גובה אנטנת AIS

JustSailing

New member
גובה אנטנת AIS

אהלן,

בעודי בונה כעת את עמדת הניווט התעניינתי בהוספה של יכולת AIS. מעולם לא שטתי עם מקלט AIS ואינני מתכוון לסמוך עליו באופן מוחלט אך קסם לי הרעיון לאחרונה.

עמדת הניווט בנויה ממחשב ניווט (Pi 2) ולכן חיפשתי מקלט המתחבר למחשב ומצאתי מספר כאלה. ההתלבטות שלי הינה בנוגע לגובה האנטנה. אני לא מעוניין להרכיב אנטנה נוספת בתורן וגם לא לקנות מפצל יקר. השאלה היא האם חיבור של אנטנה ישירות למכשיר לא תספיק לי? נניח והאנטנה הינה בגובה של 1 מטר מעל פני הים, בחישוב מהיר עבור מיכליות ואוניות משא (שהן הדאגה העיקרית) אקבל טווח של לפחות 10-13 מייל שכן האנטנה שלהן גבוהה.

אפשרות נוספת הינה אנטנה נמוכה גם כן אך מותקנת על הריילינג בירכתי הסירה שתתן כמה מיילים נוספים לטווח.
אשמח לדעות לכאן ולכאן, תודה רבה.

gb228

Active member
גם לי מחשב מבוסס PI

ומקלט AIS שמחובר דרך USB.
הרכבתי אנטנת VHF נפרדת על קשת שמחזיקה את הפנל הסולארי - זה בערך מטר וחצי מעל גובה הריילינג, והקליטה טובה מאוד, בד"כ מעבר ל 20 מייל.
לפני כן היא היתה מחוברת בצורה מאולתרת בקצה מוט מטאטא שהיה מחובר לשלד של הבימיני, מה שהציב אותה כחצי מטר נמוך יותר - גם אז הקליטה היתה בצורה די מוחלטת מעל 10 מייל.
למעשה ה SWR של האנטנה הזו טוב יותר מזה של האנטנה בראש התורן, קרוב לודאי כי היא מגיעה עם חוט יצוק, בזמן שלאנטנה מהתורן יש חיבור ביניים בבסיס התורן.
הייתרון הנוסף של הרכבה זו - יש לך אנטנת חירום זמינה באופן מיידי.

JustSailing

New member
מעולה

אני שוקל לנסות לחברו (כשיגיע) לאנטנת VHF קטנה בתוך הקבינה (צמוד תקרה ודופן). באופן כזה הוא יהיה בגובה 1 מטר מעל פני הים, חיבור ישיר למקלט ואפס התעסקות.
&nbsp
במידה וזה לא יספיק אעשה באמת חיבור בירכתי היאכטה בריילינג.
&nbsp
תודה.
&nbsp
באיזה מקלט USB הינך משתמש? שמתי עיני על dAISy

gb228

Active member
יש לי מקלט ישן יחסית (2009 או 2010)

כבר לא מיוצר אבל החברה והמוצר קיבלו בזמנו ביקורות טובות.
נראה לי שזה המוצר שהחליף אותו (לי יש דגם 101)
[URL]http://www.alltekmarine.com/products_detail.php?bgid=4&gid=10[/URL]

אנטנה בפנים הסירה כבר עלולה להיות ברמת קליטה נמוכה ממה שתיארתי

moshesade

New member
יש לי מקלט USB פשוט מסוג dAISy

ששיחקתי איתו על LAPTOP עם תוכנת ניווט מסוג OPENCPN
עובד לטווח של 7-9 מייל עם אנטנת חרום של 30 ס"מ בגובה שולחן הניווט.
אני מתעניין בקונפיגורציה של PI-2 האם תוכל להוסיף פרטים כגון תוכנות שבהן אתה משתמש למסך ולמימשק?

JustSailing

New member
PI-2

שמעתי רק ביקורות חיוביות על dAISy כך שלפי המחיר והספק הצריכה שלו לדעתי אזמין כבר.
&nbsp
מבחינת העמדת ניווט, לאחר מחשבה הגעתי לתצורה הבאה:
מחשב PI2, כרגע משחק עם מערכות ההפעלה, אך נראה שגם הבסיסית raspbian מספקת בהחלט.
GPS BU353 - מקלט GPS USB המחובר למחשב ונמצא בתוך הקבינה, משיג FIX מהר מאוד לטעמי מעליה קרה (לאחר כיבוי ממושך)
מסך - הזמנתי דרך AliExpress מסך 7" לשולחן ניווט. עלה בסביבות 45$, ברגע שהכל מותקן הוא מספק בהחלט אך אני מניח שמסך 10" היה נעים יותר.
מקלדת/עכבר - לשליטה על המחשב הזמנתי מקלדת קטנה אלחוטית אינטגרלית עם משטח עכבר כך שנוח מאוד לשלוח על המחשב משולחן הניווט
&nbsp
בנוסף לכך המחשב מחובר למפצל HDMI וכבל נוסף רץ לקוקפיט, בקוקפיט אשים מסך נוסף (בתוך קייס מוגן). השליטה משם תתבצע עם משטח עכבר בלבד (כמו אלה של הלפטופים) שגם הוא יהיה ממוגן.
&nbsp
באופן הזה יש עמדת ניווט פנימית מלאה + Plotter חיצוני כאשר צריכים ניווט במקומות שדורשים זאת.
&nbsp
תוכנה: OpenCPN כמובן.

gb228

Active member
הקונפיגורציה שלי די דומה

עובד איתו כחצי שנה בקונפיגוציה של PI2.
חייבים PI2 - לפני כן שיחקתי עם הגרסה הישנה של ה PI אבל כוח החישוב היה חלש ו OPENCPN עבד לאט מאוד ולעיתים נתקע.
מערכת RASPBIAN בהחלט טובה לכך
הוספתי מודול של REAL TIME CLOCK שנתקע על ה GPIO מכיוון של PI אין שעון והוא מקבל את השעה מהרשת - דבר שלא זמין בזמן הפלגה. דורש קונפיגורציה של המערכת לעבודה עם ממשק I2C - לא מסובך.
המסך שלי הוא טלויזיה 12 אינץ' (אולי 14 - לא זוכר הרגע) שעובדת על 12 וולט -נרכשה בחו"ל בחנות של ציוד לקרוואנים.
צריך לשים לב שאמנם יש 4 חיבורי USB אבל היכולת שלהם לספק זרם למכשירים מוגבלת (ה PI נותן אינדיקציה ברורה על המסך כאשר המתח נופל וזה קורה כשמחברים יותר מדי דברים ל USB). גם אם היכולת הכללית מספיקה צריך לשים לב שיש מגבלה של 500מ"א ליציאת USB אלא אם משנים משהו באחד מקבצי הקונפיגורציה של המערכת.
אצלי מחוברים רק המקלט של המקלדת/עכבר וה GPS כאשר ה AIS מקבל ישירות ממערכת ה 12 וולט (בדגם שלי יש אפשרות לאספקה ממקורות שונים).

נחמד לראות שיש עוד מתעניינים בפלטפורמה הזו ויהיה עם מי להחליף מידע

זה הזמן לכתוב מדריך DIY בעברית ו/או הרצאה טכנית....

רק תהיה מודע למגבלות של מקלט ה-dAISy כפי שהמתכנן מתאר אותן
בתיאור המכשיר.
אגב אין שום משמעות לTTFF מעליה קרה כשמדובר בכלי שייט.
חוץ מזה יופי של פרוייקט אם רק אפשר היה להקשיח אותו לסביבה ולהעלות אמינות אז הוא בוודאי היה עולה כמו מע' מסחרית. ואם תצליח להגן על המחברים והאלקטרוניקה מחדירת לחות כבר פתרת 90% מהבעיות.

samos

New member
ais

Ais עובד בתדרי vhf,יש מדמעות לגובה, אולם יש איבוד הספק קליטה,על ראש תורן. אולם כאשר המכשיר מחובר לטלפון לוויני, אין לזה כל משמעות.

למעלה