בהקשר ה"אסטרטגי"
יש אכן חילוקי דיעות בנושא הזה. האינטרנט הפך למקום המפגש הבינלאומי של של אירגוני הטרור האיסלמיים - הם משתמשים בו לגייס מימון, פעילים, לתאם פעולות, להפיץ את האידאולוגיה האיסלמיסטית (הבחנה: מוסלמי הוא מי שמאמין באיסלם, "איסלמיסט" הוא מי ששואף להחיל את השריעה, ההלכה האיסלמית, כחוק המדינה בכל מקום בו יש רוב מוסלמי, אפילו רוב מוסלמי זעום, וברוב המקרים לכונן מדינה איסלמית עולמית בטווח הארוך יותר. כל ה"איסלמיסטים" הם מוסלמים, רק חלק מהמוסלמים הם "איסלמיסטים"). יש הסבורים שצריך לנסות לסגור כל אתר ורשימת דיוור שמשמשים לתקשורת ופעילות של אירגוני טרור כדי לפגוע ביכולת שלהם, ויש הסבורים שחוץ מזה שזה בלתי אפשרי, זה גם בלתי רצוי כי האתרים הללו מספקים המון מידע על התופעה ועל האירגונים, וקל הרבה יותר להגיע למידע הזה ברשת מאשר בעבר כשמקום המפגש היה באפגניסטן. זה בלי קשר לחופש הביטוי. לא יודעת מה כתוב באתר של החמאס, חוץ ממה שקראתי בבלוגים בזמנו (אלה באמת חדשות די ישנות). אבל זה לא נראה לי בעייתי מבחינת חופש הביטוי במדינות בהן החמאס נכלל ברשימת אירגוני הטרור. אתה אומר שהמלחמה של ארה"ב לא נחלה הצלחה - וזה שנוי במחלוקת כי המלחמה עדיין לא נסתימה. מה שבטוח זה שגישת ההתעלמות נחלה כשלון מוחץ - התעלמו מתופעת הטרור האיסלמי משך עשורים, כל עוד הוא פעל בעיקר מחוץ למערב, התוצאות בינתיים היו פרישה של תאי טרור איסלמי גם בכל אירופה, פיגועי ה- 11 בספטמבר ופיגועי ה- 11 במרץ במדריד. להתעלם כבר אי אפשר, אז השאלה היא מה עושים עכשיו? התשובה תלויה לא רק בשיקולים אסטרטגיים, אלא גם בפרשנות של המציאות - מה הגורמים לתופעה? כיצד ניתן להלחם בה? האם יש להלחם רק בטרור עצמו באופן ישיר בלבד, או גם לנסות לטפל בשורשי הבעיה? ויש תשובות שונות לשאלות. בעיקר לשאלה מה הגורמים לתופעה - כאן יש תשובות שונות בקיצוניות זו מזו. בכל מקרה, זו לא מלחמה מוגבלת, צבאית בלבד, ומקומית בלבד, שתמשך רק כמה שנים, אלא הרבה יותר. והמבחנים האמיתיים של האמריקאים בשלב הנוכחי שלה הם אם עירק תוכל להיות דמוקרטית ואיך זה ישפיע בהמשך על הסביבה (לבנון, סוריה, לוב...), ובעיקר מה יקרה באירן. לכן עדיין אי אפשר לשפוט את תוצאות המהלכים האמריקאיים. הטרור האיסלמי שונה מארגוני הטרור האחרים בכך שיש המון אירגונים שפועלים בכל העולם ומקיימים קשרים ושיתוף פעולה זה עם זה, ובכך שחלקם שואפים ליותר מאשר מטרה מקומית מוגבלת - זו תופעה גלובלית נרחבת מאד עם אידאולוגיה גלובלית. בכך הם שונים מ- ETA, מה- IRA, מאש"ף ומאירגוני טרור יהודיים שהם מקומיים בלבד ושואפים למטרה מקומית בלבד, אם כי אש"ף פעל גם בחו"ל נגד ישראלים ויהודים, הרג בדרך גם בני אומות אחרות ובסה"כ הרג כנראה יותר נוצרים (בלבנון) מאשר יהודים, אז הוא חורג קצת מן המקומיות שלו. באתר של פדרמן יש קריאה להצטרף לתנועה של פדרמן ולהיות פעיל בה, לתרום כסף ולהפיץ את התוכנית השבועית של פדרמן ואת האתר - השאלה היא מה התוכניות שלהם, האם הם מתכננים פעילות אלימה. אני עדיין לא יודעת מה פדרמן מציע לעשות כי אני לא מסוגלת להקשיב לקבצים האלה. התחלתי להקשיב לקובץ למעלה עם הכותרת "התוכנית של הימין היהודי האמיתי באמריקה", אבל לא הצלחתי לצלוח יותר מ- 20 דקות של הדבר הזה. אני משערת שכבר נדע מה פדרמן מתכנן כשיגיע הרגע...