זה קצת תלוי כמו כל דבר בתחום
אף אחד לא יודע במדוייק, אבל לצורך העניין אני ימציא נוסחה פיקטיבית אבל שכנראה משקפת את הרעיון ההגיוני שגוגל יעבדו לפיו.
P ציון אתר לצורך העניין של האתר שלך בכלליות.
עכשיו צריך להחליט האם האתר שלך צריך לעלות כשמחפשים נגיד "מנעולן ראשון"
ראשון זו עיר ולכן אנחנו בתחום ה"חיפושים מקומיים"
אם האתר שלך זיהה את עצמו עם סניף בראשון נעשה נגיד:
P * 2 לצורך החיפוש הזה.
אם האתר שלך זיהה את עצמו בצפת לצורך החיפוש הזה נגיד ונעשה
P * 0.95
אתה מאבד ניקוד מסויים כי אתה מרוחק.
ואם לא זיהית את עצמך בשום מקום תשאר עם P ללא מכפלה.
אני מניח שיש איזה חשבון קרבה כזה קצת יותר מורכב.
כן אם אתה מראשון ומעולן אחר מזוהה מצפת ואני מחפש צפת הוא צריך לעלות קודם אבל הוא יעלה קודם גם אם אתה לא מסמן את האתר שלך במיקום כלשהו כלל.
אם האתר האחר לא סימן מיקום ואתה בראשון ואני מחפש צפת, האתר איבדת ניקוד כלשהו? לדעתי כן, אבל יחסית קטן.
קשה לדעת אם יש באמת איבוד ניקוד כזה וכמה הוא בדיוק, אף אחד לא יודע, הניחוש שלי שיש משהו מסויים רק מסיבה כזאת של "זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי במקומם" וגם בטח יש איזה נסיון ניחוש מיקום מהאתר והwhois שלו ועוד. שיקבל פחות ניקוד כי הוא לא בטוח ב 100%.
אבל מה עדיף לקבל ייתרון גדול במקום מסויים ועוד כמה יתרונות בונוס שהפלטפורמה מוסיפה כמו שצינו ולאבד קצת באחרים או לא לקבל כלום?
זה שאלה שכל אחד צריך לענות לעצמו.
לדעתי תווך ארוך גוגל יבטחו יותר ויותר בעסקים שמזהים את עצמם בדרך כזו לדוגמה וזה יזקף לתוכם לציון הכללי של האתר (הP שדיברנו קודם) וזה יעזור יותר משזה יזיק ברוב המקרים. (היום יש להם עוד פרמטרים שהם מסמיכים אתרים commerce כאתרים בטוחים וכו' זה משהו שיתרחב לדעתי)
תמיד יהיו מקרי קצה של פאשלות, זה חלק מהמשחק.
תחשוב באותה מידה על ה"כותב" שיש בחלק מהתוצאות (צריך לסמן) ואז יש תמונה של עצמך, ואם התמונה שלך היא של אחד לבן והגולש תימני, האם זה יגרום לו לא לרצות, אולי, אבל עצם התמונה נותנת ייתרון של הבלטה והרגשת ביטחון שזה לא איזה חרטתן רמאי שמנסה להסתיר את עצמו.