גואטמלה

דוסיס

New member
גואטמלה

שלום - אנחנו טסים לירח דבש בעוד שבועיים ומתחילים באנטיגואה - האם כדאי להזמין לילה במלון ללילה הראשון - או פשוט למצוא שם (אנחנו מגיעים לשם בבוקר)

moosa1

New member
תלוי איזה סוג של מלון אתם מחפשים.

אם אתם מעוניינים במלון עם שלושה כוכבים או יותר - אולי עדיף להזמין מראש כדי להיות בטוחים שיהיה לכם מקום מסודר לפי בחירתכם. אם אתם מתעניינים במשהו פשוט יותר - זול יותר ==> למלונות אלו לא יהיה אתר הזמנות באינטרנט. אפשר להגיע לאנטיגואה, ובמרחק הליכה ממרכז העיר לחפש מלונות פשוטים לישון בהם. גוואטמלה - אחל'ה מקום! תעשו חיים.

אני ממליצה לאסוף כתובות

של מספר "מלונות", אולי מטיפים באתר למטייל. לא מומלץ לישון בגואטמלה סיטי ואף לא להסתובב בעיר הזו. אנטיגואה מאוד ציבעונית תהנו. אה ולפחות פעם אחת צריך לחוות נסיעה בצ'יקן באס, חוויה לכל החיים.

כמה דברים...

גואטמלה סיטי אכן נחשבת לאחת הערים המסוכנות בעולם... אבל גם שם יש מקומות בטוחים לישון ולהסתובב בהם... ואנטיגואה זה לא גווטאמלה... זה אי תיירותי באמצע גווטמאלה...

מה כתבתי?

נחשבת לאחת המסוכנות בעולם... לא אני מחשיב... קטונתי... ואם תקרה עיתון מקומי... או תדבר עם מקומיים שגרים שם... הם יסבירו לך יופי למה
אישית שהיתי שם לילה אחד... לא הרגשתי שום בעיה...

natyh

New member
הצהרה יפה אבל

מניסיון אישי יותר משבוע שם היא לא מסוכנת יותר מני יורק סלבדור תל אביב או חיפה . אז הכי טוב להיות ולבדוק לבד . ובעניין הסיכון בעיר המפרסמים של רמת הסיכון הם אלה המופקדים על הסדר , אז מה רע להזהיר מהסיכון במקום ולקחת לעצמם משכורות יפות אם אין גנבים לא צריך שוטרים ואגב תע"ש מתפרנסת יפה ממכירת רובי גליל למשטרה החשאית שם ( משטרה חשאית = רוצחים שכירים ללא משפט ) אז אם תרצה העיר מאד מסוכנת , את הגירסה של הקורבנות בלאו הכי לא תוכל לקבל .. נתי

נחמד שאתה משווה בנשימה אחת

את ניו יורק של אחרי גוליאני לסלבדור שבא באמת יש מקומות שלא הייתי מתקרב אליהם בלילה... לת"א שבה אין לי שום בעיה ללכת בכל מקום בכל שעה... ולא הבנתי כיצד ניסיון של שבוע הופך אדם למומחה יותר גדול מאלו שחיים שם... ואם תפתח עיתון תראה שרצח ושוד הם דברים שבשיגרה בלילות שם... (מה שלא ככ נפוץ בת"א...) ואם אתה רוצה אנקדוטה קטנה... באל סלבדור מזהירים אנשים מלסוע לגואטמלה... ובגוואטמלה מזהירים אותם מאל סלבדור... אבל את סטטיסטיקת השוד והרצח של גוואטמלה סיטי יחסית לכמות התושבים לא אני עשיתי.

אני לוקח הכל בערבון מוגבל...

אבל באותה מידה אני גם לוקח בערבון יותר מוגבל ניסיון של שבוע לעומת חיים שלמים שם...

natyh

New member
וכדאי גם

לבדוק כי המקור שלך אוביקטיבי : ע"ע פינושה בצ'ילה

אנשים שגרים שם...

אמרו שזה לא כמו בעיתונים... אבל יש מקומות מסוכנים... ולא מבין את הדוגמא של פינושה...

natyh

New member
אם כך

אז גם סנטיגו דה צילה מאד מאד מסוכנת חבל לך על הזמן מה שכתוב בעיתונים שם ....

אמרתי לך שההשוואות שלך לא ממש

פורפוציוניות? היא מסוכנת כמו כל עיר גדולה אחרת... אבל היא נחשבת לאחת מערי הבירה היותר בטוחות באמריקה הלטינית

לי יצא לדבר עם מורה שמלמדת

בגווטה-סיטי, והיו לה לא מעט סיפורים מפחידים , וזה עוד במגורים ברובע יחסית בטוח. אני משערת שיש אזורים שהם ממש גרועים וכאלה שהם סבירים, ואולי קצת מגזימים, אבל בגדול זה לא מקום סימפטי. לא יודעת, לי אישית לראות בכניסה לסופרמרקט(!!!) שומר חמוש עם רובה ציד לא ממש עשה טוב.. תות

בארץ אין שומרים חמושים?

נכון הסיבות שונות... אבל בחו"ל בטוחים שישראל מאוד מסוכנת... (לדעתי עדיין אחד המקומות היותר בטוחים בעולם...) ואמרתי... גוואטמלי סיטי נחשבת לאחת הפחות בטוחות בעולם... ויש שם חלקים נרחבים שלא רצוי להסתובב בהם בלילה... אבל שומרים חמושים יש בהמון הרים באמריקה הלטינית

למעלה