"גואולד" (פילק חדש)

subatoi

New member
"גואולד" (פילק חדש)

לפי "מועקה" של "אבטיפוס". מילים ולחן: אייל שכטר. סיפורו של איש צוות הפיקוד (המסכן) שנכנס לו גואולד דרך הפה, כמו שקרה לקרטר עם ג'ולינאר ולג'ייקוב עם סלמאק. אלה הן מחשבותיו האחרונות לפני שהגואולד משתלט עליו לחלוטין, ובאותו זמן כמעט יורים בו, כי הוא מתחיל להוות סכנה. יש חלקים שם שקשים קצת לשירה, אני יודע, תאשימו את אייל שכטר, לא אותי
גואולד במורד הגרון, מתחלק לו גואולד, "אל תדאג," כך הוא אומר לי, "אני תכל'ס די חמוד." כמעט פותחים עלי באש אלה מ-SG6, אומרים שאני אבוד. ובכל זאת הוא אומר לי: "אני תכל'ס די חמוד." וזה כואב, זה מפריע לי נורא... וזה כואב, זה מפריע לי נורא... במורד הגרון, התחלק לו גואולד, הוא הדליק לי ת'עיניים ועשה לי קול צרוד. את החיים שלי לפני אנ'לא שוכח לא, לא, למרות הגואולד. נגזר עלי לנצח, להשאר לכוד... וזה כואב
, זה מפריע לי נורא... וזה כואב
, זה מפריע לי נורא...

kinspirit

New member
../images/Emo45.gif

מגניב בהחלט
וכמובן שיצורף בעתיד הקרוב מאוד למאגר שלנו באתר "סטארגייט ישראל"...

Tollan

New member
יפה

למרות שנראה לי שהייתי נהנה הרבה יותר גם מזה, וגם מהפילק של צ'לנק אם הייתי באמת מכיר את המנגינות... לא נורא :) מילים מגניבות. מתאים גם לקאוולאסקי המסכן.

subatoi

New member
לא מכיר?

כשאני כותב פילק לפי שיר מוכר ("מוכר" בקנה המידה שלי) של הגבעטרון, או של אריק אינשטיין, או של חוה אלברשטיין, אז אני לא מצפה שכולם יכירו
. אבל אבטיפוס? אתה שומע רדיו לפעמים? וחוצמזה, לאנשים שיש להם דודות ממש קשה להשיג שירים? לא שאני ממליץ על זה, אני נגד דודות.

Chelnak

New member
גם אני לא מכירה את השיר המקורי ../images/Emo4.gif

ודוקא את הגבעטרון, אריק אינשטיין וחוה אלברשטיין כן...

subatoi

New member
זה לא שיר נידח...

יש אותו בגלגל"צ לפחות פעם ביום, אני מאמין. ולכל מי שיאמר שהוא לא מאזין לגלגל"צ, הוא גם משודר בשאר תחנות הרדיו...

kinspirit

New member
אני מכירה אותו ../images/Emo13.gif

זה שיר "ישן" שכזה, נראה לי שאפשר להגיד שהוא שייך לדור שלנו יותר (אוף, זה גורם לי להרגיש זקנה
). הלהקה הייתה פופולרית כשהייתי ביסודי... נראה לי...)

subatoi

New member
אני די בטוח שהיא לא קיימת כיום,

אבל זה לא אומר שהשיר לא מושמע ומוכר. גם "גן חיות" התאדו מזמן, אבל "ירח כחול" עדיין מושמע. הרבה פחות מ"מועקה". אוקי, באה לי הברקה - חיפשתי ומצאתי. שנת לידה: 1985. שנת פטירה: 1997. השיר הוא מהדיסק שיצא ב-95'. אבל זה לא רלוונטי כי השיר מושמע גם בימינו ועדיין לא נס ליחו. אלוהים ישמור, אם שיר כזה צריך אזכור, מה יגידו הארזים? מה יגידו חוה אלברשטיין, אריק אינשטיין (עוד פילק שלו בדרך, רק על מב"כ) והגבעטרון? מלבד אצלך צ'לנאק.
עוד מעט, אגב, יפורסם פילק של אהוד מנור בפורום 400. על פורת'וס. הערב. בואו בהמוניכם

Chelnak

New member
אני זה לא דוגמא...

אני לא בקיאה כלל בזמרים/ות/להקות מודרניות...
יכול להיות ששמעתי פעם את "מועקה", רק שאני פשוט לא זוכרת אותו...

kinspirit

New member
טוב, אז מהתיכון ולא מהיסודי

הייתי בטוחה שזה ישן יותר. בכל מקרה, הפעם האחרונה שקשר כלשהו ללהקה נראה במחוזות המדיה הישראלית היה כאשר הסולן שלה שיחק ב"משחק החיים"
אני אהבתי את השיר הזה...אפילו מאוד.

Chelnak

New member
נהדר!../images/Emo6.gif

למרות הנושא המחריד - רעיון מעולה!

למעלה