ג'ובניקיםם

mikeyy

New member
ג'ובניקיםם

איזה תפקיד לדעתכם הכי טוב: טוב מבחינה שהוא לא משעמם במיוחד, לא צריכים להתאמץ יותר מידי, וכזה שחוזרים אם אפשר כל יום הביתה,וכאלה. התפקידים: - נהג רכב קל - מתרגם (הפרקליטות הצבאית) - רכז מתגייסים - רכז קישור וגיוס - שחקים - ראש לשכה - מאבטח מתקנים - חייל משטרה - חובש - דפס דרגו אותם מ: 1-10 1 = התפקיד הכי טוב. תודה רבה!!

Lady Whitehorse

New member
מאבטח מתקנים ושחקים באותו משפט?! :p

למאבטחי מתקנים יש יציאות של שבוע שבוע או 9-5 או משהו כזה, לא? אם משעמם אותך לתרגם אל תיהיה מתרגם, אם משעמם אותך להסיע אנשים/דברים אל תיהיה נהג, אם שמירות משעממות אותך אל תיהיה מאבטח מתקנים...

mikeyy

New member
שמירה=מעניין אבל רק שנתיים שירות

להסיע= אם זה רק איזה שעתיים-שעה ביום זה לא נורא כ"כ לתרגם = לא הבנתי כ"כ מה התפקיד הזה

idenu

New member
שמירה מעניין?

טוב כל אחד והסטיות שלו הגדול. בקשר לנהג, יכול להיות יום שלא תנהג בכלל או שתיהיה רבע שעה על הכביש. ויכול להיות יום שתסע עד לאילת וחזרה מהצפון, זה תלוי מה יש באותו רגע.

עמית85

New member
מניסיון

אם כבר בחרת להיות ג'ובניק ולא קרבי, לדעתי חובש יהיה התפקיד הכי טוב מכמה סיבות: 1. הקורס הוא אחד הכיפיים והמעניינים בצבא. 2. חובש זה תפקיד שאפשר להתפתח בו, תלוי איפה. 3. זה נותן הרבה לאזרחות מבחינת עבודות נגישות אחרי צבא. 4. בלי ציניות, אם כבר ג'ובניק, אז תתעסק במשהו חשוב כמו רפואה. בהצלחה

mikeyy

New member
תודה.

ד"א ביקשתי לפני איזה כמה חודשים פראמדיק ולא נתנו לי...אז לא יודע, נקווה שזה כן..למרות שנראה לי שזה כמעט אותו דבר..

Young MC

New member
השמועות מספרות על 52+...

אבל אני מכיר כמה שלא הייתי נותן להם 42

עמית85

New member
ממש לא , אין דרישת קב"א

אין דרישות קב"א. האמת שחובשים קרביים, כאלה שהתגייסו לקרבי וביחידה החליטו לשלוח אותם בסוף המסלול, הם הרבה פעמים חבר'ה שרצו להוציא לפיקוד אבל לא היו להם נתונים.

לא מדוייק

על מנת להגיע להיות חובש טרם גיוסך, יש צורך במיונים קדם צבאיים-מה שכן דורש קבא מסויימת. אלו שיוצאים מיחידות קרביות כמו גבעתי למשל-יוצאים גם אחרי מיון מסויים ביחידה עצמה, לא כל מי שרוצה [תקנו אותי אם אני טועה...אבל ככה שמעתי]. ונכון שלא כל מי שיוצא לחובשים תוך כדי שירות יש לו את הנתונים כמו למי שהולך לפני השירות-כי אז המיון קפדני פחות

עמית85

New member
צודקת, בערך

נכון יש מיוניים קדם צבאיים - לא לכל מסלול בחובשים... בסופי של דבר רוב החובשים הלא קרביים, הולכים להיות חובשי מרפאה, ולזה אין מיונים בד"כ , ואני מאמין שהם גם לא קשים, אבל לא מבטיח. ולא , בקרבי אין מיונים לזה, פשוט הערכת מפקד. רק בשייטת יש מגמה נפרדת לחובשים.

ממ

לא התכונתי שביחידה באמת עושים מיונים כמו בקדצ אלא נגיד אחרי גיבוש מסויים אומרים מי הולך לאן...ויש כאלה שהולכים לחובשים-לזה אני מתכוונת..

עמית85

New member
אה אז זה ממש לא נכון...

ביחידות שעושים גיבושים אליהן, ההחלטה לחובשים מתרחשת בד"כ אחרי הרובאית בסיסית, ז"א לפחות שלושה חודשים..

omri1234567

New member
מדסניק זה התפקיד הג'ובניקי הכי כיפי

שיש והכי טוב גם עובדים ולרוב יציאות ממש טובות הרבה ביומיות וחלק גם בסיס סגור אבל זה התפקיד הג'ובניקי ללא ספק הכי טוב שיש!!

Young MC

New member
אחד שמעביר ובונה שיעורי ספורט

ומסתובב על אזרחי רוב שעות היום

Young MC

New member
אם אתה אוהב את זה

ואם אתה רוצה ללמוד להכין, ובזין שלך להכין שיעורי ספורט...

למעלה