אלו שני דברים שונים
חשוב, בעיני, להפריד בין מצבים בהם לקרוא למישהו בתואר שלו הוא נכס פוליטי או ביקורת פוליטית (ג'וש וסאנטוס, אולמרט וביבי, המועמד / הנשיא) ובין מצבים של לרכוש כבוד למוסד (שדרנית הרדיו וכו'). לקרוא למועמד שלך 'הנשיא' מדגיש את היותו הנשיא המכהן, בניגוד למועמד המתחרה, שלא עומדת לרשותו העובדה שהוא נבחר בעבר ע"י העם, או הנסיון שנרכש בתפקיד. זה 'משאב' שאפשר לעשות בו שימוש. בדיוק כמו שלקרוא למישהו אריק או ביבי או איווט עלול להפחית מערכו, ממידת הייצוגיות שלו. לעומת זאת, מוסד הנשיא או ראש הממשלה הוא מוסד שמן הראוי לתת לו כבוד, לא משנה מי יושב בכיסא באותו הרגע. כן, זה אומר לקום כשרוה"מ נכנס, למשל, או לפחות בהתאם למקובל באותו רגע [כשהנשיא נואם, למשל, אנשים יכולים לשבת]. וזה אומר לפנות בתואר כבוד אלא אם מותר לך לעשות משהו אחר. אם עכשיו היית פוגש את הנשיא קצב, לא היית קורא לו משה, וגם לא מר קצב. היית קורא לו אדוני הנשיא, הנשיא או כבוד הנשיא. אני לא סגורה על כל הכללים בעברית, אני יודעת שבמפגשים שלי עם שרים, שגרירים וכו' [במסגרת עבודה], הקפדתי על Mr Ambassador או Ambassador, Madame Minister או Ma'am, וכיוצב'. בעברית - מר X, חברת הכנסת Y. אגב, גם לאקדמאים שאני מאוד מכבדת ולא הוצגתי אישית, אני פונה בתואר פרופ' זה וזה. מהר מאוד אנשים בארץ יעבירו אותך לשם פרטי (לא זרים, בד"כ), אבל מבחינתי הנימוס והמעמד מחייבים.