גוגל מוגל

המחיר של הגודל (של GMAIL)

"דילמת גוגל: אימייל מושלם מול פרטיות" - מאת: שרית פרקול, מעריב, 02.04.04 "בעולם כבר החלו מתווכחים על הסכנות שבשירות המייל החדש של גוגל. הבעלים לא מבינים מה מסוכן כאן". "איך ירגיש משתמש בשירות הדואר העתידי של גוגל, אם ימצא בתיבת הדואר האלקטרוני שלו, בעודו קורא את המכתב שכתבה לו יוכבד על כך שזה לא נורא שלא עמד לו אתמול בלילה, זה קורה לכולם וכו', מודעה המפרסמת ויאגרה? השירות החדש, Gmail, אינו זמין לקהל הרחב, אבל כבר מעורר פולמוס בקרב מומחים ופעילים פוליטיים. כולם תוהים איך להגיב לכוונתה של החברה לסרוק כל דבר דואר אלקטרוני שיעבור בשירות שלה". [...] "את המכתבים העתידיים שלנו לא יקראו עובדי גוגל, אלא מחשבים. ובכל זאת, המחשבה על אותה פרסומת לוויאגרה באמצע התכתבות אינטימית מספיקה כדי לעצבן את האנשים". [...] "אימייל הוא צורת תקשורת אישית, והצבת פרסומות מפולחות בתוך התיבה שלנו תגרום לנו להרגיש שחדרו לפרטיותנו, אומר כריס הופינגייל, ממנהלי 'המרכז למידע על פרטיות אלקטרונית', הממוקם בוושינגטון. הוא הישווה את הפרסומות של ג'ימייל לקול ממוחשב, הקוטע שיחת טלפון בנושא חופשה עם פרסומת של סוכנות נסיעות. 'זאת הרחבה שצריכה להטריד אנשים', מוסיף הופינגייל. 'תקשורת בין אנשים היא דבר מקודש' ". ראיתי את התגובות לכתבה, הרוב חושבים שהגודל כן קובע (של תיבת האימייל..
), ומוכנים לשלם בפרטיותם בתמורה. מה דעתכם? האם זה שמחשבים יסרקו את תוכן האימייל ולא אנשים הופך את החיטוט הזה לסטרילי? ועוד משהו מטריד מהכתבה: "לפי הכתבה ב'לוס אנג'לס טיימס', פעילים למען זכויות הצרכן חוששים גם מכך, שגוגל עלולה לקשור בין משתמשי ג'ימייל לבין החיפושים שלהם באינטרנט. המנגנון של גוגל מתעד את כתובות ה- IP של מחשבים בזמן החיפוש, כדי להתאים את התוצאות למיקום הגיאוגרפי. אבל אין לו שמות או מידע מזהה אחר שאפשר לקשור לכתובות ה- IP. ברגע שהמשתמשים יירשמו לשירות ג'ימייל, גוגל יוכל לעשות את הקשר, אם ירצה - אמרה ל''לוס אנג'לס טיימס' פאם דיקסון, מנהלת 'הפורום העולמי לפרטיות', הפועל בסאן דייגו. והחיבור בין שתי מערכות הנתונים האלה - מי אנחנו ומה חיפשנו - עלול להעלות סומק עז בלחיים של אנשים מסוימים". שווה לקרוא את תגובה מס' 5: "העניין הגדול הוא שלא מדובר על סריקה שתוצאותיה נזרקות (כמו באנטיוירוס או סריקה לגלוי תשדורות טרור), אלא שGMAIL ייצור תיק אישי שלכם, יקשר את זה לחיפושים שאתם עושים בGOOGLE, וכך יהיה לאח הגדול פרופיל מלא על הנטיות הפוליטיות שלכם, מה אתם קונים, איזה אתרים אתם מבקרים (למי שלא זוכר- הTOOLBAR של GOOGLE אוסף, בגרסתו המלאה, סטטיסטיקה על האתרים בהם אתם גולשים). אז נכון שכרגע הם בסה רוצים לדעת איזה פירסומות לשלוח לכם; אבל זה מאגר נתונים שלא תוכלו לצאת ממנו את הם יחליטו מחר למכור אותו לאיזה ממשלה או גוף פרטי. זוכרים את ימי הפינקס האדום? זה כלום לעומת מה שאפשר לעשות כאן. לא שווה למכור את הפרטיות שלכם בשביל כמה שקלים".

taltheskater

New member
לא כואב יותר מ...

הדילמה ששרית פרקול מדגישה בכתבה איננה כואבת יותר מהמצב הקיים היום בדואר הרשת הכולל גם היום פרסומות. תיבת הדואר העיקרית שלי נמצאת ביאהוו והם מפנים אלי פרסומות בעברית גם כשאני נמצא בחול. לא בדקתי, אבל באופן אינטואיטיבי אני חושב שיותר ויותר משתמשי אינטרנט משתמשים בדואר רשת ולא בתיבת דואר סטטית אצל ספק האינטרנט שלהם. השינויים החשובים הם במקרה הזה, לעניות דעתי, גודל התיבה - אחד גיגה לעומת מספר מגה ביטים די בודדים, והאפשרות לערוך חיפוש בתוך מסמכי הדואר האלקטרוני שלנו. שני גורמים אלה נראים לי מאד חשובים ומשמעותיים. אפשרות שמירת התכתבויות שלמות לפרק זמן סביר, לא רק לימים ספורים בתיבת הדואר ואפשרות חיפוש הקיימת היום רק במערכות מיוחדות של ניהול תוכן. מה שנראה לי מצער הוא שהשרות הזה עדיין לא זמין ואני תוהה מדוע הם פרסמו שהוא מתחיל לפעול באחד באפריל. י.ש.

e-magine

New member
גם אני חושב שזאת דילמה מדומה

הפרטיות ברשת היא מיתוס, אבל אשמח מאד לפתוח תיבה או תיבות בגודל כזה, זה ישמש כגיבוי לקבצים שאני רוצה להיות בטוח שלא ימחקו לי.

פה מדובר על כך, שיפנו אלייך פרסומות

עפ"י תוכן מכתבייך... זו לא הרגשה הכי נעימה, לדעתי. שלא לדבר על האפשרות, שהתוכן הזה יכול לדלוף החוצה (מתקלות במנוע החיפוש ועד "עזרה" לסוכנויות ביון בשם "הביטחון העולמי", ומשם כבר פתוחה הדרך למכירת אינפורמציה מפולחת לכל המרבה במחיר...).

סרפד

New member
הפתרון הוא לא להשתמש בזה לדואר אישי

יש הרבה שימושים למגאבייט של זכרון. בשביל דואר אישי או דברים אחרים שאנחנו מעדיפים לשמור לעצמנו עדיף לפתוח חשבון דואל חדש כל פעם שמתמלא לך שטח האיחסון, או לשמור את הדואל האישי לדיסק במחשב ולמחוק אותו מאתר הדואל. בכל מקרה, גם אני נוטה לחשוב שפלישות כאלה לפרטיות כבר נעשו, אבל ההבדל המהותי הוא שבמקרה הזה המשתמש נותן את רשותו לכך ולכן זה הופך לחוקי. וצריך לחשוב טוב על ההבדל הזה ולעיין בכל פרטי הסכם השימוש לפני שנרשמים.

e-magine

New member
אני לא מתכוון להשתמש בזה כדואר

אגב, אני חושב שזה מאד בעייתי, כי בעצם גם אם אני נותן רשות למנהל השרת לעיין במכתבים שלי, זה לא אומר שמי ששלח לי מכתב גם נתן רשות כזאת. בכל מקרה, אם יהיה שרות כזה אני מתכוון לנסות לפתוח כמה תיבות, זה מחסן חינם, גיבוי נוסף לכל מיני דברים שגם ניתן לפתוח אותם ממחשבים שונים. זה יכול להיות מחסן של שירים, של תמונות, של טפסים שאני משתמש בהם ואין בהם שום סודיות וכיו"ב. השאלה היר רק כמה זה יהיה אמין. היה פעם שרת דואר חינם, שנקרא ניומייל, היו לי שם תאים, אכסנתי מכתבים, יום אחד החליטו להחליף שרת והכל נמחק. כתבתי לחברה ושאלתי איפה המכתבים שלי, אנו לי 'צטערת, החלפנו שרת, זה מה יש. שירות חינם, לא התחייבנו לכלום.

אם אתה מתייחס לזה כאל מחסן חינם,

ואומר שלא תשתמש בשירות הזה כשירות דוא"ל - אתה מודה שזה בעייתי מבחינת הפרת הפרטיות שלך. למרות שאתה אומר שאין פרטיות אמיתית ברשת - אתה עדיין צריך, לפחות את ההרגשה, של הפרטיות. סריקת ההודעות של גוגל תהייה יותר חודרנית מזו המקובלת במסננים המשמשים לאיתור וירוסים ודואר זבל בדואר האלקטרוני. ויש בעיה גם עם כך שגוגל מתעתדת לשמור את עותקי ההודעות במערכת שלה, כולל הודעות שהמשתמש מחק וגם אחרי שהוא סגר את חשבונו בגוגל. " 'איסוף מידע בצורה נרחבת כל כך נראה כהפרה בוטה של הגנות תקשורת בבריטניה וייתכן כי אף במדינות אירופאיות אחרות', אומר דייוויס. Privacy International כבר הגישה תלונה נגד Gmail לרגולטור הבריטי. 'אם רישומי הדואר האלקטרוני של מיליוני אנשים ישמרו במחשביה של גוגל, המאגר הזה יהפוך למקור מידע רב ערך עבור גורמים שונים, שהמשתמשים לא בהכרח רצו בהם', טוען דייוויס". "אחינו הגדול גוגל" - אי.פי. ב- Ynet , 08.04.04

e-magine

New member
לא יקום ולא יהיה כדבר הזה

מסיבה פשוטה ביותר. נניח שיש לי תיבה בגוגל ונתתי הסכמה לסרוק את הדואר שלי, אבלאם את שלחת לי הודעה, באיזו זכות יסרקו את הדואר שלך? בוודאי שזה בעייתי, אני גם אומר שיש תאונות דרכים אבל זה לא אומר שאני מסכים שמישהו יכנס בכביש באוטו שלי.

xslf

New member
אבל גם בלי הסריקה,

הדואר שלנו חשוף. כל שרת שהדואר עובר דרכו בדרך יכול לקרוא בדיוק מה שיש שם. מבחינת פרטיות, הדואר שלנו פרטי בדיוק כמו גלויה (אלא אם שלחנו אותו מוצפן). אז נכון, גוגל הודיעו שהם עכשיו יעברו על ערימת הגלויות בצורה שיטתית, ויש כאן סיבה לדאגה. אבל לא מדובר בעליית מדרגה גדולה *כל כך*. זה לא כמו שהדואר היה פרטי במיוחד גם קודם.

simplex

New member
המחשב שלי

המחשב שלי הוא איש הסוד שלי. הוא חודר לפרטיות שלי באופן בלתי נסבל. גם אם הוא רק שלי ואין לאף אחד אחר גישה אליו, עדיין "הוא" יודע עלי הכל. אני לא אומר את זה כי זה המקרה שלי. אני אומר את זה כדי להתמקד בשאלה, מה זו חדירה לפרטיות. האם העובדה שמכונה יודעת עליכם הרבה מהווה את הבעיה, או שהשאלה היא מה בדיוק נעשה עם המידע הזה, ומה מידת השליטה שלכם על העניין. בינתיים לפי גוגל, כל החומר (הרגיש נניח) ישמר בזכרון של מכונה. והיא תבחר מתוך קבוצת פרסומות נתונה את הפרסומות שיתאימו לכם. אם הסיפור עובד כמו שגוגל מציגה אותו, האינפורמציה בעצם לא יוצאת החוצה מהמכונה, ורק לכם יש גישה לחומר. ואז מתחילות שאלות: א) האם זה טוב שחומר "כל כך" רגיש יהיה מרוכז במקום אחד? זו שאלה שנשאלה כאשר מייקרוסופט יצאה עם שרות ה- Passport שלה, ואכן כבר היו פריצות למערכת ה- passport. ב) האם אפשר לסמוך על גוגל שהמידע לא יצא החוצה מהמכונה שלהם? ג) האם באמת החומר כל כך רגיש, או שסתם פיתחנו רגישות יתר בנושא הפרטיות? ד) עד כמה לשלטונות תהיה גישה לחומר עליכם רטרואקטיבית, לכשירצו. ה) קשור ל- ג' - מדוע לא להשתמש בחשבון דואר כזה למטרות מוגדרות, שבהן אין לכם בעיית "חשיפה".

e-magine

New member
כמה הערות

לפני שנים רבות, במסגרת לימודיי למדתי איזה קורס בחירה על פוליגרף (מכונת אמת או גלאי שקר). למי שלא יודע: מכונת האמת היא מכשיר ניטור המודד תגובות פיזיולוגיות של אדם בזמן שהוא נשאל ועונה לשאלות. שיטות התשאול שונות וככל שהמכונה מודדת יותר פראמטרים, היא נחשבת יותר משוכללת. (דופק, מוליכות חשמלית של העור וכד') הנחת היסוד של השימוש בפוליגרף היא שאדם רגיל (ולא אכנס למה זה רגיל לצורך העניין) יש לו תגובות פיזיולוגיות שונות בזמן אמירת אמת ובזמן אמירת שקר. הנחה זאת לא הוכחה. בכל מקרה, החקירה בפוליגרף משמשת ככלי סיוע בחקירות למיניהן וגם לאבחון כח אדם. אתם יודעים מה המרכיב החשוב ביותר בבדיקת פוליגרף? הבודק.
השאלה של רגישות לפרטיות היא שאלה סובייקטיבית ואובייקטיבית. ברור שאנשים מתייחסים לנושא בצורות שונות, יש שושואים קיצוניים ויש שחיים בבית זכוכית כמו שעשתה ג'ני מג'ניקאם (שאין לה בעיה להצטלם ערומה בזמן צחצוח שיניים אך ספק אם תרצה לספר לנו כמה כסף היא הרוויחה מהפרוייקט שלה) וכל ממשיכיה. יחד עם זאת, יש דברים שני דברים יסודיים שניתן לומר בקשר למאגרי מידע: האחד הוא שיש דברים שנחשבים כמעט בכל חברה כמידע אישי ובתוך זה קיים מעגל יותר מצומצם של מידע אישי רגיש. אין כמעט אדם שלא יגיד שתיקו הרפואי וענייני צנעת הפרט שלו הוא מידע אישי רגיש, יש שיגידו שגם מידע אחר הקשור למשפחתו, הכנסותיו הוצאותיו וחובותיו, מצב הונו, עברו הפלילי אם יש לו, הם מידע אישי רגיש, ויש שיגידו שמידע רב שאינו רגיש, כגון כתובתו, מספר הטלפון הנייד, גילו המדוייק, ועוד כל מיני דברים שיכולים להיראות טריוויאליים, הם מידע פרטי שלא רוצים לחלוק עם הכלל. מאד קשה לי להגיד היכן ציפיה סבירה לפרטיות והיכן רגישות יתר, אך ברור לי שצריך להיות איזה מינימום מוגן וגם להשתדל לתת לכל אחד לשלוט לבד על ברז המידע שלו.
עכשיו סיפור ששיעשע אותי, שקראתי לפני כשנתיים, במעריב אונליין, מאת ניסו כהן. הסיפור היה שבאותה תקופהדובר רבות על כך שאמזון מנטרת את גלישת לקוחותיה וגם היא שינתה את עיצוב האתר והרחיבה את פעילות המסחר האלקטרטני מעבר לנושא הספרים והחומרה. נדמה לי שהוספה חנות אופנה. הסיפור היה שכל לקוחות אמזון קיבלו אימיילים חתומים ע"י המנכ"ל, המזמין אותם לשלוח לו באופן אישי הערות לגבי החידושים באתר. ניסו כהן שלח אימייל בה הוא כתב שהוא רוצה בחזרה את האמזון "הישן והטוב". התשובה של המנכ"ל לא בוששה להגיע ובה נכתב בנימוס ובקורקטיות האמריקאית, תודה רבה על התייחסותך, אנחנו מעריכים אותך מאד, בעקבות בקשתך אנו נמשיך לעקוב אחרי קניותיך אצלנו ובקרוב נציע לך בדואר אלקטרוני הצעות המותאמות להעדפותיך, ממיטב מוצרי חנות הסקס שאנו עומדים לפתוח?"

פתרון לבעיית הפרטיות היא הצפנה

לא משהו מסובך מדי, אבל בשניה שהטקסט שלכם הוא לא קריא למחשב, אי אפשר לפלח אתכם. מדיה בינארית אחרת (תמונות, מוסיקה, וידאו) לא ניתנת לניתוח על ידי מחשב (עדיין). כך שטקסט מוצפן וקבצים מצורפים לא מוצפנים (מישהו כבר המציא מושג עברי ל Attachment?) לא יאפשרו לאף מנוע לנתח את המכתבים שלכם. לאמיצים שביניכם מומלץ לנסות את אתר PGPi לתוכנה שתעזור לכם להמנע מעיניים חשדניות שיחטטו לכם בדואר.

הראש היהודי ממציא לנו פטנטים... ../images/Emo8.gif

מה שכן, זו אשכרה הכרזת מלחמה על מיקרוסופט, ודווקא משום שהשימוש העיקרי יהיה, כנראה, אחסנה של קבצים, כמו שכתב e-magine . הכלי העיקרי יפסיק להיות המחשב האישי, אלא האינטרנט.

simplex

New member
בעיני זה להפסיד את העיקר

נעזוב לרגע את שאלת הפרטיות, בעיני החשיבות העיקרית של השרות של גוגל הוא לאו דווקא בגודל התיבה, אלא במנוע החיפוש המצויין, שיחפש לנו חומר שאנו צריכים בבליל הדואר שצברנו. עד שתהיה תנו מערכת ניהול קבצים מבוססת אינדקסים במחשב, שתאפשר לנו חיפוש יעיל כמו של גוגל במחשב האישי לשלנו (אולי גוגל ירתמו לזה - גם נדמה לי שדיברו על זה שמשהו דומה אולי ישולב במערכת ההפעלה הבאה של חלונות), אפשר למשל שכל פעם שיש חומר מעניין שאני מוצא, אני שולח אותו לכתובתי בגוגל, ואולי גם רושם כמה מילות מפתח משלי במכתב. גם רשימות דואר בנושאים מעניינים - מכתביהן נשלחים לשם. וככה יש לי מנוע חיפוש נפלא לאתר אינפורמציה מתוך מאגר שאני בניתי וגדרתי. נכון. המחשב של גוגל "ידע" מה כתוב שם, וגם פרסומות יהיו מותאמות. עבור חלקנו גם רצוי שלא יפרצו את המאגר של גוגל (לפחות הם עובדים עם לינוקס). עניין ה- PGP הוא רעיון נחמד. היתרון - גוגל לא ידע מה כתוב במכתב. החיסרון - מנוע החיפוש של גוגל שאני משתמש בו כדי לאתר חומר, גם לא ידע לאתר עבורי את מה שאני מחפש.

תיבת דואר בנפח 1GB - לא רק ב-Google

" תיבת דואר בנפח 1GB - לא רק ב-Google" - מאת: אבירן מורדו, Techno, 07.04.04 "לא רק Google יכולה להציע תיבת דואר אלקטרוני בנפח 1GB. חברת Spymac Network, המספקת חלופה לשירות mac. של חברת Apple, הולכת בעקבות ענקית החיפוש ומציעה לגולשים תיבת דואר בנפח של 1GB בחינם. בניגוד למתחרה, Spymac מתחייבת שלא לסרוק את הודעות הדואר שתקבלו או תשלחו לשם הצגת פרסומות מותאמות אישית, כפי ש-Google מתכוונת לעשות. בנוסף, תוכלו לגשת לתיבת הדואר שלכם באמצעות פרוטוקול POP3 ולא רק באמצעות הדפדפן. ואם זה לא מספיק לכם, בנוסף לתיבת הדואר מציעה החברה גם 100MB לאחסון אתר אינטרנט, 250MB לאחסון תמונות, בלוג אישי, גלריית תמונות ופורום משלכם - והכל בחינם".

damtiela

New member
יש לי שם חשבון...

השרתים שלהם נופלים לפעמים... יקח קצת זמן עד שיתייצבו...

י.ש.

New member
הקריאה תעשה על ידי מכונה

לא מדובר בקריאה ממש של בני אדם אלא זיהוי מילים על ידי מכונה . מחשב לצורך מיון ולצורך פרסום.

e-magine

New member
גוגל מתקפלת

סנאטורית אמריקאית אומרת: "זה כמו לוח מודעות בתוך הבית". גוגל מעקבת את פתיחת הדואר לציבור: מנכ"ל החברה: "אנו שוקלים שינויים בשרות". הכתבה בנענע.

למעלה