גואינג פוסטל

ויימס

New member
הממ, היי! אעאה גם לך.

מה נשמע? מה קורה? איך החיים? אממ... טוב, אז, ביי!

Rincewind

New member
אעה?

המממממם, חדשה, הא? תיכף יצוצו אנשים מוזרים שידרשו ממך למלא טפסי קבלה וטקסים שונים ומשונים. אל תיבהלי, זה חלק מהנוף הרגיל של הפורום. וברוכה הבאה

dafnaleh

New member
הא,

אני אמנם אוהבת את פראצ'ט, אבל לא קראתי מספיק ממנו כדי להיות פעילה בפורום. רק כדאי להיות בטוחה: זה אתה, כן?

זה קצת בעיה עם הפיצול של התת סדרות

כי באותה מידה אתה יכול לעשות תת סדרה של המכשפים, שתכלול בתוכה גם את ראינוע, גם אור מופלא, איש הקציר ועוד... אתה יכול לעשות גם סדרה של הנאק מאק פיגל וסדרה של הדת (פירמידות, אלים קטנים) ועוד כל מיני דברים וסדרות שיתלבו אחת בשנייה כמו המון נחשים ענקיים ו... טוב, עד כאן המטאפורה. לכן אני מעדיף להישאר עם תת הסדרות הרגילות, וכל מה שלא יודעים לאן לשייך פשוט להוסיף ל"שונות". ובקשר לקריאה על המחשב, לדעתי זה לא ממש נוח, אבל אני גם לא כל כך מתרגש מזה... suit yourself

פנחסון

New member
הם כבר לא שונות

שכן אנחנו רואים בבירור חוט מקשר. לדוגמא, כתבה בעיתון על בורגוביה שמופיעה ב"אמת", וכל העניין עם מגדלי הקלאקס, מובילה במישרין לספר הבא של מונסטרס רג'ימנט, בו משתתפים אף חלק ניכר מאותן דמויות (אנשי העיתון) אשר משתכללים ומופיעים שוב (רק נשואים בחלקם - לא ספויילר שכן לא חלק קריטי) בגואינג פוסטל. אם כן, סדרת המשמר אינה כלל סדרת המשמר אלא סדרת אנק מורפורק, שכן היא ממשיכה למעשה לסדרת הספרים שציינתי הרגע, בהם משולבים בתחילה גם אנשי המשמר וגם אנשי העיתון, ולאחר כך נעלם המשמר כמעט לחלוטין.

THe newspaper people are a

saparate subseries from the Watch. They are all part of Ankh Morpork, but the watch do not, as you say, disappear, both the watch and the Ankh Morpork Times are a part of the city life in the later books, therefore, not all the books they apear in are part of their subseries.

פנחסון

New member
ודאי

אך לטעמי, הגענו למצב בו לאור התוספת בספרים החדשים סדרת המשמר הופכת אך לתת סדרה בסדרה הגדולה יותר של התפתחותה של אנק מורפורק, ולדוגמא, הספרים על טיפאני ואף איקוואל רייטס מתווספים לסדרה של המכשפות, כאשר בתוכה יש תת סדרה של עלילות השלישייה (המתחלפת - לתשומת ליבכם), של גראני, נני ומגרט/אגנס. והרי באמת, באם אתם מתעקשים שסדרת המכשפות הינה אך ורק במה שמופיעים כל השלושה, הרי מה תעשו עם מסקרייד, שם מגרט לא מופיע, כי אם אגנס בלבד? הרי אתם מודים כי מספיקה גראני בשביל להפוך ספר לסדרת המכשפות, אז בהכרח תאלצו להוסיף את הספרים שעד כה הגדרתם כחיצוניים לסדרה אחת. מסקנה זו אני שואב, אגב, מהספר החדש של הט פול אוף סקיי, שהרגע סיימתי, ובכך קראתי את כל ספרי הדיסק שייצאו עד כה, אך לא את חלק מהספרים החיצוניים הנוגעים לדיסק (מדע הדיסק השני לדוגמא, או את המפות - אך את עולמו של מוות, ספר הבישול ומוריס כן).

I agree, just the witches subseries

means any book of the discworld in which the witches are the main characters, not only th ones envolving Grany Weatherwax. interastingly, all the books in the witch subseries involve her as a main character.

פנחסון

New member
כן, אלא שחוץ משגיאות הכתיב

אין לי בעיה לכתוב באנגלית, אז זה בא חצי טבעי.

Athaclena

New member
אני סיימתי לקרוא אותו אתמול (תודה)

וזה נחמד אבל לא מהספרים הגדולים שלו לדעתי. אני לא אוהבת כשגיבור הסיפור הוא בנז*** פושע ומגעיל (אפילו אם זה רק בתחילת הספר), בגדי זהב לא עושים לי את זה (גם לא על הכהן הגדול, תודה) ובכלל די נמאס לי מהרעים האלה. וורביס, טה-אה-טי-מה, עוד מלא שאני לא זוכרת את שמם, כל פעם יש איזה רע אולטימטיבי שמוכן להרוג על ימין ועל שמאל וכו'. אולי אפשר לגוון קצת? רע עם כוונות טובות באמת? איזה אלים שסתם לא אכפת להם? זה אפשרי, ונמאס לי מהרעים האלה - כמה שהם שונים, כולם בסוף אותו הדבר.

פנחסון

New member
איזה רע בלי שום טוב יש בספר?

אפילו האיש הרע בסיפור היה סתם נבזה, אבל בחור מסכן בסופו של דבר... לא היה מדובר פה באנשים מרושעים, אלא באנשים תחמנים, שלא באמת מאמינים שזה מזיק למישהו... טוב, חוץ מהבנשי, הוא באמת היה קצת מדאיג...

Athaclena

New member
../images/Emo58.gif מה פתאום אין?

הבאנשי, אבל יותר ממנו זה Reacher Gilt. על moist לא דיברתי בהקשר הזה.

למעלה