ג'ודו ו BJJ

• פותח הנושא usr
  • פורסם בתאריך

usr

New member
ג'ודו ו BJJ

נבחרת ישראל בג'ודו ערכה מחנה אימונים בן שבועיים בברזיל , שם הולכת להיות אליפות העולם הקרובה.

ננדין

New member
מי יודע...

אולי הג'ודוקות הישראלים יהיה מובילי הענף בקרקע!!!

usr

New member
שתדע שמתחילה להיות אינטראקציה

בין אנשי ג'ודו ל אנשי BJJ . אנשי ג'ודו משתתפים בסמינרים של מומחים ל BJJ . אנשי BJJ מתאמנים וחלקם גם מתחרים בתחרויות ג'ודו.

דוגמה משנה שעברה: עידו פריינטה ואורן סמדגה

בשנה שעברה הם שיתפו פעולה לפני אליפות הארץ בג'ודו (usr - תקן אותי אם אני טועה). עידו (שהוא חגורה חומה ב- bjj מבית היוצר של פלביו בהרינג (שהוא מצידו החגורה השחורה הראשונה של הליו גרייסי) ונציג בית הספר שלו בארץ, מתחרה פעיל ב- bjj ובקרבות MMA בחו"ל. הוא גם חגורה שחורה בקרטה ובג'ו-ג'יטסו אצל חיים פאר, וחומה בג'ודו) התאמן אצל אורן סמדג'ה, המדליסט האולימפי הראשון של ישראל בג'ודו, לקראת אליפות הארץ בג'ודו בה השתתף. במסגרת שיתוף הפעולה הנ"ל, הוא העביר הדרכות קרקע לחניכיו של אורן שהתאמנו אף הם לתחרות. למיטב זכרוני אורן כתב אצל עידו בפורום תודות על העניין (כרגע האתר לא עולה לי אז אני לא יכול להביא קישור. אנסה מחר שוב). עוד אני זוכר מסמינר ה- bjj שהעביר פלביו כאן בארץ לפני שנה שהגיעו לא מעט ג'ודאים ללמוד, בראשם שוקי קואז, ולסמינר של רוייס גרייסי שהיה בכרמיאל לפני שנתיים-שלוש (שאירגן נציגו בארץ דוד בנימין) הגיע רמז ממסטילוב שהוא המאמן של אריק זאבי. אם היה לי זמן (וגב בריא) הייתי הולך ללמוד ג'ודו פעם בשבוע. אולי זה יקרה מתישהו.

usr

New member
עדיין משתפים פעולה

בתחרות קריטריון שנערכה לפני חודש עידו לקח מקום שלישי במשקל 73 ק"ג. יש עוד כמה אנשים מה BJJ שמתאמנים בג'ודו וגם האבקות כמו אריאל , חממס ואולי עוד כמה. ואגב , שמעתי שהתחילו להתאמן אצל עידו שני אנשים בני 65 .

../images/Emo207.gif אימון משותף של אורית בר און וחיים פאר

בימי רביעי לפני האימון הג'ו-ג'יטסו של חיים פאר באוניברסיטת ת"א מתקיים שיעור ג'ודו של אורית בר און. לפני חודש החליטו שני המורים לאחד את שני השיעורים ושתי הקבוצות ולערוך שיעור אחד ארוך במשותף. אורית היא מורה מעולה, והיה שיעור מצויין בו למדתי הרבה

משה קיץ

New member
האינטראקציה טובה אבל...

צריך לדעת גם מה לא "לקחת" ואיך "לקחת". בג'ודו הרבה פעמים המטיל ,על מנת להוריד את יריבו על הגב בכל מחיר,"נופל" עם יריבו לקרקע לפוזיציה מסוכנת.זאת אומרת אף על פי שהוא השיג את הניקוד בג'ודו,אילו היה זה קרב ג'יוג'יטסו(שבו יש המשך בקרקע),מצבו(של המטיל) היה רע. בBJJ הרבה פעמים כשמרגישים בסכנת ההורדה(באופן ממשי),מושכים גארד(זה תלוי בלוחם ובנסיבות כמובן).דבר טוב בBJJ ,דבר גרוע בג'ודו(בג'ודו זה הפסד). ג'ודוקא רוצה להפנות את הגב וליפול על הבטן(דבר גרוע בתחרויות BJJ ובכלל כקונספט של קרב ראלי). אם זאת בהחלט האינטראקציה חשובה ומועילה,בתנאי שיודעים מה לקחת. ד''א לפני הרבה שנים רוילר גרייסי לקח מקום שני באליפות הלאומית של ברזיל.ריקסון ניצח מספר תחרויות ג'ודו בהן השתתף והרשימה עוד ארוכה. להבדיל ,לא שמעתי על מישהוא בג'ודו שהלך והתחרה בBJJ(הכוונה למישהוא בכיר וידוע)

אמילי ב

New member
שלום משה

ריקסון התאמן גם בג'ודו? האם זה מקנה ייתרון בקרבות של ג'ו ג'יטסו ברזילאי? אגב, תודה רבה על ביקורך בשבת האחרונה, למרות שנבצר ממני להמשיך להתאמן... החבר'ה סיפרו שהיה אימון משו משו!! מקווה שתבוא לבקרנו שוב במהרה....

משה קיץ

New member
תשובה

ריקסון לא התאמן ג'ודו באופן סדיר. כמובן שלו ולשאר המשפחה יצא לא אחת לבקר במועדוני ג'ודו(יותר במסגרת של מפגשי קרבות) ולארח גודאים ולכן אין ספק שיצא לו לא מעט,לעשות ג'ודו. רבים מתלמידיהם הינם ג'ודוקות בעבר ובהווה(חלקם בכירים מאוד). לגבי האימון אצל חיים פאר... היה נחמד מאוד ואין ספק שאגיע לשם שוב בעתיד. תודה על ההזמנה. מהמעט שעבדתי איתך,את מאוד מסוכנת(נדמה לי שתפסת אותי בבריח יד פעם אחת,לא?)

כנ"ל הפוך

לג'ודוקא שמתחרה אין מה ללמוד בריחי רגליים לדוגמה, או הורדות לקרקע שבג'ודו הוא לא יקבל עליהן ניקוד (או אפילו עלול לקבל עליהן עונש). לעומת זאת לג'ודוקא שרוצה להעשיר את הידע שלו זה על הכיפאק. בכל מצב צריך לדעת מה לקחת ומה לא. זה נכון גם לעבודה בתוך השיטה. יש תרגילים או מצבים שנוח לך איתם יותר ויש כאלה שלא טובים לך. ללמוד אתה תלמד הכל, אבל ליישם בקרב אתה תיישם מה שמתאים לך (תוך התאמה למי שעומד מולך).

אקבנאוט

New member
הטייה

רציתי להזהיר מהסבת כל אומנות לחימה או ספורט מקצועני ככל שיהיה לקונספט ריאלי. "הקונספט הריאלי" פשוט אינו קיים בזירה כלשהי. הדבר היחידי שאפשר לומר הוא שאמן לחימה מצויין עשוי לעשות שימוש במיומנויות שלו מהזירה ומהדוג'ו במצב קרבי אמיתי, במידה והיה מספיק טיפש להיקלע לכזה. לצערנו, שמענו על מספיק מקרים עצובים שהדברים הוכחו כלא מסתדרים. רק לאחרונה שמעתי שמועה ע לפציעה מצערת של חיים גוזלי, לוחם MMA בעל יכולות יוצאות דופן בנוף הישראלי. בסופו של יום, גודוקא טוב עושה ג'ודו טוב וBJJ מעולה עושה MMA נהדר. לא יותר.

אקבנאוט

New member
השוואה של כישרון

הקורא הלא מיומן עשוי לחשוב שהניצחון של רויילר קשור ביתרונות של אומנות הלחימה שלו על פני שיטות אחרות. לדעתי, נכון לומר שרויילר הוא פשוט תופעה, לוחם יוצא דופן בדומה לבני משפחתו המורחבת ובדומה לרשימה ארוכה של ספורטאים תחרותיים שבאו בעשורים האחרונים מברזיל במגוון ענפי ספורט - כדורגל אם תרצו. אפשר ללמוד את הטכניקה שלהם ולשלוט ברזי השיטה והפעילות על המגרש או בזירה, אבל אי אפשר להיות פלה, רויס, רנזו וכדומה. זה משהו אישי שקשור באופי של הספורטאי ובמידה לא מבוטלת כנראה גם בתרבות ה"ג'ינגה" הברזילאית. אז אפשר לצפות במשחקי כדורגל של נבחרת ברזיל וללמוד מקלטות מהלכים של רויס גרייסי אבל זה לא אומר דבר על האומנות אלא רק על הספורטאי. כאילו, תכניסו כדורגלן ברזילאי לליגת הNBA בכדורסל ולפחות בהתחלה הוא יאכל קש.

אמילי ב

New member
היה אחלה אימון !

פורה ומהנה
מקווה להמשך אימונים משותפים כאלה בעתיד.

usr

New member
זה לא תרוץ

לא יקרה לגב שלך כלום. יש אצלנו אנשים עם כל הפריצות דיסק שבעולם שממשיכים להתאמן חוץ מזה שאחרי שעה של עבןדה בעמידה ואח"כ שעה בקרקע כל החלקים בגוף מסתדרים.

../images/Emo13.gif זה עוד יקרה...

מזמן אני רוצה, ומאז השיעור שיוסי אברמוביץ' המורה שלך העביר במפגש הפורום "היפני", אני רוצה עוד יותר

איזה יופי ../images/Emo13.gif

אין לי ספק שלאנשי הג'ודו ולאנשי הג'יו ג'יטסו יש המון מה ללמוד האחד מהשני (בחלקים שחופפים, כלומר נושא ההאבקות עם חליפה והגבלות על ההכנעות המותרות), גם אם אח"כ כל אחד הולך להתחרות בתחרויות עם חוקים שונים. קצת התאמות בטכניקות וכולם יוצאים נשכרים: אנשי הג'יו ג'יטסו בתחום ההטלות שהוא התחום החזק של הג'ודו, ואנשי הג'ודו בתחום עבודת הקרקע שזה התחום החזק של הג'יו-ג'יטסו.

למעלה