ג'ודו לעיוורים

ננדין

New member
ג'ודו לעיוורים

סרטון על ג'ודו לעיוורים, אין לי ממש מה לכתוב, פשוט תראו...

marx04

New member
וגם: אייקידו שיקומי

פשוט נפלא, כל הכבוד לג'ודוקות בבאר שבע. אני שמח לספר שגם אצלנו בדוג'ו מתקיימים אימוני אייקידו שיקומי זה מספר שנים, בהם משתתפים אנשים בעלי מוגבלויות בליווי אנשים ללא מוגבלויות. המורה שלי סייע למורה שלו בקיוטו ביפן להפעיל את שיעורי האייקידו השיקומי שם. בקיוטו קיים מרכז ספורט גדול המשמש אנשים עם מוגבלויות (בעיקר לקויי ראיה ועוורים, אבל גם בעלי מוגבלויות אחרות), אשר בו מתקיימים אימוני האיקידו השיקומי. אחת לשנה מתקיים סמינר אייקידו שנתי, אליו מגיע מורה בכיר מהומבו-דוג'ו בטוקיו. מצ"ב תמונה לדוגמא מאימון אייקידו שיקומי בקיוטו בסתיו 2004. בברכה, אורי.

marx04

New member
תיקון טעות

צ"ל: "סמינר אייקידו שיקומי שנתי" במקום "סמינר אייקידו שנתי"

marx04

New member
בהתנדבות כמובן

שלום לכולם, שכחתי לציין כי שיעורי האייקידו השיקומי, הן בקיוטו והן בישראל, מועברים על ידי המורים בהתנדבות וללא תמורה. בישראל המתאמנים באייקידו שיקומי מלווים על ידי חיילים מתנדבים, המתאמנים גם הם. אגב, שני מורים לאומנויות לחימה בישראל תרמו את חליפות האימון בהם משתמשים המתאמנים באייקידו שיקומי בישראל. בברכה, אורי.

MarkOfKain

New member
ננדין... ../images/Emo9.gif

בפעם הבאה שאתה גורם לי לבכות מהתרגשות אני מזמין אותך לרנדורי... גבירותי ורבותי, כוח הרצון. אין מה להוסיף.

ננדין

New member
אנחנו יכולים לעשות רנדורי בלי קשר

להתרגשות שלך, מקסימום אני אחטוף מכות כמו שתמיד קורה לי...

סבא אריה כתב על זה פעם

כאן: http://www.jujitsu.org.il/hebrew/forum/topic.asp?TOPIC_ID=261&FORUM_ID=8&CAT_ID=4&Topic_Title=%E0%EC%E9%F4%E5%FA+%E9%F9%F8%E0%EC+%EC%EE%FA%F0%22%F1%E9%ED&Forum_Title=General "ב-9/5/2004 התקיימה אליפות ארצית למתנ"סים כאן באשדוד שנחלה הצלחה גדולה. השתתפו בה ביחד קרוב ל-800 ילדים ונוער מכל הארץ, זאת אומרת מגיל 6 עד גיל 18, מנצרת עד דימונה, וירושלים עד גוש דן. במקום הראשון זכה המתנ"ס חרצית מאשדוד בהדרכתו של סנסאי לאון קוטלר (וגם אני). מקום שני זכה מתנ"ס מגן מיבנה, ובמקום שלישי זכה מתנ"ס עוזיאל מאשדוד בהדרכתו של סנסאי יגאל אויזרט. סוף סוף התכבד אדוני ראש העיר מר צבי צילקר בנוכחותו ובירך את הספורטאים. כאן אני רוצה לציין לשבח קבוצה של המגזר הבדווי שליד באר שבע שכללה 2 בנים ו-4 בנות כולם עיוורים אשר השתתפו ללא רגשי נחיתות כנגד ילדים בריאים וזכו במדלית זהב אחת, 2 כסף ו-3 ארד. הקהל קיבל אותם בתשואות חמות ואפילו ראש העיר לא האמין שזה אפשרי, כמו שאומר הפיתגם: 'אין דבר העומד בפני הרצון'" אין מילים. ובאותו עניין, עמוד הסירטונים באתר של Kyle Maynard (זה גם הובא בזמנו בפורום ע"י zoti אן אני לא טועה): מתאבק קטוע גפיים שמתמודד יפה מאוד גם מול חבר'ה בריאים.

roy33itc

New member
תדע לך רן יש לעיוורים יתרון גדול

עלינו בתחום החישה והמגע,מה שהופך אותם כמעט אוטומטית למתאבקים וג'ודוקות מעולים. אני יכול להגיד שאני צריך "לחשוב" לאן אביא את הגוף וצריך ממש ללוות את כל ה"תהליך" במבט,מה שמיותר לגמרי מבחינת העיוור. אימון מומלץ לכולכם לעצום עיניים מדי פעם כדי להרגיש את הטכניקה.

אין ספק שיש להם רגישות גבוהה בתחום

החישה והמגע, וזה באמת יכול לגרום לתחום ההאבקות להיות יותר מתאים עבורם כי יש מגע הדוק וקרוב ולא עבודה מרחוק. עצימת עיניים במהלך עבודה (בעיקר האבקות קרקע אבל גם האבקות בעמידה אם מקפידים לעבוד לאט ובזהירות, כי בעמידה יש סכנה גבוהה יותר לפציעה) היא באמת צורת תירגול טובה לחישה.

marx04

New member
אימון עם כיסוי עיניים

שלום לכולם, לעתים נדירות אנו מתאמנים עם כיסוי עיניים כדי לתרגל זאת. מצ"ב דוגמא מסמינר האייקידו השיקומי השנתי בקיוטו, סתיו 2004. בברכה, אורי.

למעלה