גדרות תיל?

Dan Chazan

New member
לאנשים אלה היתה אופציה לעשות זאת

בישראל או בהתנחלויות מחוץ לישראל. המקור לעובדים היה אותו מקור. לכן מגיע להם לקבל את פרי עמלם. זה לא הוגן שאדם שפעל לפי חוקי המדינה יהיה מופלה נגד אדם אחר שגם הו פעל לפי חוקי המדינה. נכון שכאן קבלו תמיכה סמויה וגלויה מהשלטונות בצורת אדמה זולה ותשתית שהוקמה עבורם אבל זה חלב שנשפך.

זה מה שנקרא "מתאכזר לרחמנים"

אתה מדבר על אנשים שחיים, למען האידיאל של שמירה על מדינת ישראל בלבד (ולא משנה אם אתה חושב שהאידיאל שגוי), בתנאים קשים, תחת אש תמידית של פצמ"רים, נק"ל וגרוע מזה, תוך סכנת חיים תמידית, במקום שרבים מחבריהם לא מוכנים לבקר בו וחיילי צה"ל גיבורי התהילה מסתובבים שם רק תחת מיגון מצחיק (אם זה לא היה עצוב) בכובדו ואתה מעז להאשימם בהתעשרות שלא כדין ????? הפלסטינאים והתאילנדים שעובדים בחממות מקבלים שכר מלא, ויכולים לעזוב מתי שירצו - הם לא עבדים. למעשה בעלי החממות בגוש קטיף תרמו יותר לדו קיום ולכלכלה הפלסטינית מאשר כל הנסיגות והסכמי השלום גם יחד. ואני מנחש שבטח יותר ממך.

Dan Chazan

New member
אני איני רואה כל צורך לפצות אותם

עבור אמונה וקיום האדאלים שלהם שאינם האידלים של המדינה. לדעתי הבעיה היא כלכלית גרידא. אם הם הרגישו שהם גם תורמים למדינה במעשיהם-שכר מצווה מצווה. לכן הם חיבים להיות מסוגלים להמשיך את חייהם ללא פגיעה כלכלית.

פיצוי עבור פגיעה

הפיצוי, גם לפי תכנית ההנתקות, אינו עבור האידיאלים שלהם (שאגב היו האידיאלים גם של המדינה במשך שנים רבות) אלא על הפגיעה הקשה בזכויות האזרח, והאדם, הבסיסיות שתכנית הנסיגה מהווה לגביהם. האירוניה היא שרק הם, אם בכלל, עשויים להרוויח מהתכנית בכך שתשפר את בטחונם האישי לפחות בטווח המיידי בעוד שאת תושבי שדרות, נתיבות, אופקים, אשקלון, חדרה, באר שבע, קיבוצי גבול הרצועה וקיבוצי עמק יזראל, עפולה, בית שאן, קיבוצי עמק חפר, וסליחה אם שכחתי מישהוא - אף אחד לא מציע לפצות למרות שהם הנפגעים העיקריים, המיידיים והקריטיים מהתכנית הזוועתית הזו.

Dan Chazan

New member
לא הצלחתי להבין איזו פגיעה?

אתה חושב שמעבר דירה זו פגיעה כל כך קשה? אני עברתי דירה הרבה פעמים בחיי וזה לא כל כך נורא. כל עוד הם יובאו למצב שיוכלו להמשיך חייהם כקדם מבחינה כלכלית. לגבי השאר לא הבנתי מילה. כיצצד יפגעו אתה שלא יאלצו לעבור?

נו באמת

אם אתה לא מצליח להבין את ההבדל בין מעבר דירה מרצון לבין שיזרקו אותך מביתך בכח, באכזריות, ובלי שום אפשרות למחות על כך ... אבל אתה מצליח אני בטוח וכתבת שלא הצלחת רק כדי לבלבל אותי. ואלה שלא יאלצו לעבור יפגעו מהקסדאמים, הפצמ"רים ושאר מרעין בישין שתכנית ה"הנתקות" תציב אותם בקו הראשון שלהם (במקום ישובי גוש קטיף שיפונו), ובטווח שלהם (כי לא יקח הרבה זמן עד שיגיעו קסאמים ו"מעבדות" ייצור קסאמים ל'עזה השנייה' שנקים במו ידינו בצפון השומרון)

Dan Chazan

New member
אני בכל זאת איני מבין מדוע

פינוי ההתנחלויות יביא יותר פיגועים? אתה חושב שההתנחלויות מונעות פיגועים? לגבי יזרקו אותך. זה בכלל לא ברור לי. מזמינים משאית ומעבירים את הנכסים כמו כל מעבר דירה אחר. ה"יזרקו" זה רק למי שמתעקש לא לאפשר לחיים לזרום הלאה. החיים כופים עלינו מעברי דירה מפעם לפעם. זה בדיוק אותו דבר. מי שזורם כלום לא קורה לו. מי שמנסה להלחם במציאות - נפגע.

ננסה לצייר את זה בצורה פשוטה...

תדמיין שבעוד שעה מגיעים לביתך חמש בריונים מהעולם התחתון, ומודיעים לך שבעוד שבוע אתה עובר דירה לדירה דומה בשוויה אבל בעיר אחרת (בנגב לדוגמא), ושאם לא תהיה מוכן לעשות כן יעבירו אותך בכח סה"כ - תן לחיים לזרום הלאה ואל תתנגד... נו אם לך זה לא יפריע אז אתה אדם אדיש במידה ראויה לשבח (או לגנאי תלוי בנק' המבט). 1.גם אם ההתנחלויות לא מונעות פיגועים, והן כן, הרי שהם לפחות סופגות את רוב רובה של אש הפצמ"רים והקסאמים, והנק"ל, אש שאם תתבצע התכנית תופנה (מה לעשות) לעבר ישובי הספר. 2.ההתנחלויות בהחלט מונעות פיגועים - לראייה מהמקומות שמיושבים בצפיפות ע"י יהודים יצאו הרבה פחות מחבלים. 3.בכל מקרה ברור לחלוטין שאם צה"ל לא יהיה בעזה תהינה למחבלים הרבה יותר אפשרויות לירי קסאמים, לאימונים לקראת התקפות, לבניית אמל"ח וכדומה.

למעלה