"גוגל" וה"חמא"ס"

בטחון1

New member
"גוגל" וה"חמא"ס"

מנוע החיפוש הפופולרי בעולם,"גוגל", העניק שרותי פרסום לזרוע המבצעית של ה-"חמא"ס" http://www.intelligence.org.il/sp/3_05/search.htm

sela v

New member
למה YNET לא בדקו

מה קורה שמקישים בגוגל גוש קטיף? קיבלתי אתר שמהלל את האיש המפוקפק נעם פדרמן ב-http://www.jtf.org/g/

סרפד

New member
קבלת את זה בתוצאות החיפוש

או בפרסומות של גוגל? כי יש הבדל בין להכניס אתר למנוע החיפוש לבין לפרסם אותו בפרסומות של גוגל. במנוע החיפוש אפשר למצוא כל דבר - אתרים נאציים, אתרים שמלמדים להרכיב פצצות, אתרי פורנו-קטינים, אתרי מכירת נשים וכו'. לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל זה שונה מאשר לקחת תקציב פרסום של ארגון טרור ולפרסם אותו על פני רבבות אתרים, כולל פרסומות לגיוס פעילים, מחבלים מתאבדים ותרומות כספיות. יש המוני אתרים שמשתמשים בסוכנות הפרסום של גוגל - כלומר, בעל האתר מכניס קוד מסוים לאתר שלו והמנגנון של גוגל מציג אוטומטית על גבי אותו אתר פרסומות שמתאימות למילים שכיחות באתר, ובעל האתר מרוויח כל פעם שמבקר באתר לוחץ על הפרסומת. וכך קרה שאלפי אתרים שממש אינם תומכי החמאס, שהזכירו בפוסטים מילות מפתח כמו חמאס, איסלם, פלשתין, פתאום הופיעו על אתריהם פרסומות לתנועת החמאס.

sela v

New member
זה היה בחלק של הפרסומות

בעצם זו הפרסומת היחידה שיקבלתי שרשמתי את צמד המילים הנ"ל.

sela v

New member
אבל על זה אף אחד לא יתלונן

לי לא מפריע שיהיה את זה או את זה.

סרפד

New member
אתם יכולים להתלונן

מה זה "אף אחד לא יתלונן"? כל הפואנטה היא לא לשבת על הכורסה ולחכות שמישהו יתלונן, אלא להתלונן בעצמכם - לשלוח דואל לגוגל, לכתוב לתקשורת, לכתוב בבלוגים, בפורומים, שעוד אנשים ישלחו דואל לגוגל ולתקשורת. הפרשה של פרסום החמאס יצאה לתקשורת בגלל שאלפי גולשים התלוננו על זה. אבל את/ה לא תתלונן/י כי זה לא מפריע לך. ואחרים לא יתלוננו סתם כי אין הם פסיביים. אני מנסה להקשיב עכשיו לאחד הקבצים באתר כדי לשמוע מה התוכנית שלהם, אבל לא נראה לי שאני אחזיק מעמד 40 דקות.

sela v

New member
אמרתי שלי לא מפריע

אני בעד שכל אחד יגיד מה שיש לו להגיד, וסתימת פיות עושה בד"כ רק יותר גרוע. זה שמתעלמים ממשהו לא אומר שהוא לא קיים, ולכן אני לא מתלונן.

סרפד

New member
אני יודעת שאמרת

ואני אמרתי שאתה לא תתלונן כי זה לא מפריע לך ואחרים לא יתלוננו כי הם פסיביים. אבל אח"כ אתם מתלוננים על זה שאף אחד לא מתלונן. לגבי "סתימת פיות": א. לא מדובר רק בהבעת דיעה, אלא גם בגיוס כספים ופעילים. בשני המקרים. (ואני עדיין לא בטוחה שאלה מקרים שווים, אבל לצורך העניין נניח שכן). ב. גם כשמדובר רק בהבעת דיעה, צריך לקחת בחשבון שהפרסום שלה עוזר להפיץ אותה. כלומר, זו לא רק מציאות קיימת עם מימדים נתונים ובלתי משתנים שאפשר לבחור לפרסם אותה או להסתיר אותה, אלא הפרסום משפיע על המימדים. וכאן נכנסת הסוגיה של חופש הביטוי מול ערכים אחרים. למשל, זה מאד אצילי מצד עו"ד יהודי אמריקאי להגן על זכותה של תנועה ניאו-נאצית לקיים מצעד הישר בלב האיזור בעל האוכלוסיה היהודית הכי צפופה בארה"ב, אבל אני תוהה מה היה אותו עו"ד עושה אם התעמולה הנאצית היתה סוחפת לא איזה אחוזון זניח מאוכלוסיית ארה"ב, אלא חצי או שני שליש מהאוכלוסיה, ובעקבות זאת מקבלת ביטוי מעשי יותר משמעותי מאשר תקיפת יהודים פה ושם וונדליזם, אם היא היתה עולה בחייהם של הרבה אנשים. ואני תוהה מה אנשים כאן היו עושים אם תנועה שמבצעת פיגועים בערבים היתה מקבלת שטח פרסום בפורטל הכי מרכזי במדינה כדי לגייס מימון ומחבלים. היית טוען שצריך לאפשר את זה כי לא צריך לסתום פיות?

sela v

New member
זה דבר מאד מסובך

דבר ראשון אני חושב שאותם ארגונים מסתירים את גיוס מתאבדים. לא מבין ערבית בשביל לקרא את אתר החמאס, אבל באתר היהודי אין קריאה מפורשת. השאלה עם מלחמת חורמה עוזרת? או שעדיף להתעלם. למשל מלחמת האמריקאים באל קעידה לא נראה לי נחלה הצלחה.

סרפד

New member
בהקשר ה"אסטרטגי"

יש אכן חילוקי דיעות בנושא הזה. האינטרנט הפך למקום המפגש הבינלאומי של של אירגוני הטרור האיסלמיים - הם משתמשים בו לגייס מימון, פעילים, לתאם פעולות, להפיץ את האידאולוגיה האיסלמיסטית (הבחנה: מוסלמי הוא מי שמאמין באיסלם, "איסלמיסט" הוא מי ששואף להחיל את השריעה, ההלכה האיסלמית, כחוק המדינה בכל מקום בו יש רוב מוסלמי, אפילו רוב מוסלמי זעום, וברוב המקרים לכונן מדינה איסלמית עולמית בטווח הארוך יותר. כל ה"איסלמיסטים" הם מוסלמים, רק חלק מהמוסלמים הם "איסלמיסטים"). יש הסבורים שצריך לנסות לסגור כל אתר ורשימת דיוור שמשמשים לתקשורת ופעילות של אירגוני טרור כדי לפגוע ביכולת שלהם, ויש הסבורים שחוץ מזה שזה בלתי אפשרי, זה גם בלתי רצוי כי האתרים הללו מספקים המון מידע על התופעה ועל האירגונים, וקל הרבה יותר להגיע למידע הזה ברשת מאשר בעבר כשמקום המפגש היה באפגניסטן. זה בלי קשר לחופש הביטוי. לא יודעת מה כתוב באתר של החמאס, חוץ ממה שקראתי בבלוגים בזמנו (אלה באמת חדשות די ישנות). אבל זה לא נראה לי בעייתי מבחינת חופש הביטוי במדינות בהן החמאס נכלל ברשימת אירגוני הטרור. אתה אומר שהמלחמה של ארה"ב לא נחלה הצלחה - וזה שנוי במחלוקת כי המלחמה עדיין לא נסתימה. מה שבטוח זה שגישת ההתעלמות נחלה כשלון מוחץ - התעלמו מתופעת הטרור האיסלמי משך עשורים, כל עוד הוא פעל בעיקר מחוץ למערב, התוצאות בינתיים היו פרישה של תאי טרור איסלמי גם בכל אירופה, פיגועי ה- 11 בספטמבר ופיגועי ה- 11 במרץ במדריד. להתעלם כבר אי אפשר, אז השאלה היא מה עושים עכשיו? התשובה תלויה לא רק בשיקולים אסטרטגיים, אלא גם בפרשנות של המציאות - מה הגורמים לתופעה? כיצד ניתן להלחם בה? האם יש להלחם רק בטרור עצמו באופן ישיר בלבד, או גם לנסות לטפל בשורשי הבעיה? ויש תשובות שונות לשאלות. בעיקר לשאלה מה הגורמים לתופעה - כאן יש תשובות שונות בקיצוניות זו מזו. בכל מקרה, זו לא מלחמה מוגבלת, צבאית בלבד, ומקומית בלבד, שתמשך רק כמה שנים, אלא הרבה יותר. והמבחנים האמיתיים של האמריקאים בשלב הנוכחי שלה הם אם עירק תוכל להיות דמוקרטית ואיך זה ישפיע בהמשך על הסביבה (לבנון, סוריה, לוב...), ובעיקר מה יקרה באירן. לכן עדיין אי אפשר לשפוט את תוצאות המהלכים האמריקאיים. הטרור האיסלמי שונה מארגוני הטרור האחרים בכך שיש המון אירגונים שפועלים בכל העולם ומקיימים קשרים ושיתוף פעולה זה עם זה, ובכך שחלקם שואפים ליותר מאשר מטרה מקומית מוגבלת - זו תופעה גלובלית נרחבת מאד עם אידאולוגיה גלובלית. בכך הם שונים מ- ETA, מה- IRA, מאש"ף ומאירגוני טרור יהודיים שהם מקומיים בלבד ושואפים למטרה מקומית בלבד, אם כי אש"ף פעל גם בחו"ל נגד ישראלים ויהודים, הרג בדרך גם בני אומות אחרות ובסה"כ הרג כנראה יותר נוצרים (בלבנון) מאשר יהודים, אז הוא חורג קצת מן המקומיות שלו. באתר של פדרמן יש קריאה להצטרף לתנועה של פדרמן ולהיות פעיל בה, לתרום כסף ולהפיץ את התוכנית השבועית של פדרמן ואת האתר - השאלה היא מה התוכניות שלהם, האם הם מתכננים פעילות אלימה. אני עדיין לא יודעת מה פדרמן מציע לעשות כי אני לא מסוגלת להקשיב לקבצים האלה. התחלתי להקשיב לקובץ למעלה עם הכותרת "התוכנית של הימין היהודי האמיתי באמריקה", אבל לא הצלחתי לצלוח יותר מ- 20 דקות של הדבר הזה. אני משערת שכבר נדע מה פדרמן מתכנן כשיגיע הרגע...

sela v

New member
אנחנו מדברים

על מלחמות הנוצרים מול האיסלם זה מה שאת מנסה להגיד. האמריקאים בכל מיני דרכים מנסים להנחיל כרגע את הדמוקרטיה בכל מקום, למשל הרוסים מתעצבנים על זה שהאמריקאים מנסים להשתלט על הרפובליקות לשעבר של בריה"מ, והשאלה מאיזה סיבה? לא מטוב לב, אלא סיבות אחרות. אנשים בעולם הזה לצערי אגואיסטים. והמוסלמים חוששים שהנוצרים ואמריקה ינסו לכפות אותו דבר עליהם, ולכן ככה הם נוהגים. לא חושב שיש להם רצון להפוך את כולם למוסלמים, למרות שאכן אני שומע את זה לפעמים.

למעלה