גובה ותזונה

mעיין

New member
גובה ותזונה

גובהי בערך 1.57 ומשקלי בערך 45 ק``ג (האם אני צריכה עוד לרזות?) למען השוואה, אני בגובה של אמא שלי וקצת יותר נמוכה מאבא שלי (אבא שלי 1.70), האם מאכלים מסוימים ייגרמו לי לגבוה עוד, כי אני רוצה מאוד לגבוה אני לא רוצה שזה יהיה הגובה הסופי שלי...כבר מלפני שנתיים אני גובהת בקצב איטי...היה סימן.. ולשאלה קצת אחרת: כעיקרון אני חושבת שאני אוכלת די בסדר: בבוקר קורנפלקס ממותק על חלב בבי``ס פיתה עם גבינה או משהו כזה צהרים- עוף/בשר כלשהו/אורז/סלט, פיצה/נקניקיות/שווארמה/ מרק... (דברים כאלה), ואחרי זה פירות אח``כ בסביבות 5-6 אני מנשנשת מילקי, או מעדן אחר ובערב ביצה/חביתה/ מלוואח/סלט.... אני אוכלת די מעט ממתקים (ושלא נדבר על שוקולד. הפעם האחרונה שאכלתי שוקולד היתה לפני חודש או חודשיים) . והשאלה שלי היא האם אם אני אשמור טוב על מה שאני מכניסה לפה, ואוכל מעט, אני אצמח לגובה פחות? כדאי לי בינתיים לאכול רגיל עד שאסיים לגבוה ואז לשמור יותר? בתודה מראש :)

ניב נ

New member
לא אמרת בת כמה את

בכל אופן כשתגיעי לגיל 18 המשקל המינימלי !! שלך (בהנחה שלא תגבהי עוד)הוא 47 ק``ג ככה שלרזות אין טעם ובקשר לגובה מחסורים תזונתיים (אפילו מחסור בקלוריות) גורמים לאי מימוש פוטנציאל הגובה. על השאלה אם יש לך או אין לך מחסורים כאלו לא אוכל לענות דרך האינטרנט. אני ממליץ לך לפנות לדיאטן/ית.

נדיר

New member
גובה ומשקל

שאלה חשובה מאוד: בת כמה את? גובה הינה תכונה גנטית שאי אפשר לשנות. המשקל שלך ירוד מאוד יחסית לגובה שלך. כדי לחשב את המשקל שאת צריכה אני צריך לדעת אם מבנה הגוף שלך הוא רחב (הכוונה לעצמות), בינוני או צר. [email protected]

תרנגולת

New member
ממ..

את בתת משקל.. וכלום לא יקרה אם תאכלי יותר ממתקים.. לא כל כל כל הזמן.. אבל כלום לא יקרה לך. אפילו לא תשמיני מזה ככל הנראה. וכן, אם תאכלי פחות ממה שאת צריכה.. זה עלול לפגוע בצמיחה לגובה (וגם לרוחב B-) ). כדאי לך לאכול רגיל עד שתגמרי לגבוהה. וכדאי לך לשמור על המשקל הנוכחי שלך ולא לרדת ממנו כי הוא תת משקל..

תרנגולת

New member
ממ..

את בתת משקל.. וכלום לא יקרה אם תאכלי יותר ממתקים.. לא כל כל כל הזמן.. אבל כלום לא יקרה לך. אפילו לא תשמיני מזה ככל הנראה. וכן, אם תאכלי פחות ממה שאת צריכה.. זה עלול לפגוע בצמיחה לגובה (וגם לרוחב B-) ). כדאי לך לאכול רגיל עד שתגמרי לגבוהה. וכדאי לך לשמור על המשקל הנוכחי שלך ולא לרדת ממנו כי הוא תת משקל..

למעלה