומלץ לתיק

Black Star

New member
גודל מומלץ לתיק

שלום, אני מתכננת לנסוע בקיץ ל-6 שבועות לסקנדינביה. טיול במתכונת של הרבה הליכה, לינה בקמפינג ובאכסניות - כמה טרקים של מספר ימים אבל לא משהו מטורף לחלוטין. התחלתי לחפש תיק גדול, (כמובן שאני הולכת לקנות גם תיק יום טוב, שיספיק לי גם לטרק של לילה אחד). ובכן האפשרויות הן תרמיל 50+10 או 60+15 (שני התרמילים מחברות ידועות וטובות, המחיר די דומה ולא יהווה שיקול משמעותי). הדעה שלי די נוטה לכיוון ה-50+10 בגלל מספר גורמים, השאלה היא האם זה גודל מספיק? בעין הלא מנוסה שלי הוא נראה לי מספיק גדול אבל בדיוק בגלל זה אני מתייעצת כאן. כמובן שאני לא לוקחת מיליון בגדים אלא רק את ההכרחי לכזה טיול. מה דעתכם? כדאי ללכת על הגדול יותר או שיספיק לי תיק של 60 ליטר שאפשר לשפצר עליו את השק"ש וכו' מבחוץ? תודה מראש! יעלי.

גילקי

New member
אנסה לענות...

לדעתי, שעסקינן בתרמילים שהם פחות מ75 ליטר, הגודל הוא לא כ ז ה קריטי. המלצתי- לכי על הגדול יותר (מבין השניים שבהתלבטות). הרי ידוע שיש דברים שבתחילת הטיול נראים הכי חשובים בעולם
ואח"כ פשוט מחפשים את ההומלס הקרוב כדי להיפטר מהם... אז אין מה לעשות- ניסוי וטעייה.

HelloweeN

New member
לדעתי ה-60 ליטר יספיקו לך, מה

עוד שהתיקים של 70 ליטר הם ענקיים למדי. אם אתה ענקית בגובה, אז תשקלי תיק של 70, אם את בגובה תקין לבחורה (165+-), אזי ללא ספק התיק של ה-50 + 10 יהיה מושלם בשבילך.

jeshu

New member
כשמושכים את כל הרצועות למינימום שני התיקים יהיו קטנים בערך באותו אופן. אם תרצי למלא את התיק עד אפס מקום אז ל 60 ליטר יהיה יתרון מסויים.האם תקחי איתך שק"ש ? זה אחד מתופסי הנפח המשמעותיים.

Black Star

New member
אני אקח שק"ש, אבל...

אני מן הסתם אקשור אותו מבחוץ. זה שק"ש טוב, אבל הוא לא מהאלו הכי הכי קטנים שבקושי תופסים מקום. קצת יותר גדול. כמובן שלשני התיקים יש די הרבה אפשרויות לשפצר את הציוד בחוץ, ככה שזה לא כזה שיקול מבחינתי. הקטע הוא שאני יודעת את "חוק התרמיל" שלא משנה הגודל, הוא תמיד יהיה מלא... אז אולי כדאי לי להגביל את עצמי מראש, כדי לא לסחוב יותר מדי?

jeshu

New member
זה לא כזה הבדל ולכן הייתי הולך על הגדול - קצת כדי להגדיל את הפוטנציאל.למיטב ידיעתי נורוגיה קצת גשומה ואולי יש חשש שהשק"ש ירטב.

pazro

New member
לחבר ציוד מחות לתיק זהו רעיון רע

למדי, ובמיוחד כשרוצים לעשות טיולים ארוכים. הציוד מטלטל מצד לצד, מפריע לשיווי המשקל ותמיד נתפס בכל עלה שעוברים בדרך. ושלא לדבר על מה יקרה כשירד גשם?! כעיקרון 60 ליטר הוא הגודל שאני (וזה רק אני באופן אישי) מצאתי הכי נוח לטיולים ארוכים. עם את הולכת לסחוב גם ציוד בישול (גזיה/כוהליה כלי אוכל וכו') אז 60 ליטר יספיק בדיוק (ובמיוחד אם את מטילת לבד). את הולכת לישון בחוץ? סוחבת אוהל? אז אולי יהיה טוב לישקול תיק אפילו יותר גדול. ועוד הערה קטנה. לרוב חברות התיקים יש קטע שכזה להתפאר בפלוסים מרשימים בתיקים שלהם. עלפי רוב הפלוס הוא תוספת של שרוול מעוד לא נוח בראש התיק. לכן כשבוחרים תיק יש להתיחס לגודל שלו ולא לגודל המחושב עם הפלוס.

jeshu

New member
אני דחחקא בעד השרוול הזה הוא נוח אם אתה צריך עוד מקום ולא תורם לנפח.הבעייה היא אצל אנשים שמתייחסים אליו כמו בלון ואז הוא נתקע בעורף....אעבל אני מסכים בגדול שלא צריך לקחת אותו בחשבון יותר מידי בבחירת תיק. בכל מקרה גם אני בעד מינימום תליות מבחוץ.עדיף תיק מעט יותר גדול. עוד משהו שצריך לקחת בחשבון באריזה הוא מיקום הציוד הכבד - קצת מתחת לקו דימיוני על הגב שמחבר את אמצע הכתפיים - שם מרכז הכובד של הגב. מי שרוצה מידע מדוייק - כל אורטופד ידע לענות על זה.

Black Star

New member
עכשיו אני יותר מבולבלת... :/

הבנתי שרובכם ממליצים לי על הנפח המעט יותר גדול. עם זאת, אני בהחלט בגובה ממוצע (1.70, בערך), וכשמדדתי את התרמיל היותר גדול זה הרגיש לי מאוד מוזר וחסר שיווי משקל. יכול להיות שזה גם תלוי במערכת גב - אני אישית ממש נדלקתי על המערכת גב של התרמיל הקטן יותר (50+10). היא מעולה. גם לתרמיל השני יש מערכת גב "עם תעודות". כמה זה קריטי לא לשפצר מבחוץ? בכל הטיולים שעשיתי בארץ הלכתי עם המון ציוד קשור מבחוץ (שק"ש, מזרון...) ואף פעם לא שמעתי התנגדות לזה. שוב תודה (ומצטערת על כל השאלות - אני פשוט באמת רוצה לעשות את הבחירה הכי טובה מבחינתי...) יעלי.

pazro

New member
זה לא שאסור, ונו נו לך אם כן, אבל

זה פשוט הרבה יותר נוח כשלא תולים ציוד מבחוץ. ציוד שתלוי מבחוץ יש נטיה להטלטל בזמן ההליכה וזה יכול לשגע פילים וגם אותך. הנוחות של התיק תלויה יותר במערכת הגב שלו מאשר בגודל שלו. ולכן רצוי לחפש קודם כל מערכת גב שנוחה לך ואז לחפש את הגודל שאת רוצה. אני בטוח שגם לחברה של התיק הקטן יותר יש תיקים גדולים. חוסר שיווי משקל יכול לנבוע מסידור המשקל בתוך התיק, לכן לא להתביש לפתוח את התיק בחנות ולסדר את המשקל כמו שצריך.

Black Star

New member
כן, הנחתי שלא יבוא שוטר ../images/Emo8.gif

הקטע הוא שאני כן מכניסה שיקול של מחיר. יש לי ספציפית אפשרות לקנות את התיק של ה-50+10 במחיר ממש נמוך, יחסית. נפח יותר גדול - לא יהיה במבצע. אם נכניס שמות של פירמות לעניין - אז התיק 50 ל' הוא של דויטר וה-60 ל' הוא של טטונקה. כלומר, שמות מוכרים וידועים שאפשר לסמוך עליהם. המערכת גב של טטונקה פשוט הייתה לי מסורבלת יותר ואני לא יודעת אם יהיה כיף לטייל כשחגורת האגן כל כך עבה וקשיחה וכיו"ב. אני די משתכנעת שעדיף לי את הנפח המעט יותר גדול, אבל נדלקתי על התיק של דויטר ואני תוהה אם להסתדר עם הנפח הזה יחד עם תיק יום טוב יספיק לי.

HelloweeN

New member
איזה דויטר? air contact?

לי יש תיק דוייטר, ומה אני אגיד לך, אני נהנה מאוד ממנו. יש לו מע' גב מקצועית ומאוד נוחה, רובו עשוי מבד RIP STOP חזק, ורואים עליו שזה תיק שבנוי טוב. לפי דעתי, מערכות הגב של טטונקה פחות טובות ופחות נוחות, אבל זה כבר אינדיבידואלי. היתרון של דויטר שה-פלוס שלו לא הולך יותר מדי לגובה. משקל בראש התרמיל עלול להפריע לאיזון ולשיווי משקל. (בניגוד נניח לתיקים של LOWE ALPINE שהצורה שלהם כמו של נקניקיה צרה וארוכה). שוב, לפי דעתי, ולפי כל התיאורים שלך, הדויטר יתאים לך מאוד. זהו נפח קלאסי לנשים (רגילות) ששמעתי מפי רבות שהוא הספיק לטיולים ארוכים ברחבי תבל. תיק של 70 ליטר ומעלה (בסיס) פשוט יהיה ענק עלייך ניראה. אבל שוב, הכל ענין של נוחות.

Black Star

New member
לא, vario futura

מאוד אהבתי את מערכת הגב שלו. אבל הנפח הוא 50 (בסיס) ולא 60. לא מדדתי בכל מקרה אף תיק עם נפח של 70.. זה המון... (לצבא אמנם לקחתי תיק של 85 ל' אבל זה אחרת לגמרי, כמובן). אם אתה אומר שנפח של 50+10 מתאים לבנות, אני בהחלט נוטה כלפי הדויטר. האמת שכרגע זה טיפה ב"הולד" בשל רגליים קרות שהשותפה שלי לנסיעה חטפה, אבל אני עדיין מעוניינת לדעת מה לקנות, כי יכול להיות שאני פשוט אסע לבד.

jeshu

New member
ככה את מטר שבעים ולכן כנראה שתיק 60 ליטר לא יהיה גדול עליך... לכי על מערכת גב שנוחה לך - זה הכי חשוב.לא לשכוח לבדוק שרצועת הבטן יושבת טוב גם כן.אם לפחות 12 ק"ג בתיק ורצוי מעט יותר. כסף - תוציאי יותר על התיק הטוב והנוח.מה כבר ההבדל ?בסביבות 250 ש"ח ? זה שיקול פחות חשוב עדיף לקנות תיק טוב שיהיה טוב לאיזה 10 שנים ולא אחד שעוד שנתיים תגידי שאת רוצה חדש כי פחות נעים לטייל איתו.את התיק שלי קניתי בשנת 95 ואני עדין משתמש בו.

למעלה