גוגל VS פייסבוק

borogon

New member
גוגל VS פייסבוק

שלום. העליתי לאוויר אתר בתחום הנדלן. התחלתי לקדם אותו באופן עצמאי בקידום ממומן גם בפייסבוק וגם בגוגל אדוורדס. 2 שאלות: 1. על פניו נראה שהקידום בפייסבוק יותר אפקטיבי שכן יש הרבה קליקים במחיר נמוך יחסית (פי 6 מהקליקים באדוורדס) - האם פייסבוק אכן נחשב יותר אפקטיבי? 2. בפייסבוק קיבלתי לא מעט לייקים תוך זמן קצר (120 תוך 3 ימים בערך). מה שמוזר הוא שרבים מהלייקים נראים לי כמו לייקרים סדרתיים ולא ממש כמו משתמשים נורמליים. מישהו מכיר את התופעה ויש לו הסבר? תודה מראש

כן ולא...

שלום borogon לגבי השאלה הראשונה, פרסום ממומן בגוגל אדוורדס מאוד התייקר בשנה האחרונה ואכן ישנם תחומים שקליק אחד יכול להגיע גם 60-70 שקל ואף יותר. התייקרות זו נובעת כאשר ישנה תחרות גבוהה בתחום מסוים או ליתר דיוק על ביטוי מסוים. מה שקורה הוא פשוט, מפרסמים חדשים שאינם יודעים איך להפעיל את הכלי מציעים מחירים גבוהים ללא הכרה (פר קליק)... האחרים שרוצים להופיע מעלים את המחיר עוד כדי לעקוף את החדשים... וככה תהליך זה מתגלגל עד לכיס של גוגל.. פייסבוק - לא נראה, לי לפחות שהפרסום בפייסבוק הוא יותר אפקטיבי מגוגל אך בהחלט יותר זול פר קליק, התחרות עדיין לא גדולה כמו במערכת הפרסום של גוגל. מכיוון שפייסבוק היא רשת חברתית ולא מנוע חיפוש אני חושב שישנם תחומים ספציפיים שיעבדו הרבה יותר טוב דרכה..(לדוגמא: צלמים, dj, חנויות בגדים/תכשיטים). לגבי השאלה השנייה, איני מכיר את התופעה. אני יודע שאני מפרסם בפייסבוק כבר מעל לשבועיים ולא קבלתי יותר מדי הקלקות ולייקים.. ממליץ לך לנסות למקד את הקמפיין שלך יותר כדי לפנות לנתח שוק יותר ספציפי וכך לא לבזבז הקלקות על "לייקרים סדרתיים".

תשובה מצויינת

אבל צריך לזכור שיש הבדל משמעותי בין שניהם פייסבוק - אנחנו דוחפים לגולש פרסומות מול העניים, נכון שניתן למקד על פי חתכים שונים ולהגיע לקהל יעד מאוד ספציפי. גוגל אדוורדס - שם הגולש חיפש את השירות המוצע והפרסומות מוצגת לו לאחר שהוא ביצע חיפוש, עלות גבוהה יותר לפעמים אך חשיפה לקהל גדול יותר. לכן גוגל כל כך רוצה את הגוגל + כדאי לאפשר להציג פרסומות על פי חתכים שונים כגון, גיל, תחביבים, עיסוק, מין, ועוד...

למעלה