גוג ומגוג?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?

TecNodRom

New member
גוג ומגוג?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?

שלום רב, למדתי בעברי את הפרקים של גוג ומגוג ביחזקאל אם אני לא טועה הללו היו פרקים לח' ולט'... לפני כמה ימים שאלתי מישהו חכם..אם מה שיש עכשיו בצפון זה קשור איכשהו לגוג ומגוג ושהנה המשיח כבר בפתח... הוא אמר לי שגוג ומגוג יתחיל מרוסיה... היום מישהו בא אלי ואומר לי שהרב בצרי אמר שאין דבר כזה גוג ומגוג ושמה שכתוב על גוג ומגוג נועד להפחדה בלבד?!?!?! ומה האמת?

gdisrael

New member
יש מחלוקת.

קודם כל, מלחמת גוג ומגוג תהיה - לא הבנת את הכוונה של הרב בצרי. אבל ישנם כמה דעות. לפי רוב דעות הספרדים - תהיה מלחמת גוג ומגוג, אשר תהיה מעורבת עם כל הדינים והקשיים המוזכרים בנביאים. החסידים מאמינים שמחלמת גוג ומגוג, מבחינת ההרס והקשיים שבה - הייתה השואה - והחלק האחרון של מלחמת גוג ומגוג, בכלל תהיה מלחמה אמונתית ליהודים - ודווקא לגויים, יופרה החוב (הכוונה להם יהיו הקשיים, המלחמות וגו'). גם במחלקה הזאת וגם במחלקה הזאת - יש שחושבים לכל צד. יש כאלו שחושבים שזה תהיה מלחמת אמונה גרידא - בלי מלחמות אצל הגויים. יש דעות לכאן ולכאן, אין לנו לדעת - עד שזה יקרה.

mgb

New member
תשובה מוסמכת לשאלה

בס"ד דף זה הינו חלק מספר על הנושא "אחרית הימים" לספר ניתנה בין השאר הסכמה ממרן ר' חיים קנייבסקי שליט"א. בברכה

gdisrael

New member
רבי mgb

אמנם זה ספר הדן באחרית הימים. אבל רק על פי הכתוב בנביאים. לא על פי פירוש השעה (התאמה לדברים הקורים כיום). והוא בכלל דיבר על רוסיה - לא זכור לי שבמקורתיו כתוב 'רוסיה', אז אני חושב שזה לא עונה על דרישותיו.

למעלה