אז.........
דבר ראשון, התפקיד ההכי טוב הוא תפקיד שאתה בוחר
אני לא הבנתי למה אתה שואל...כאילו-על סמך מה? קיבלת מנילה ואתה לא יודע מה לדרג? אתה מתכנן ללכת לאחד הדברים האלו בכלצ? אתה מעוניין לבקש מיונים לאחד מהתפקידים האלו? תץפקיד משעמם או לא-זה נתון להחלטתך, כל אחד והדברים שמעניינים/משעמים אותו-זה דיי אינדבדואלי לדעתי. כנל לגבי ה"להתאמץ יותר מדיי". מצד אחד אתה לא רוצה לעשות הרבה-אבל מצד שני אתה רוצה שיהיה לך מעניין, לדעתי קצת קשה למצוא תפקיד כזה [אבל שוב, תלוי מה תחומי העניין שלך ומה אתה מגדיר כמעניין]. - נהג רכב קל-יש לזה את הפלוסים שלו ואת המינוסים שלו [כמו בכל דבר], מצד אחד אתה יכול להיות נהג בוס של מישהו שלא נוסע יותר מדיי ולא מטרטר יותר מדיי-וחוץ מלהביא אותו בבוקר ולהחזיר אותו אחהצ אתה לא עושה יותר מדיי [וגם מקבל את האוטו לרשותך לרוב היום], ומצד שני אתה יכול ליפול על מישהו שכל כמה דקות צריך הסעה ומטרטר אותך המון. וזה תפקיד שניתן להגיע אליו מגיוס כלל צהלי - מתרגם (הפרקליטות הצבאית)-אין לי מושג מה כולל בו התפקיד ועל אופיו, אבל תמיד הפרקליטות נשמעה לי מקום מעניין. - רכז מתגייסים-תפקיד שדורש בד"כ מיונים קדם צבאיים, השירות מתבצע בלשכות הגיוס האיזוריות ובמפקדה [קרייה-שבקרוב עוברים לבקום]. השעות הן בלשכות גיוס מ7 וחצי בבוקר עד 5 אחהצ. תפקיד לא שוחק כי הוא מגוון...אבל מצד שני דורש המון עבודה... - רכז קישור וגיוס-אחראים על מערך המילואים, גיוסים עדכונים, שליחת צוים-וכו'. - שחקים-אין לי ממש מושג, אבל הבנתי שיש פה אנשים שהתמיינו לזה-הם יוכלו לעזור לך יותר
- ראש לשכה -רל"ש, מגיעים לזה מגיוס כלל צהלי, לפעמים מאותרים מראש [אם זה פרוטקציה או משהו], יש רלשים שאחראים על הלוז של המפקד שלהם ועוד כל מני דברים "פקידותיים" שכאלו. [לא מחייב] - מאבטח מתקנים -לא ממש יודעת מה אופי השירות, אני רק יודעת שזה שירות של שנה וחצי - חייל משטרה-חייל משטרה לא תמיד יכול לכלול את הדרישות שלך. מה שבטוח לחייל משטרה אף פעם לא משעמם. אבל קח בחשבון שיכולים להציב אותך במעברים [אם אתה מתכוון למשטרה צבאית ולא לכחולה] שזה יציאות לא יומיות - חובש -אותי אישית אפעם לא משך, אבל יש לי חברים שהם חובשים במקומות שונים-חלק מרוצים חלק לא...מה שבטוח שהקורס הוא חוויתי ומעניין-השאלה היא בשיבוץ-עד כמה תהייה מרוצה [יומיות לא מובטחות!] - דפס-ין לי מושג מה זה

בהצלחה!