גודל בית

גודל בית

בשנים הראשונות של משפחה, מאוד לא נוח לחיות בשני מפלסים. תינוקות וילדים לא אוהבים להימצא בחדר לבד, והחיים מתנהלים בחלל המרכזי של הבית, שסובב סביב סלון, מטבח ופינת אוכל. מאוד לא נוח להתרוצץ על פני שתי קומות ולטפל בילדים, גם כאשר הם גדלים. בגיל עשרה שלהם אנחנו מעדיפים להיות בקשר עיין עם המתבגרים, לוודא מתי הולכים לישון או איפה גולשים באינטרנט. רק בגיל מאוחר של הילדים אפשר למצוא מעט יתרונות לחיים בשני מפלסים, ובעיקר בפרדה בשל רעש. בתים דו או רב מפלסיים הינם אילוץ תכנוני בשל גודל מגרש, קווי בניין או רצון להשאיר גינה גדולה. מבחינת נוחות בחיים עדיף מפלס אחד. נחום אילון שמאי מקרקעין ומאמן (coach) 052-3479392 [email protected]

מה גם שזה מנתק את בני המשפחה אחד מהשני

ראיתי כבר איך זה, כל אחד תקוע בחדר שלו ואין לו מושג מהשני. בחיים שלי לא תארתי לעצמי מצב שלא אומרים שלום כשיוצאים מהבית והמקומות בהם ראיתי שזה כך תמיד זה היה בבית דו מפלסי. אולי תגידו שזה לא בגלל זה, אבל אני בדעה שזה תורם המון לחוסר תקשורת.

פיטנגו4

New member
מה פתאום "תמיד"?

זה תלוי בחינוך ובדינמיקה המשפחתית. חוסר תקשורת יכול להיות גם כשגרים בדירת 2 חדרים, ותקשורת נהדרת יכולה להיות גם כשגרים עם יחידת דיור נפרדת עם כניסה נפרדת לכל ילד ... אצלי 2 קומות, אבל אפילו המתבגר לא יוצא מהבית בלי לאמר שלום, לאן הוא הולך, ומתי בערך הוא חוזר.

זו שאלה של חינוך

חוץ מזה שאצלנו לא יהיו טלויזיה ומחשב בכל חדר אלא רק בפינת משפחה וככה אף אחד לא "תקוע" בחדר שלו.

מסכימה עם מה שכתבתם

אם לא הייתי מספיק ברורה אז כתבתי שזה תורם, והתמיד התייחס למקרים שאני ראיתי.

למעלה