גדר היקפית

msvnk

New member
גדר היקפית

שלום, אני צריך לבנות גדר היקפית למגרש. מסביבי כבר בנויים כל הבתים, אך לא נבנתה גדר של ממש אלא רק נמתחה רשת. אני מעוניין לבנות גדר בנוייה בכל היקף המגרש. השכנים לא מעוניינים לשתף פעולה ואומרים שזה לא מעניין אותם ושמבחינתם הרשת מספיקה. האם החוק מאפשר לי לתבוע השתתפות כלשהי בגדר (ההגיון אומר שלא, אבל אולי בכ"ז) ? האם במידה ואני בונה את כל הגדר לבד כשכולה על השטח שלי, האם אני מחוייב למשהו בצד של השכן פרט ללא לגרום לו נזק ? האם יש לי זכות למנוע מהשכנים לעשות שימוש בגדר כמו חיבור דברים לגדר, ביצוע חיפוי מהצד שלהם וכיו"ב (שוב ההגיון אומר שכן, אבל כבר הופתעתי מהחוק בנושאים כאלו) ? ועוד משהו, אם כל המגרשים באותו מפלש והגדר לא צריכה לתמוך בכלום, האם יש סיבה לבנות אותה מבטון ולא מבלוקים ? תודה.

יש לי תשובה חלקית

אם הגדר בנוייה כולה על השטח שלך ועל חשבונך, אסור להם לגעת בה מטוב ועד רע, והיא רכוש שלך לחלוטין. אפילו אסור להם לצבוע אותה! מכיוון שגדר בנויה צורכת לפי מיטב הבנתי היתר מהעיריה, אז תתחילו לברר שם מה מותר לכם לעשות שם.

בינא

Member
השכנים שלך צודקים וחבל על הכסף

הם צודקים בזה שאם ה-ת.ב.ע. לא חיבה את הועדה לדרוש זאת מהם כי כל המגרשים באותו גובה, למה הם צריכים להוציא הון על הפרדה כשהיא יכולה להיות מרשת שתכוסה ע" מטפסים ושיחים, שיגדלו ויסתירו גם כל קיר/גדר בנויה? במקום להילחם בכל העולם והשכנים, תשנה את גישתך לחיים ותברך על זה שלא מחיבים אותך להוציא כסף שבו אתה יכול להשתמש לשיפור איכות חייך, חיי שכניך ומשפחתך. אין סיבה לבנות חומות, לא מבטון ולא מבלוקים בין שכנים... אבל אם אתה בכל זאת מתעקש לבצע חומה, תבצע אותה על השטח שלך עם לוחות מתועשים מחוברים לעמודי פלדה וכך לא תזיק לאף אחד חוץ מאשר לעצמך (כספית). הלוחות המתועשים יכולים להיות עשויים מלוחות "ספנקריט" ברוחב (גובה בשכיבה) של 90-120 ס"מ ועובי 10-12 ס"מ, או מלוחות בטרום בעובי 12 ס"מ וברוחב/גובה 50 ס"מ ב-2 קומות. הפרופיל ממנו יהיה העמוד עשוי יהיה IPN 140 עם שוליים רחבים כשהוא מוכנס לקרקע ומבוטן לעומק של 1 מ'. בכל מקרה - יש מגבלה בנושא הגובה המותר שיהיה לגדר בין שכנים ורצוי לברר זאת לפני התכנון, ההגשה והבצוע.

msvnk

New member
תגיד, אתה אמיתי ?

מה הקשר אם שכנים שלי צודקים או לא. אני רוצה גדר סביב הבית שלי נקודה. לא אוהב שפרוץ ואוהב את הפרטיות שלי, ואני רוצה גדר שאני אוכל לשים בה תאורה, ולתלות עליה דברים ועוד ועוד. בכל מקרה זה ממש לא העניין. אז תחסוך בבקשה את ההטפות והחינוך. אמרתי שאני לא הולך להכריח אף אחד, ורק שאלתי מה זה אומר על הגדר ועל מה מותר לעשות איתה. ולענייננו, למה עדיף לבנות מאלמנטים טרומיים ולא מבלוקים או בטון ? מחיר ? עמידות ? או סתם מהירות ופחות לכלוך ?

erezb1

New member
ואתה מה איתך ?

אתה אמיתי ? תוקף תבנאדם שעוזר לך ואז מבקש עוד עזרה ? תעשה לשכנים שלך טובה ותבנה גדר, שלפחות יהיו מוגנים משכמותך.

msvnk

New member
אני תוקף ?

בינא הוא זה שכל הזמן מתנפל על אנשים בפורום. נמאס כבר מהתגובות שלו. אם אין לו משהו לעניין להגיד, אז שלא יגיד.

פיטנגו4

New member
אין לו מה להגיד?

אני לא תמיד מסכימה עם בינא, אבל איך אפשר לאמר על התשובה המלאה הזו ש "אין לו מה להגיד"??? התשובה שלו הגיעה לרמת מפרט, כולל חומרים ומידות. מה עוד אתה רוצה? לו אני הייתי מקבלת כזו תגובה הייתי אומרת "תודה", גם אם לא הייתי מתכוונת לישם שום דבר. בכל אופן, השורה האחרונה של בינא משמעותית מאד. זה בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב לך לפני שראיתי את תגובתו
. כדאי לך מאד להתיחס אליה. בהצלחה

efratcn

New member
אם אין אצלכם חובת גדר אז בודאי שלא

אין לך שום עילה משפטית לתבוע אותם להשתתף בעלויות הגדר ויותר מזה, כולה תהיה בצד שלך. אם אתה מוסיף גדר שאינה חלק מהתכנון של הבית או שלא קיבלה אישור (לא יודעת אם צריך אישור, אני מניחה שכן אחרי שפקח בניה הורה לשכן שלנו להנמיך את הגדר לגובה קבוע בחוק) מותר לשכנים שלך להתנגד לגדר. תברר את זה היטב שלא תסתבך, לא עם השכנים ולא עם החוק. אם הגדר בשטח שלך למיטב הבנתי אסור לשכנים לעשות בה שימוש. ולגבי סיבה לבנות גדר - לטעמי גדר היא מיותרת כשהיא מבלוקים/בטון. את הבית שלנו מקיפה גדר חיה. אין יוצא ואין נכנס, אבל זה גם עניין של טעם אישי.

למעלה